اخبار گیلان : استاندارد کالاها زیر ذره بین استاندارد گیلان-آمادگی کارخانجات چایسازی برای خرید برگ سبز چای از چایکاران شمال+عناوین مهمترین خبرهای گیلان
آمادگی کارخانجات چایسازی برای خرید برگ سبز چای از چایکاران شمال
۳۰ کارخانه چایسازی تاکنون با سازمان چای کشور قرارداد خرید امضا کرده اند.
رئیس سازمان چای کشور در ارتباط تصویری با خبر گیلان، گفت: تاکنون ۵۰ کارخانه چای سازی برای خرید برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران به این سازمان مراجعه کرده و ۳۰ کارخانه قرارداد خرید امضا کرده اند.
حبیب جهانساز با اشاره به شروع خرید برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران از هفته نخست اردی بهشت، افزود: با توجه به شرایط مناسب اقلیمی، پیش بینی میشود امسال سالی پرمحصول برای چایکاران گیلان و مازندران باشد و چای خشک تولیدی چایکاران شمال کشور به خوبی در بازارها فروخته شود.
مسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله به سراوان رشت
اهالی سراوان با نصب پردهای، مسیر خودروی حمل زباله به سراوان را بستند.
جمعی از اهالی سراوان در مسیر خودروی حمل زباله پردهای نصب کردند تا از ورود خودروی حمل زباله به این منطقه جلوگیری کنند.
روزانه حدود هزار تُن زباله در سراوان رشت دفن میشود که ۵۵۰ تُن مربوط به شهر رشت و بقیه مربوط به ۵۰شهر و روستای اطراف است.
از سال ۱۳۹۶ تاکنون مسوولان وقت قول دادند محل دفن زباله سراوان را ساماندهی کنند، اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
در سفر رییس جمهوری به گیلان، احمد وحیدی وزیر کشور از سایت زباله سراوان رشت بازدید و بر توقف دپوی زباله در این منطقه تاکید کرد.
استاندارد کالاها زیر ذره بین استاندارد گیلان
کالاهای عرضه شده در فروشگاههای گیلان با اجرای طرح ملی «پرسشگری»، زیر ذره بین استاندارد قرار میگیرند.
مدیرکل استاندارد گیلان گفت : در طرح ملی پویش «پرسشگری»، برای بررسی ۴۰ نوع کالا از مصرف کنندهها به صورت کتبی و شفاهی سوالاتی درباره کیفیت کالاها پرسیده میشود.
مهناز جعفریان افزود: در این طرح که در فروشگاهای بزرگ استان اجرا میشود ، کالاهای بدون استاندارد اجباری یا تشویقی جمع آوری میشود.
این طرح تا پایان هفته در فروشگاهای بزرگ استان اجرا میشود.
تامین مسکن برای محرومان/ احیای بافتهای فرسوده در گیلان
مدیر کل بنیادمسکن گیلان: امسال طرح هادی ۲۲۱ روستای گیلان بازنگری میشود.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان امروز یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه عمران و آبادی روستاها و مقاوم سازی مسکن روستایی یکی از وظایف بنیادمسکن انقلاب اسلامی است گفت: احیا بافت فرسوده در روستاها و تامین مسکن متناسب با نیاز روستاییان از اهداف این نهاد است.
حامد دائمی با اشاره به اینکه اجرای طرح اقدام ملی مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی محول شده است، افزود: افراد محروم و متقاضیان کم برخوردار جامعه هدف ما را تشکیل میدهند.
وی در ادامه از فعال شدن انجمن خیرین مسکن ساز گیلان خبر داد و گفت: حساب ۱۰۰ امام برای کمک به ساخت مسکن اقشار محروم جامعه ایجاد شده تا افراد بی بضاعت بتوانند صاحب مسکن شوند.
مدیر کل بنیاد مسکن گیلان مقاوم سازی واحدهای بی دوام و کم دوام روستایی را از اولویتهای این نهاد عنوان کرد و افزود: اجرا و بازنگری طرحهای هادی روستایی از جمله برنامههای بنیاد مسکن استان است و امسال بازنگری طرح هادی در ۲۲۱ روستا اجرا و ۳۷۴ میلیارد ریال اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.
حامد دایمی با اشاره به پرداخت تسهیلات طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در سال ۱۴۰۰ افزود: پارسال ۷۶۹ میلیارد تومان تسهیلات برای بهسازی ۳ هزار و ۲۱ واحد مسکونی روستایی در گیلان پرداخت شد.
تامین مسکن برای محرومان/ احیای بافتهای فرسوده در گیلانوی گفت: امسال هم اجرای ۱۴۱ طرح هادی با ۳ میلیارد و۷۳۹ میلیون ریال هزینه، بازنگری ۲۱۸ طرح و تهیه ۱۱ طرح هادی با ۲۰۵ میلیارد ریال هزینه آغاز و به بهره برداری خواهد رسید.
مدیر کل بنیاد مسکن گیلان با اشاره به همکاری اداره کل ثبت اسناد و املاک استان در زمینه صدور اسناد مالکیت در سال ۱۴۰۰ گفت: پارسال ۵ هزار و ۶۴۵ برگ سند مالکیت روستایی و ۶۵۱ برگ سند مالکیت شهری صادر و به مالکان تحویل داده شده است
حامد دایمی مهمترین اهداف و وظایف بنیاد مسکن را ۶۲۴ واحد اقدام ملی مسکن در رشت، آماده سازی طرح ۳۶ واحدی اقدام ملی شهرستان بندر انزلی، اجرای طرح هادی و آسفالت ۲۳ روستا، تکمیل و محوطه سازی مسکن مهر کیاشهر، تکمیل پل سه سار صومعه سرا، کمک به ساخت، تعمیر و تکمیل، تجهیز، رهن و اجاره و خرید واحدهای مسکونی کمک به پرداخت سهم آورده محرومان در طرح ۶۲۷ واحدی ثامن الائمه انجمن خیرین مسکن ساز عنوان کرد.
بازسازی سردهنههای کشاورزی فومن
فرماندار فومن: ۲۲ سردهنه کشاورزی این شهرستان برای فصل زراعی آماده بهره برداری شده است.
فرماندار فومن در جلسه مشترک شورای کشاورزی و آب این شهرستان گفت: این شهرستان ۲۷ سردهنه کشاورزی دارد که تاکنون ۲۲ سردهنه باز سازی و آماده بهره برداری شده است و بازسازی بقیه در آینده نزدیک به پایان میرسد.
موسی فکور افزود: برای تامین آب مطمئن زراعی امسال همچنین ۳۸ هکتار آب بندان و یک ایستگاه پمپاژ با بیش از ۲ میلیارد تومان بازسازی و لایروبی شده است.
کمک به نیازمندان شهرستان رودبار در ماه مبارک رمضان
فرمانده سپاه رودبار از توزیع هزار بسته معیشتی بین نیازمندان این شهرستان خبر داد.
سرهنگ حسن فیضیان گفت: در این سبدها ۴ قلم جنس شامل برنج، روغن، خرما و مرغ به قیمت هر بسته ۵۰۰ هزار تومان قرار داده شده است که در اختیار نیازمندان قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: در ادامه رزمایش مردمی مواسات، همدلی و کمکهای مومنانه با استفاده از ظرفیتهای موجود و کمکهای خیران، پارسال ۱۰ میلیارد تومان سبد کالای به نیازمندان اهدا شد.
سرهنگ فیضیان افزود: در کنار بستههای معیشتی، حوزههای مقاومت بسیج به صورت هفتگی و خودجوش بستههای معیشتی بین مردم پخش میکنند.
پلمب ۸۵ واحد صنفی در ماه مبارک رمضان در گیلان
جانشین فرمانده انتظامی گیلان از پلمب ۸۵ واحد صنفی در ماه مبارک رمضان به علت رعایت نکردن موازین شرعی و قانونی از سوی صاحبانشان خبر داد.
سرهنگ حسین حسنپور با اشاره به افزایش گشتهای نظارتی و کنترلی پلیس در ایام ماه مبارک رمضان گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون برای صاحبان ۱۷۵ واحد صنفی پرونده قضایی تشکیل و ۱۰۰ نفر هم دستگیر شدند.
جانشین فرمانده انتظامی گیلان با بیان اینکه این اصناف موازین شرعی و قانونی را رعایت نکرده بودند گفت: در همین مدت بیش از ۸۵ واحد صنفی هم پلمب شد.
وی با اشاره به اینکه روزه خواری در ملاء عام ممنوع است گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون به بیش از هزار نفر که در ملاء عام روزه خواری کرده اند تذکر داده و از ۴۰۰ نفر هم تعهد گرفته شد.
سرهنگ حسین حسن پور افزود: افرادی که به هر عنوان نمیتوانند روزه بگیرند یا مسافر هستند باید برای صرف غذا به مکانهای از پیش تعیین شده مراجعه کنند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در اصناف و تظاهر به روزهخواری، مراتب را به مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند تا اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
تلف شدن پرندگان دریایی در چابکسر
اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان اعلام کرد: پرندگان تلف شده در سواحل چابکسر از گونه باکلان بزرگ یا قره غاز است.
در پی کشف دهها لاشه پرنده دریایی در سواحل چابکسر ، رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان علت این حادثه را گیر کردن این پرندگان در تور صیادان دریای خزر اعلام کرد.
حسین علی نژاد گفت: این پرندگان هنگام شکار ماهی از دریا، در تور پهن شده صیادان گیرکرده و تلف میشوند.
این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: این مشکل در سالهای قبل هم مشاهده شده است.
تمدید دوباره فصل صید در گیلان
فصل صید ماهیان استخوانی از دریای خزر در گیلان تا ۲۷ فروردین تمدید شد.
سرپرست اداره کل شیلات گیلان با اعلام تمدید فصل صید تا بیست و هفتم فروردین گفت: همه ساله صید ماهیان استخوانی از دریای خزر از ۱۵ مهر آغاز میشود و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد که امسال یکبار تا بیستم و اکنون تا ۲۷ فروردین تمدید شد.
حمیدرضا تقی نصیری افزود: ۴۷ شرکت صیادی پره از ۲۰ مهر تا کنون موفق شدند هزار و ۶۰۰ تن انواع ماهی استخوانی صید کنند که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: غالب سبد صید صیادان پره دو گونه ماهی سفید و کفال بوده که این مقدار صید برای ماهی سفید ۵۶ درصد به مقدار ۹۰۲ تن و ماهی کفال ۴۰ درصد به مقدار ۶۴۷ تن و ۴ درصد مربوط به سایر آبزیان دریای خزر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: صید قاچاق مهمترین علت کاهش میزان صید است.
کشف بیش از ۵۰۰ قلم اشیاء عتیقه در رودسر
جانشین فرمانده انتظامی گیلان از کشف بیش از ۵۰۰ قلم عتیقه جات مربوط به دوران هخامنشی و اسلامی در بخش رحیم آباد این شهرستان خبر داد.
سرهنگ حسین حسن پور گفت : ماموران پلیس با تحقیقات نامحسوس موفق شدند حدود ۵۳۰ قلم شی عتیقه شامل انواع سکه و زیورآلات، ریتون، پیکرهای مفرغی، ظروف مسی، طلایی، نقرهای و برنجی را در بازرسی از یک خانه در بخش رحیم آباد رودسر کشف کنند.
وی با اشاره به دستگیری متهم ۶۶ ساله این پرونده، افزود: بر اسلاس اعلام نظر اولیه کارشناسان، این اشیا متعلق به دوران هخامنشی و اسلامی است.
جانشین فرمانده انتظامی گیلان گفت: تعیین ارزش ریالی عتیقه جات کشف شده به بررسیهای دقیقتر نیاز دارد.
همکاری دستگاههای اجرایی برای رفع موانع ثبت جهانی ماسوله
استاندار گیلان: باید با رعایت موازین تعیین شده، بافتهای تاریخی ماسوله حفظ شده و توسعه اشتغال ساکنان این شهر مورد توجه قرار گیرد.
دکتر اسدالله عباسی در نشست رفع موانع ثبت جهانی ماسوله در فهرست میراث یونسکو، با اشاره به جایگاه هویتی، میراثی و گردشگری این شهر تاریخی، گفت: ثبت جهانی ماسوله، حیثیت گیلان است و هیچگونه بهانهای برای تاخیر دستگاههای اجرایی در انجام وظایف تعیین شده، پذیرفتنی نیست.
وی با تاکید بر لزوم حذف موانعی که ثبت جهانی ماسوله را به تعویق انداخته، افزود: جمع آوری بناها و تاسیسات موجود برای راه آزادسازی حریم شهر ماسوله، بهسازی و ساماندهی مسیر گردشگری این منطقه باید با قید فوریت انجام شود.
استاندار گیلان همچنین به مخاطرات محیطی شهر ماسوله از جمله زباله، نبود پارکینگ و علایم راهنمای گردشگری اشاره کرد و گفت: فراهم کردن امکانات اساسی برای ساکنان ماسوله با رعایت موازین تعیین شده برای بافت تاریخی و حفظ و توسعه اشتغال بومیان این شهر، از دیگر عواملی است که باید به آن توجه کرد.
دکتر اسدالله عباسی استفاده از فرصت ثبت جهانی ماسوله را ضرورتی برای توسعه گردشگری استان دانست و افزود: متاسفانه از ظرفیتهای موجود در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی گیلان استفاده درستی نشده و باید با داشتن برنامهای صحیح از این بخشها برای درآمدزایی و توسعه گیلان به خوبی استفاده کرد.
در این نشست، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، فرماندار فومن، شهردار ماسوله و مدیران شرکتهای آب و فاضلاب، برق، گاز و آموزش و پرورش استان گزارشهایی در خصوص موضوع نشست بیان کردند.
ماسوله در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در ۶۲ کیلومتری غرب مرکز گیلان با ۳۵۰ خانه تاریخی با قدمتی ۸۰۰ تا هزار ساله ، رودخانههای جاری بر پهنه صخرهها، سنگها، شالی و باغهای چای و معماری پلکانی گِلین منحصر به فرد، در منطقهای کوهستانی، با پنجرههای چوبی و گلدانهای شمعدانی رنگینش، سال ۵۴ با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
ثبت جهانی این شهرک تاریخی از سال ۹۰ در دستور کار قرار گرفت.
اجرای طرح نشانه گذاری سواحل گیلان/جلوگیری از تعرض
رییس کل دادگستری گیلان: طرح نشانه گذاری سواحل برای جلوگیری از تعرض به اراضی ساحلی هرچه سریعتر در گیلان اجرایی شود.
رئیس کل دادگستری گیلان در نشست بررسی مشکلات سواحل آزاد شده که با حضور دادستانها و شهرداران مناطق ساحلی برگزار شد گفت: طرح نشانه گذاری سواحل برای جلوگیری از تصرف زمینهای ساحلی هرچه سریعتر در گیلان اجرایی شود.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه خلیلی ارائه خدمات تفریحی و رفاهی در سواحل را از حقوق مردم دانست و گفت: طرحهای تفریحی ساحلی باید در مناطق خاصی با تامین امنیت برای عموم مردم اجرایی شود.
وی با بیان اینکه بعد از آزاد سازی حریم ۶۰ متری سواحل و همچنین ۱۲ متر بعد از آن، باید طرح نشانه گذاری سواحل برای جلوگیری از تعرض به این اراضی آغاز شود افزود: بر اساس قانون، تشخیص و شناسایی این محدوده بر عهده وزارت نیرو و جهاد کشاورزی است و باید هرچه سریعتر در استان گیلان اجرایی شود.
وی انتخاب منطقهای را به عنوان پایلوت و نمونه برای اجرایی شدن طرح نشانه گذاری الزامی دانست و گفت: اگر مسوولان متولی به موقع برای انجام این کار اقدام نکنند مصداق ترک فعل است و دستگاه قضایی با آن برخورد خواهد کرد.
استاندار گیلان: بالندگی و رشد دانش آموزان، هدف اصلی آموزش و پرورش
دکتر اسدالله عباسی: نگاه ویژه به پرورش شخصیت اجتماعی نسلهای آینده در فرآیند رشد دانش آموزان بسیار موثر است.
استاندار در نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش گیلان در سال جدید گفت: در مجموعه فرایند رشد باید همه ابعاد و وجوه رشد و نمو دانشآموزان مورد توجه قرار گیرد.
دکتر اسدالله عباسی توجه صِرف و مطلق به پرورش ذهن را آفت نظام آموزشی برشمرد و افزود: با آغاز دوباره آموزش حضوری و ورود فراگیر دانش آموزان به مدارس، شرایط باید به گونهای فراهم شود تا دانش آموزان بعد از وقفه دو ساله، به سمت بالندگی و رشد مناسب هدایت شوند.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش گیلان نیز در این نشست آغاز دوباره آموزش حضوری را به فال نیک گرفت و با اشاره به اختصاص ۱۶ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه فضاهای ورزشی مدارس استان گفت: فضای مدارس بعد از بیش از دو سال سکوت به فضای گرم و نشاط آور تبدیل شده تا دانشآموزان هم تحرک و نشاط بیشتری را تجربه کنند.
محمد فائزی با اشاره به وجود تراکم دانشآموزان در برخی مدارس و نواحی آموزش و پرورش شهرستان رشت گفت: بااستفاده از فضاهای موجود در مدارس این تراکم کاهش مییابد و همچنان توجه به سلامت دانشآموزان دغدغه اصلی آموزش و پرورش محسوب میشود.
علی دقیق، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان هم در این جلسه به کمبود سرانه فضای ورزشی در مدارس استان اشاره کرد و گفت: پارسال ۲۰ مکان ورزشی شامل ١٠ زمین چمن مصنوعی و ۱۰ سالن چند منظوره به آموزش و پرورش استان تحویل داده شد و مهر امسال نیز دو استخر در شهرستانهای شفت و بندر انزلی آماده تحویل خواهد شد.
بیمه ۲۹ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان
مدیر عامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی گیلان از بیمه ۲۹ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این استان خبر داد.
مدیر عامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت بیمه شالیزارهای گیلان گفت: تا کنون ۳۴ هزار شالیکار گیلانی، ۲۹ هزار هکتار از زمینهای خود را بیمه کرده اند.
پیمان عبدالهی فر از کشاورزان خواست تا پایان اردیبهشت ماه به دفاتر بیمهای محصولات کشاورزی در استان مراجعه و از مزایای آن بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان میتوانند به صورت اقساطی هم شالیزارهای خود را بیمه کنند گفت: ۴۶ هزار کشاورز گیلانی محصولات خود را شامل، دام، طیور، زمینهای کشاورزی و آبزی را بیمه کرده اند.
سال گذشته ۴۸ هزار و ۶۷۷ شالیکار گیلانی ۴۲ هزار هکتار از شالیزارهای خود را در مقابل حوادث قهریه بیمه کرده بودند که ۵۰ میلیارد تومان غرامت به آنها پرداخت شد.
منبع : خبرگزاری صداو سیما
برای دیدن سایر اخبار گیلان لیک زیر را کیلیک کنید
https://karoeshteghal.ir/category/اخبار-گیلان/
پیج تخصصی اینستاگرام اخبار گیلان را دنبال کنید :
https://www.instagram.com/gile_khabar