تولید غذا برای ۱۰ سال آینده کشور ریل‌گذاری می‌شود

تولید غذا برای ۱۰ سال آینده کشور ریل‌گذاری می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با استفاده از ضریب خودکفایی، صادرات و واردات، قطب‌های تولید، شاخصه‌های تولید، اشتغال، درآمد ناخالص و … مدل‌سازی و سند امنیت غذایی برای اولین بار در کشور در حال تدوین است که با اتمام آن ریل‌گذاری تولید غذا برای ۱۰ سال آینده تدوین خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، سید مجتبی خیام‌نکویی صبح امروز در جلسه رونمایی از سند الگوی کشت با بیان اینکه با اجرای نظام نوآوری در کشاورزی به راهکار اصلی در امنیت غذایی می‌رسیم، گفت: هدف از الگوی کشت این است که نوع محصول را متناسب با نیازی که در آن بازه زمانی داریم تولید کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر ۸۵ میلیون ایرانی روزی یک قاشق برنج دور بریزند غذای ۲۳ هزار نفر در روز از بین می‌رود که متاسفانه در منازل بیشتر از این موارد حیف‌ و میل می‌شود پس این الگوی زندگی الگوی مناسبی نیست.

وی ادامه داد: با استفاده از ضریب خودکفایی، صادرات و واردات، قطب‌های تولید، شاخصه‌های تولید، اشتغال، درآمد ناخالص و … مدل‌سازی و سند امنیت غذایی برای اولین بار در کشور در حال تدوین است که با اتمام آن ریل‌گذاری تولید غذا برای ۱۰ سال آینده تدوین خواهد شد.

رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کشور ادامه داد: با این تغییرات الگوی اولیه کشت‌های کشاورزی تدوین شد و در صورت اجرای مناسب بزرگترین خلأ کشاورزی که نداشتن اطلاعات و تحقیقات است حل می‌شود.

وی بیان داشت: اگر با اصلاح الگوی کشت ظرف ۲ سال آمار سطوح مختلف زیر کشت، میزان تولید و داده‌های بخش کشاورزی را تهیه کنیم بزرگترین اتفاق استان یعنی نظم‌دهی درست محقق می‌شود اما متأسفانه جامعه آماری درستی نداریم.

خیام‌نکویی توضیح داد: مصرف آب در جهاد کشاورزی ۷۲ میلیارد مترمکعب است که ظرف ۲ سال باید به ۶۰ میلیارد مترمکعب برسد یعنی هر سال ۳ میلیارد مترمکعب آب باید صرفه‌جویی کرد.

وی ادامه داد: افزایش تولید باید از طریق علم و دانش محقق شود نه از طریق افزایش مساحت زیرکشت به طور مثال تولید سیب درختی در هر هکتار کمتر از ۲۰ تن است ولی باغدار نمونه در هر هکتار ۲۰۰ تن برداشت می‌کند که بر اساس دانش محقق شده است لذا برداشت گندم نیز با همین روش باید از ۴ تن به ۷۰۰ الی ۸۰۰ تن ارتقا یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: امنیت غذایی پایدار یعنی محصولات استراتژیک را در طول سال تامین کنیم اما اقتدار غذایی یعنی بتوانیم علاوه بر غذای داخل غذای کشورهای همسایه را نیز تامین کنیم که این امر مسئله راهبردی اصلی نظام است.

رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی کشور با بیان اینکه امنیت غذایی در گذشته به عنوان موضوع درجه اول هیچ کشوری مطرح نبود، گفت: اما امسال در جنگ اوکراین و روسیه قیمت غذا ۲ برابر در سطح جهان افزایش پیدا کرد و امنیت غذایی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد.

وی ادامه داد: امروزه غذا به عنوان سلاح برای تسلط به کشورها مطرح شده است، کشوری که نتواند غذای مورد نیاز را تامین کند نمی‌تواند ادعای استقلال داشته باشد پس استقلال سیاسی در گرو استقلال اقتصادی است و استقلال اقتصادی در گرو تامین خودکفایی بسیاری از محصولات راهبردی است.

خیام‌نکویی اظهار داشت: فرهنگ غذایی بومی ما غذاهای سالم بود اما امروز به سمت غذاهای سرخ‌کردنی رفته و میزان مصرف روغن بر اساس نیاز افزایش یافته است.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید