هدف از برگزاری جشنواره ملی شیخ بهایی، ترویج فرهنگ کارآفرینی در جامعه است
او ادامه داد: بیشترین رویکردی که در برنامههای مختلف و از جمله جشنواره شیخ بهایی داریم، فرهنگسازی کارآفرینی و اتصال با فضای اقتصادی است. زاویه نگاه ما به موضوع فناوری با ساختار منسجم و هماهنگ با حوزههای دیگر زیستبوم نوآوری و کارآفرینی است. امیدواریم بتوانیم مجموعه فناوری در کشور را علاوه بر فرهنگسازی در جامعه اتصال مناسبی با فضای اقتصادی جامعه همراه کنیم. در سال ۱۴۰۲ در ادامه مسیری که داشتیم، همکاریها و تفاهمنامههایی با برخی از دستاندرکاران مانند وزارت صمت داشتهایم.
رضاییفر با تأکید بر تشکیل بازارهای مناسب دانشبنیانها و شرکتهای نوپا اظهار داشت: نقش پارکهای علم و فناوری از فضای کنار دانشگاه باید به سمت تأثیرگذاری مستقیم به عنوان بازار فناوری در سطح جامعه برسد و این فرایند نیازمند همکاری و شناخت بازیگران مختلف است. ایجاد بازارهای سهام برای کسب وکارهای نوپا، بسترسازی برای ایجاد بیمه با توافق با شرکت بیمه مرکزی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله اقداماتی هستند که در معاونت نوآوری و فناوری در حال پیگیری است.
وی جشنواره شیخ بهایی را تشویق به فرهنگ کارآفرینی دانست و افزود: جوایز و جشنوارههایی که در این زمینه در نظر گرفته شده است، مانند جشنواره خوارزمی و شیخ بهایی فضای تشویق را برای فناوران و فنآفرینان ایجاد میکند. حضور سرمایهگذاران نیز در این فضا، توسعه این کسبوکارها را فراهم خواهیم کرد. جشنواره شیخ بهایی یکی از برنامههای اصلی در این راستا است که زمینه سرمایهگذاری در این راستا را فراهم کند.
پیوند دو بازیگر مهم زیستبوم کارآفرینی در جشنواره شیخ بهایی
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز از این مجموعه به عنوان اولین پایهگذار پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در کشور یاد کرد و افزود: این شهرک به عنوان پایهگذار پارکها و مراکز رشد علم و فناوری در کشور، دارای بیش از ۷۰۰ شرکت و مجموعه دانشبنیان و فناور با اشتغالزایی بالای ۸۵۰۰ نفر از جمله ۵۵۰ نفر از فارغالتحصیلان مدرک دکتری تخصصی است.
وی در خصوص اهداف جشنواره شیخ بهایی اظهار کرد: به عنوان برگزارکننده جشنواره شیخ بهایی به دنبال تعامل دو بخش خصوصی مهم، یعنی دانشبنیانها و سرمایهگذارها به عنوان بازیگران مهم زیستبوم نوآوری و کارآفرینی است. بحث حضور سرمایهگذاران در دورههای مختلف جشنواره همواره دنبال شده و در این دوره نیز حضور سرمایهگذاران نقش پررنگی در جشنواره خواهد داشت.
وی افزود: از اهداف جشنواره این است که به رویدادی مهم در زمینه کارآفرینی تبدیل شود.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: در مسیر کارآفرینی، تجاریسازی و ورود فناوری به بازار، مهمتر از ایجاد فناوری است و سرمایهگذاری در این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد. در جشنواره فنآفرینی شیخ بهایی سعی شده ترکیبات مختلفی که میتواند امر جذب سرمایه و تأمین مالی را محقق کند، در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: برخی از شرکتهایی که در دورههای قبلی جشنواره حضور داشتند، امروز دارای درآمدهای بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سال هستند.
هفدهمین دوره جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی ۲۰ و ۲۱ اردیبهشتماه سال جاری، مقارن با ایام بزرگداشت شیخ بهایی و روز ملی کارآفرینی، به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی در مهمانسرای تاریخی عباسی اصفهان برگزار خواهد شد.
برگزاری ۲ رویداد سرمایهگذاری با حضور حامیان کارآفرینی صندوقهای خطرپذیر، کارگاه و نشست تخصصی ویژه با حضور و سخنرانی «فیلیپ کاررا» از دانشگاه لیسبون پرتغال از برنامههای این رویداد دو روزه است.
«فناوریهای نوظهور و آیندهنگر»، «فناوریهای صنعتساز»، «رفع نیاز صنعت در دوران تحریم»، «صنایع نفت، گاز و پتروشیمی»، «محیط زیست، آلودگی هوا، آب و انرژی، مدیریت منابع آب»، «نیازهای صنعت دارو، مهندسی پزشکی»، «فناوریهای نرم، هویتساز و صنایع خلاق»، «زیست فناوری، نانو، کشاورزی و صنایع غذایی» و «صنایع IT، ICT و هوش مصنوعی» موضوعات این دوره از جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی را تشکیل میدهد.