خودکفایی ایران در ساخت دستگاههای مواد اولیه دارویی زمینه ای
پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان، موفق به تولید راکتورهای شیمیایی و دستگاههای تولید مواد اولیه دارویی زمینه ای در حجمهایی از یک تا ۵۰ لیتر شدند.
به گفته خسرو ملک خسروی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، ساخت دستگاههای مواد اولیه دارویی زمینه تحقیقاتی ما است. این دستگاهها قادر به تولید مواد اولیه دارویی در حجمهایی از یک لیتر تا ۵۰ لیتر هستند.
وی، دستگاه اسپری یا خشک کننده افشانهای را از محصولات این شرکت عنوان کرد و گفت: خشک کردن پاششی نوعی کاهش رطوبت مواد است که برای تهیه گرانولها و یا ذرات ریز به وسیله اسپری کردن مواد و مجاورت آنها با یک عامل گازی شکل داغ عمل میکند.
خشککنندهها در صنایع مختلفی، چون صنایع غذایی و دارویی و صنایع آرایشی و بهداشتی و شویندهها کاربرد دارند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، راکتورهای شیمیایی را از دیگر دستاوردهای این شرکت ذکر کرد و گفت: این راکتور در حجمهای مختلف از جنس شیشه پیرکس مقاوم به دما و حلالهای شیمیایی ساخته شده است که برای انجام واکنشهایی، چون سنتز، پلیمریزاسیون، تیتراسیون و تقطیر به کار میرود.
ملک خسروی، سادگی و در دسترس بودن اجزای تشکیل دهنده را از مهمترین ویژگیهای این راکتور عنوان و خاطرنشان کرد: این دستگاه نسبت به نمونه مشابه خارجی دارای قیمت بسیار پایینتر و تنوع بیشتر در حجم و اندازه است.
وی تصریح کرد: تقطیر و رفلاکس در یک دستگاه، استفاده از پنج حجم متفاوت راکتور با یک دستگاه، استفاده از دو روش گرمایی راکتور با یک دستگاه، شست و شوی آسان تمام اجزاء، استفاده از قطعات الکترونیکی و مکانیکی با استانداردهای اروپا و نگهداری خلاء در حین کارکرد از دیگر مزایای این دستگاه به شمار میرود.
ملک خسروی با بیان اینکه این محصولات به تولید رسیده است، از آغاز مذاکرات برای صادرات این دستگاهها خبر داد و گفت: صادرات محصولات نیاز به الزاماتی دارد که در حال گفتگو هستیم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان تولید ماده اولیه دارویی در کشور را همراه با چالشهایی دانست و گفت: ما از نظر دانش فنی قابل رقابت با کشورهای پیشرفته هستیم، ولی از نظر دارا بودن تجهیزات به دلیل تحریمها نسبت به سایر کشورها محدودیت داریم.
همچنین در حوزه کاری ما الزام به دریافت استانداردهای اروپایی است که چالشهایی برای آن وجود دارد.