اخبار استان مازندران: آمل، میزبان همایش ملی صنعت ساختمان-اجرای طرح جمع آوری و انتقال آب های سطحی در قائم شهر+دیگر عناوین خبری مازندران
اجرای طرح جمع آوری و انتقال آب های سطحی در قائم شهر
پروژه جمع آوری و انتقال آبهای سطحی شهر قائم شهر در کمربندی شمالی این شهر اجرایی شد.
شهردار قائم شهر در اهمیت وضرورت اجرای این پروژه گفت: آبگرفتگیهای معابر شهری در بارندگیها یکی از مشکلات شهر قائم شهر در نقاط مختلف بویژه در حاشیه کمربندی شمالی و زیر گذر کوچکسرا است که با اجرای این پروژه معضل آبگرفتگی این مناطق کاملا برطرف خواهد شد.
کاظم علیپور افزود: این پروژه عمرانی که حدود ۴۰۰ متر طول و شش متر عرض دارد در عمق ۹ متری زمین اجرامی شود و شهرداری قائم شهر با اعتبار اولیه ۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان این پروژه را در مدت زمان دو ماه اجرا خواهد کرد.
شهردار قائم شهر، تعامل وهمکاری بین دستگاهی وحضور و نظارت پلیس راهور استان و شهرستان در کمک به امر هدایت ترافیکی در مسیر پروژه را از تمهیدات پیش بینی شده درانجام این طرح عمرانی نام برد که با ایجاد باندهای جدید رفت و برگشت، روند تردد وسائط نقلیه در این محور عملیاتی بدون توقف وبصورت روان با حداقل کندی عبورو مرور خودوروها انجام میشود.
برخی محورهای کوهستانی مازندران برفی و لغزنده
بارش برف در برخی محورهای کوهستانی مازندران موجب لغزندگی جاده شده است.
رییس پلیس راه مازندران از بارش برف و باران در برخی محورهای کوهستانی استان از جمله محور سوادکوه و کندوان خبر داد و گفت: با توجه به بارشها، سطح جادهها نیز لغزنده است.
سرهنگ جهان تاب افزود: هم اکنون در منطقه دوگل، سیاه بیشه چالوس، امامزاده هاشم و گردنه گدوگ مه گرفتگی و ریزش خفیف برف گزارش شده است و با توجه به لغزندگی سطح جادهها رانندگان با احتیاط رانندگی کنند.
او همچنین گفت: تردد در محورهای چالوس ، هراز ، سوادکوه و آزادراه تهران – شمال بصورت روان است.
اجرای طرح شهر همدل در مازندران
طرح شهر همدل با هدف همدلی مردم با هرمحله یک قربانی برای نیازمندان، در بیش از ۴ هزار مسجد اجرا شد.
حجت الاسلام میکائیل محمدپور مسئول قرارگاه امام حسن مجتبی گفت: در سال جاری سعی کردیم با توجه به منویات رهبر انقلاب بر اهدای قربانی به نیازمندان و رسیدگی به محلهها، طرح هر محله یک قربانی را در نظر داشته باشیم، این طرح از شهرستان بابلسر آغاز شده و استانی شده است که در همه شهرستانها انجام شد
وی با بیان اینکه این طرح به میزبانی قرارگاه جهادی امام حسن مجتبی در نزدیک به ۴ هزار مسجد در محلات استان پیگیری و انجام شد، افزود: همدلی مردمی با هر محله یک قربانی در سراسر استان را مسجد به مسجد پیگیری کردیم که تا با همکاری ائمه جماعات، هیأت امناء مساجد و حسینیهها، گروههای جهادی و خیریهها، هیأتهای مذهبی و قرآنی، دهیاران و دیگر عزیزانی که جزء ارکان مسجد و محله هستند، طرح بزرگ را انجام دهیم.
مسئول قرارگاه جهادی امام حسن مجتبی (ع) با بیان اینکه این قرارگاه در همه ایام سال کنار مردم بوده، اما به مناسبت میلاد امام مجتبی در صدد یک کار مهم و همدلانه است، خاطرنشان کرد: در مازندران بیش از ۴ هزار مسجد وجود دارد و هدف ما مسجدمحوری است تا مسجد هر محله متولی امر خدمترسانی به مردم اطراف خود باشد.
آمل، میزبان همایش ملی صنعت ساختمان
همایش ملی صنعت ساختمان با عنوان مازندران آباد دهه آخر اردیبهشت به میزبانی شهرستان آمل برگزار می شود.
دبیرهمایش ملی صنعت ساختمان، از برگزاری همایش ملی صنعت ساختمان با عنوان مازندران آباد دهه آخر اردیبهشت امسال در شهرستان آمل خبر داد.
بهرام شعبانی گفت: این همایش با حضور چهرههای ملی واساتید دانشگاهی مرتبط با صنعت ساختمان سازی کشور ازجمله ” محمود گلابچی”، چهره ماندگار ایران در معماری و مهندسی راه و ساختمان ومدیران ارشد اجرایی کشوری واستانی روز ۲۰ اردیبهشت ماه امسال درشهرستان آمل برگزار میشود.
او افزود: بهره گیری از تجارب معماری بومی مازندران، شناخت الگوهای پایداری درمعماری وشهرسازی وجغرافیا در صنعت ساختمان وحفاظت از محیط زیست مازندران به عنوان محورهای اصلی همایش ملی صنعت ساختمان درشهرستان آمل است.
** لزوم برگزاری سالانه همایشهای صنعت ساختمان درمازندران
دبیرهمایش ملی صنعت ساختمان، با اشاره به اینکه دبیرخانه دائمی این همایش با هدف تداوم برگزاری سالانه آن درسطح استان تشکیل خواهد شد، گفت: حضور چهرههای مطرح کشوری درهمه بخشهای صنعت ساختمان سازی، کمک بسیار زیادی درجهت ارتقای سطح کیفی وپیشرفت کاری مهندسان وپیمانکاران ودیگرفعالان مرتبط با صنعت ساختمان سازی درمازندران خواهد شد.
شعبانی ادامه داد، یکی از الزامهایی که با برگزاری همایش ملی ساختمان درمازندران به دنبال آن هستیم، جلوگیری از ساخت وسازهای غیرمجاز وتغییرکاربریهای بی ضابطه در زمینهای با ارزش کشاورزی استان برای ساختمان سازی است.
** ضرورت بروزرسانی درمقررات ملی ساختمان
عضو شورای سیاستگذاری همایش ملی صنعت ساختمان هم درخصوص اهداف برگزاری این همایش نیز گفت: یکی از هدفهای مهم برگزاری همایش ملی صنعت ساختمان درشهرستان آمل، تشویق برای حضور سرمایه گذاران از سراسر کشور برای ساختمان سازیهای اصولی با ارائه نقشههای جامع ومتناسب با ساختار مازندران است.
بهزاد غلامپور با تاکید براینکه مقررات ملی ساختمان پس از گذشت بیش از دو دهه از ابلاغ آن نیاز جدی به بروزرسانی دارد، تصریح کرد، به عنوان چهره علمی ودانشگاهی باید اعلام کنم، بخشی از مقررات ملی ساختمان درکشور اکنون ضعف دارد وبا قدرت این ضعفها درهمایش درجهت اصلاح مواردی ازآنها بیان خواهد شد.
** ایجاد دپارتمان ایمنی درنظام مهندسی
وی، با بیان اینکه متاسفانه یکی از اشکالهایی که به صنعت ساختمان سازی کشور وارد است، نبود دپارتمان ایمنی درسازمان نظام مهندسی ساختمان درسطح کشور است، گفت: به عنوان نمونه هیچ مقررات خاصی در جوشکاری ساختمان دربخش استفاده از اسکلت فلزی نداریم ودرواقع درهمایش ملی صنعت ساختمان به دنبال بیان این هدفهای مهم برای تشکیل این کمبودها وراهکارهای تاثیرگذار هستیم.
** صنعت ساختمان پایدار با الگوگیری از بافت استانها شکل بگیرد
عضوشورای سیاستگذاری همایش ملی صنعت ساختمان بر تداوم برگزاری این همایشها تاکید کرد وگفت: با برگزاری همایشهای در حوزه صنعت ساختمان سازی، مصالح جدید دراین صنعت معرفی وقبول وپذیرش آن درساختمان سازیهای جدید نیز از سوی سازندگان ومالکان راحت خواهد شد.
علیرضا ایران دوست افزود: باید برای افزایش عمر مفید ساختمانها درکشورباید صنعت ساختمان سازی خوب وپایدارداشته باشیم تا عمر سازهها نیز متناسب با این پیشرفتها افزایش یابد.
** لزوم رعایت معماری بومی درصنعت ساختمان سازی
ایران دوست، با تاکید براینکه متاسفانه اکنون کمتر درساخت وسازهای ساختمانی شهری وحتی روستایی ضوابط ساختمان سازی از سوی شهرداریها جدی گرفته نمیشود، گفت: متاسفانه اکنون درظاهر ومعماری ساختمان سازی درمازندران از بافت سنتی ومتناسب با ساختارچند دهه قبل استان فاصله ایجاد شده و نماهای شسته وبتنی به سمت نماهای سنگی ورومی درحال افزایش واقبال عمومی شده است.
وی، با بیان اینکه درسالهای اخیردرشهرآمل ودیگرشهرهای کشوردرهمه بافتها ومحدودههای شهری بدون ضابطه وقاعده ساخت وسازانجام شده وبه کلی ویلانشینی درشهرها خراب شده است، ابرازامیدواری کرد: خروجی و برگزاری همایش ملی صنعت ساختمان با الزامهایی به شهرداریها درجهت ایجاد مکانهایی برای احیای ویلانشینی سنتی، معماریها درساخت وسازها متناسب با نوع اقلیم هرشهر احیا شود.
بهره برداری از هشتمین نیروگاه خورشیدی در غرب مازندران
نیروگاه ۱۵ کیلوواتی پشت بامی- خورشیدی با مشارکت بخش خصوصی در نوشهر راه اندازی شد.
هم زمان باسعادت امام حسن مجتبی (ع) و در راستای بهره گیری از انرژیهای پاک، کمک به پایداری شبکه برق و حفظ محیط زیست نیروگاه ۱۵ کیلوواتی پشت بامی- خورشیدی با مشارکت بخش خصوصی بر روی بام منزل یک مشترک نصب و راه اندازی شد.
خسروی فر معاون هماهنگی شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران در مراسم افتتاحیه این نیروگاه پشت بامی غرب مازندران گفت: سازگاری با محیط زیست، صرفه جویی در مصرف آب و سوختهای فسیلی در زمان تولید برق از مزایای نیروگاههای خورشیدی است.
او افزود: با توجه به ناترازی تولید و مصرف فرهنگ سازی و گسترش بهره گیری از انرژیهای پاک امری ضروری است.
خسروی فر خاطر نشان کرد: در حال حاضر تعداد ۷ نیروگاه خورشیدی در غرب استان مازندران فعال است.
یزدانی فرماندار شهرستان نوشهر نیز در این مراسم گفت: اقدام انجام گرفته در راه اندازی این نیروگاه امری ارزنده است که با توجه به افزایش روزافزون مصرف و محدودیتهای تولید و برای رفع بحرانهای احتمالی در این زمینه بهره گیری از انرژیهای پاک در اماکنی که امکان احداث وجود دارد امری شایسته است.
وی ادامه داد: در مناطق دورافتاده و صعب العبور که احداث شبکه برق هزینه بردار است، استفاده از انرژی خورشید و باد راهکاری ارزنده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه دکتر علیمردانی مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران در سخنانی اظهار داشت: توسعه و راه اندازی نیروگاههای خورشیدی در برنامه کاری این دفتر قرار دارد. خوشبختانه تنوع شرایط محیطی درغرب استان مازندران منجربه بهره برداری نیروگاههای آبی، بادی، خورشیدی، زباله سوز گردیده است.
گفتنی است، نیروگاه خورشیدی یاد شده با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با هزینه آقای بهرام جاهد احداث و راه اندازی شد. لازم به ذکر است جناب آقای دکتر جاهد با احداث نیروگاه در آزمایشگاه تخصصی خود گام موثری درجهت ترویج فرهنگ تولید انرژی پاک برداشته است.
راهیابی دو دانشآموز مازندرانی به مسابقات جهانی ریاضی انگلستان
دو دانشآموز نخبه مازندرانی با کسب نشان طلا در مسابقه خانه ریاضی تهران به مسابقات جهانی wmc انگلستان راه یافتند.
خانه ریاضی تهران ۱۲ بهمن سال ۱۴۰۰ برای انتخاب دانشآموزان برتر پایه دهم برای شرکت در مسابقات جهانی wmc انگلستان اقدام به برگزاری آزمون ریاضی کرد.
پس از اعلام نتایج مائده خوش نظر از شهرستان کلاردشت و نگین پاشاز انوسی از شهرستان چالوس با کسب نشان طلا موفق به راهیابی در آزمون جهانی wmc انگلستان شدند.
مسابقات جهانی ریاضی wmc انگلستان امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت آنلاین از ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ برای رده سنی پایه سوم تا یازدهم آغاز شد و هماکنون مراحل دیگر آن در حال برگزاری است.
دانشآموزان ایرانی در مسابقات جهانی ریاضی ۵۰ سهمیه شرکت در مسابقه را دارند.
معدم سازی ۲۰ تن مواد غذایی فاسد و قاچاق در مازندران
مدیرکل دامپزشکی مازندران: ۲۰ تن مواد غذایی فاسد، قاچاق و تاریخ گذشته در استان معدوم سازی شد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به فعالیت اکیپهای پزشکی از ۱۴ اسفندماهدر سطح بازار گفت: تاکنون ۲۰ تن مواد غذایی فاسد، قاچاق و تاریخ گذشته معدوم سازی شد.
گلپایگانی ادامه داد: برخورد قاطع و قانونی بازرسان دامپزشکی استان با تهدید کنندگان سلامت مردم جدی بوده و در این امر هیچ کوتاهی انجام نخواهد شد.
او گفت:در حوزه طیور یکی از کارهایی که شد این بود که امسال با رصد و پایش به موقع تلفات حاد و خاصی را در میانکاله شاهد نبودیم.
مدیرکل دامپزشکی مازندران افزود: تلفات در حیات وحش و قوچ وحشی گزارش شد و در دامهای اهلی کانونی نداشتیم و حضور همکاران به حدی گسترده بود که شاهد یک گزارش هم نبودیم.
مدیرکل دامپزشکی مازندران افزود: پست قرنطینهای در شهرستان سوادکوه مستقر است و کارهای قرنطینهای در شرایط خاص استان در محورهای هراز و کیاسر برای کنترل و تردد نهادههای دامی و طیور قرنطینهای صورت میگیرد.
سخاوت، کرامت و اخلاق حسنه از سجایای مهم اخلاقی امام حسن(ع)
نماینده ولی فقیه در مازندران: سخاوت، کرامت و اخلاق حسنه از مهمترین سجایا و مناقب اخلاقی امام حسن مجتبی (ع) بود.
همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی (ع)؛ محفل انس با قرآن با حضور نماینده ولی فقیه در مازندران در دانشگاه پیام نور استان برگزار شد.
در این محفل روحانی، علاوه بر قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط دانشجویان قاری برجسته کشوری و استانی، چند تن از برگزیدگان جشنواره قرآن و عترت دانشگاه پیام نور نیز شرکت کردند.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران در این محفل با تبریک میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) گفت: در این ماه که بهار قرآن است، گوش کردن، قرائت و عمل به قرآن، دلها را جلا میبخشد.
آیت الله محمدباقر محمدی لایینی سخاوت، جود و کرامت و اخلاق حسنه را از مهمترین سجایا و مناقب اخلاقی امام حسن مجتبی (ع) عنوان کرد و افزود: خوشرویی، بذل و بخشش و دستگیری از نیازمندان و تحمل و خویشتنداری در مقابل رفتارهای ناشایست دشمنان، از امام به عنوان الگویی کامل و اسوه حسنه در مکتب تشیع و امامت و ولایت برجای نهاد.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر رزمایش کمکهای مؤمنانه، گفت: در دو سال قبل و در شرایط کرونایی، خیرین مازندران حدود ۷۰۰ میلیارد تومان به خانوادههای نیازمندان کمک کردند.
آیت الله محمدی لایینی تصریح کرد: در شرایط کنونی، ما باید به سیره امام مجتبی (ع) تأسی کنیم. دست همدیگر را بگیریم و به همدیگر کمک کنیم. یار هم و غمخوار باشیم.
وی با بیان اینکه نیازمندان نیاز مالی دارند، تصریح کرد: نباید کمبودهای مالی و مادی نیازمندی در بعضی مواقع به تحقیر شخصیتی این افراد منتهی شود.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران تأکید کرد: هیچ چیزی بهتر و مقبولتر از غمخواری، همدلی و مساوات با نیازمندان پیش خداوند نیست.
سرپرست دانشگاه پیام نور مازندران هم گفت: محفل انس با قرآن در راستای تعمیق ارتباطات قرآنی استادان، کارکنان و دانشجویان و تحقق منویات مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار میشود.
دکتر حسین نازک تبار تصریح کرد: همه ما در همه زمانها و مکانها به قرآن و آموزههای قرآنی نیاز داریم و معتقدیم که با پیروی از آیات روحبخش قرآن میتوانیم تأثیرات و نتایج مثبت و خوبی در زندگی خود داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه پیام نور استان مازندران افزود: رهنمودهای مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه برای توسعه و پیشرفت کشور است.
وی افزود:در دانشگاه پیام نور مازندران، همکاران علمی و اداری علاوه بر تربیت دانشجوهای متخصص و متعهد، دغدغههای فرهنگی و تربیتی دارند و برنامههای متنوع فرهنگی مطابق تقویم فرهنگی با همکاری خوب مدیریت فرهنگی با دفتر نهاد رهبری، بسیج اساتید و بسیج دانشجویی تدوین و درصدد اجراست.
وی ادامه داد: همچنین، در سالی که توسط مقام معظم رهبری به نام سال “تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی” نامگذاری شد، تلاش و برنامه اصلی ما در دانشگاه پیام نور مازندران برای تحقق شعار سال، تدوین و اجرای زیست بوم فناوری و نوآوری است.
به گفته دکتر نازک تبار توجه به فعالیتهای دانش بنیان باید متناسب با نیازهای استان باشد. اولویت دانش بنیانی در استان باید در دو بخش کشاورزی و گردشگری البته با پیوست عدالت و فرهنگی باشد. تمام فعالیتهایی که انجام میدهیم باید تأثیرات اجتماعی- فرهنگی آن را بسنجیم.
در پایان این محفل نورانی از دانشجویان و کارکنان مراکز و واحدهای مازندران که در بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه پیام نور حائز رتبههای برتر شده و افتخارآفرینی کرده اند، به شرح ذیل تجلیل به عمل آمد.
برترینهای بخش کارمندی:
-حفظ پنج جزء – هوشنگ بازگیر از مرکز ساری -رتبه اول
-قرائت تحقیق- فاطمه صغری گلزاری از واحد نکا-رتبه دوم
-قرائت تحقیق- سید محسن آب برین از واحد نکا-رتبه دوم
برترینهای بخش دانشجویی:
-حفظ کل- رقیه رضایی از مرکز ساری -رتبه اول
-حفظ ۱۰ جزء- امیر حسین اسفندیار از مرکز محمودآباد-رتبه اول
-حفظ ۲۰ جزء- فاطمه نظری از مرکز ساری-رتبه دوم
-حفظ ۲۰ جزء- مهدی رضایی رمی از مرکز بابل-رتبه سوم
همچنین در این مراسم از ۸ تن از مسئولان دفاتر بسیج دانشجویی مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور استان مازندران که در زمینه برگزاری اردوی راهیان نور مشارکت همدلانه داشته اند، قدردانی شد.