پیمانی مشروط یا رابطه استخدامی من درآوردی

ممانعت از ادامه تحصیل اساتید پیام نور با اخذ تعهد کتبی/ “اخراج” با استناد به شاخص‌های جدید استخدامی/ شورای عالی انقلاب فرهنگی: نمی‌گذاریم در حق کسی اجحاف شود/ مجلس: شأن استادی اعضای هیات علمی نباید لطمه بخورد

ممانعت از ادامه تحصیل اساتید پیام نور با اخذ تعهد کتبی/ “اخراج” با استناد به شاخص‌های جدید استخدامی/ شورای عالی انقلاب فرهنگی: نمی‌گذاریم در حق کسی اجحاف شود/ مجلس: شأن استادی اعضای هیات علمی نباید لطمه بخورد

دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به اعتراض اعضای هیات علمی پیام نور نسبت به حکم قطع‌ همکاری و تبدیل وضعیت آنها گفت: استاد با معدل ۱۲ اخراجی در دانشگاه پیام نور کمتر از انگشتان دست است، لذا اعضای هیات علمی که شرایط لازم را دارند، اعتراض خود را به هیات عالی جذب ارسال کنند و برای بررسی درخواست دهند تا در حق کسی احجاف نشود.

 

کارواشتغال به نقل از  خبرنگار ایلنا، در سال‌های ۹۱ و ۹۲ دانشگاه پیام‌نور با فراخوان رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به جذب و به کار گیری عضو هیات علمی پیمانی اقدام کرد. این افراد بعد از رقابت و گذراندن مصاحبه‌های متعدد عمومی و تخصصی جذب دانشگاه پیام نور شدند، اما اکنون مرکز جذب وزارت علوم بعد از گذشت ده سال شرایط جذب ۱۲۶ نفر از اعضای هیأت علمی پیمانی مشروط و دستیار علمی دانشگاه پیام نور را تأیید نکرده و آن‌ها را فاقد احراز صلاحیت لازم دانسته است. به این افراد گفته شده باید نامه‌ عدم احراز صلاحیت خود را تا ۳۰ تیرماه امضا و درخواست تبدیل به عضو غیرهیأت علمی (کارمند) را ارائه دهند. «جواد محمدی» دبیر شورای هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگوی اخیر خود با ایلنا گفته بود، برخی از این اساتید اخراجی معدل ۱۱ و ۱۲ دارند که همین موضع‌گیری موجب گلایه اعضای هیات علمی‌ای شده است که حکم اخراج و تبدیل وضعیت به کارمندی برای آنها صادر شده است.

 

برخی از آن‌ها معدل‌های بالا دارند و حتی برای تهیه مقاله و ارتقای مدرک تحصیل اقدام کرده‌اند. دبیر شورای هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در حمایت از این گروه از اعضای هیات علمی عنوان کرده که آن‌ها می‌توانند شکایت خود را شورای عالی جذب اعلام کنند. این موضوع همچنین در دست پیگیری کمیسیون آموزش مجلس نیز هست.

 

اعضای هیات علمی در دو راهی قطع همکاری و کارمندشدن

 

 یکی از این اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور که مشمول این حکم شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: دانشگاه پیام نور کشور به ۱۲۶ نفر از اعضای هیأت علمی این دانشگاه که با فراخوان رسمی وزارت علوم و پس از مصاحبه علمی و تخصصی بین سال‌های ۹۱ و ۹۲ جذب شده‌اند، نامه‌ای مبنی بر قطع همکاری ارسال کرده است. 

 

وی افزود: دانشگاه پیام نور در روزهای اخیر بر اساس یک تصمیم خلق‌الساعه بدون در نظرگرفتن شرایط حقوق شهروندی و حق مکتسبه افراد که با مرتبه مربی در دانشگاه پیام نور در حال خدمت هستند، با ارسال نامه‌ای از این اعضای هیات علمی خواسته است، درخواست تبدیل به عضو غیرهیات علمی (کارمند) دهند و یا قطع همکاری کنند. این در حالی است که سابقه این اعضای هیات علمی بین ۹ تا ۱۷ سال است. 

 

یکی دیگر از اعضای هیات علمی با اشاره به این موضوع خاطر نشان کرد: برخی از این اعضای هیات علمی قبل از سال ۹۰ استخدام شدند، یعنی  زمانی که  هیچ گونه فراخوانی از سوی وزارت علوم داده نشده و حتی هیچگونه شرط معدلی برای استخدام وجود نداشته است.

 

وی اظهار داشت: حال جای سوال دارد که چرا این تعداد از اعضای هیات علمی بعد از ۱۲ سال تبدیل وضعیت نشدند؟ اما مابقی افراد که پیش از سال ۹۰ استخدام شده بودند، همگی  تبدیل وضعیت شدند؟

 

«پیمانی مشروط» یا رابطه استخدامی «من درآوردی»

 

یکی دیگر از این اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور در این خصوص گفت: ما ۱۲۶ نفر عضو علمی پیمانی دانشگاه پیام‌نور در سال‌های ۹۱ و قبل از آن، در فراخوان رسمی وزارت علوم برای جذب هیات علمی پیمانی با مدرک کارشناسی ارشد، شرکت کردیم و پس از شرکت در چندین مصاحبه علمی، عمومی، تخصصی و طی مراحل استخدامی بعنوان عضو هیات علمی وارد بدنه دانشگاهی کشور شدیم. اما پس از شروع به کار برخلاف عنوان رابطه استخدامی ذکر شده در فراخوان وزارت علوم که «پیمانی» بود با یک واژه جدید در روابط استخدامی با عنوان «پیمانی مشروط» مواجه شدیم که در هیچ دستگاه اجرایی غیر از پیام نور این نوع رابطه استخدامی «من درآوردی» وجود ندارد. 

 

 

 اخراج بعد از سال‌ها خدمت و با استناد به شاخص‌های جدید استخدامی

 

وی با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور با تاخیری ۶ الی ۷ ساله اقدام به ارسال پرونده‌های ما به مرکز جذب وزارت علوم کرده است، در حالی که براساس ماده‌ی ۸ دستورالعمل جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حداکثر زمان بررسی پرونده‌های متقاضیان جذب اعضای هیات علمی ۱۴۴ روز پس از ثبت نام و ارسال مدارک تعیین شده است، افزود: پرونده‌های ما در هیات مرکزی جذب وزارت علوم بر اساس شاخص‌های سال ۹۷ ارزیابی شده است، در حالی که ما طبق شاخص‌های فراخوان رسمی وزارت علوم در سال ۱۳۹۰ جذب دانشگاه شده‌ایم و قانون عطف به ما سبق نمی‌شود. 

 

وی افزود: با چنین رویکردی اینطور به نظر می‌آید که باید تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور حجم زیادی از نیروهای خود را که براساس شاخص‌های گذشته استخدام کرده‌اند، بعد از سال‌ها خدمت با استناد به شاخص‌های جدید استخدامی باید اخراج کنند. 

 

این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور ادامه داد: با اعمال مصوبه ۲۴۱ هیات اجرایی جذب وزارت علوم مشکل جذب و استخدام نزدیک به ۷۰۰ عضو علمی دانشگاه پیام نور که قبل از سال ۹۰ جذب شده بودند، بدون بررسی پرونده‌ها در هیات مرکزی جذب وزارت علوم رفع شد، که آن مصوبه نیز می‌تواند برای ۱۲۶ نفر باقیمانده نیز اعمال گردد. 

 

این عضو هیات علمی پیام نور گفت: پس از اعتراض این اعضای هیات علمی به رای صادره، پرونده‌ها جهت بررسی به هیاتِ عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد و هیات عالی جذب با نادیده گرفتن تخلفات پیام نور در تاخیر صورت گرفته در ارسال پرونده‌ها،  اقدام به صدور رای بر خلاف دستور العمل و آیین نامه جذب اعضای هیات علمی کرده و بدون هیچگونه بررسی مجدد، اقدام به رد پرونده‌ها کرد. 

 

 به جای قطع همکاری با اساتید، در پی درآمدزایی و جذب بودجه باشید

 

وی گفت: انتظار می‌رفت شورای عالی انقلاب فرهنگی با تخلف صورت گرفته توسط پیام نور و وزارت علوم برخورد قاطع کند، اما دبیر هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصاحبه اخیر خود معدل برخی از ما را کمتر از ۱۱ و ۱۲ اعلام کرد، در حالی که معدل کارشناسی کمتر از ۱۲ مشروط به حساب می‌آید.علاوه بر آن  بنا بر لیست معدلی که توسط دانشگاه پیام نور کشور منتشر شده، تعداد افراد با معدل کمتر از ۱۲ بسیار انگشت شمار است. ضمن اینکه تعدادی از این ۱۲۶ نفر فارغ التحصیل دکتری و تعداد زیادی دانشجوی دکتری با معدل بالای ۱۷.۵ در دانشگاههای معتبر کشور هستند، بنابراین بهتر است پرونده‌ها دقیق‌تر بررسی شود.

 

این عضو هیات علمی گفت: در عین حال باید به این موضوع هم اشاره کنم که دانشگاه پیام نور با گرفتن تعهد کتبی از این اعضای هیات علمی مانع از ادامه تحصیل آن‌ها در مقطع دکتری شده و همین موضوع باعث شد که عده‌ای نتوانند ادامه تحصیل داده و در مقطع کارشناسی ارشد ماندگار شدند و این آسیب جدی به جامعه علمی کشور بود. 

 

وی به این موضوع هم اشاره کرد که بنا بر فایلی اکسلی که پیام نور برای ما ارسال کرده است، وضعیت بسیاری از افراد در شورای عالی جذب، مثبت تاکیدی و یا مثبت بوده است، اما ناگهان برای همه افراد نامه قطع همکاری ارسال شده است و این جای تامل دارد.

 

او ضمن انتقاد از اظهارات یکی از مدیران ارشد پیام نور کشور مبنی بر اینکه «ما دارای یک ظرف و سبدی مشخصی در دانشگاه پیام نور هستیم و هر چه تعداد کمتری از این ظرف ارتزاق کنند، مطمئن باشید مقدار بیشتری به ما خواهد رسید، افزود: این رویکرد مسئولان دانشگاه باید اصلاح شود و به جای قطع همکاری با افراد، باید در پی درآمدزایی و جذب بودجه باشند. 

 

درخواست اعضای هیات علمی اخراجی از مسئولان

 

این عضو هیات علمی به نمایندگی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های پیام نور که شامل حکم اخراج یا تبدیل وضعیت به کارمندی شده‌‌اند،موضع‌گیری این اساتید نسبت به تصمیم اخیر دانشگاه را به شرح ذیل اعلام کرد:

 

۱- وزارت علوم و دانشگاه پیام نور بین سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ می‌بایست اقدام به بررسی پرونده‌ها می‌کردند نه اینکه بعد از گذشت ۹ الی ۱۷ سال همکاری این افراد با دانشگاه به عنوان عضو هیات علمی، نتیجه بررسی پرونده‌ها به اطلاع عضو رسانده شود، لذا نقض فاحش قوانین از سوی دانشگاه و وزارت علوم محرز بوده و می‌بایست پاسخگو باشند. 

 

۲- مرکز جذب وزارت علوم می‌بایست شاخص‌های سال ثبت نام متقاضی در فراخوان جذب هیات علمی یعنی سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ را ملاک ارزیابی و بررسی پروندهای اعضای هیات علمی قرار می‌داد نه اینکه شاخص‌های سال ۹۷ در بررسی پرونده‌های اعضای هیات علمی لحاظ شود، چنانکه قانون عطف به ماسبق نمی‌گردد. 

 

۳-با راکد نگهداشتن وضعیت استخدامی اعضای هیات علمی مذکور به مدت ۹ الی ۱۷ سال، خسارات مادی و معنوی زیادی بر آن‌ها و خانواده‌هایشان و جامعه‌ی علمی کشور وارد شده است. دانشگاه در این مدت از ادامه تحصیل این افراد در مقطع دکتری جلوگیری کرده است که واقعا این ضربه‌ای بزرگ به جامعه علمی کشوراست که توسط خود دانشگاه پیام نور صورت گرفته است. همچنین دریافت حداقل حقوق ومزایا (حتی کمتر از یک کارشناس اداری)، نداشتن امنیت شغلی، عدم انتصاب در پست‌های مدیریتی و نیز استرس و بیماری روحی و روانی و ایجاد موج نگرانی در خانواده‌های اعضای هیات علمی از جمله آسیب‌هایی است که به این افراد وارد شده است. 

 

۴- بی‌عدالتی و اعمال سلیقه در بررسی پرونده‌ها از سوی مرکز جذب وزارت علوم و هیات اجرایی جذب دانشگاه پیام نور مشهود است، کما اینکه برخی از افرادی که پرونده آن‌ها تایید شده است، دارای شرایطی مشابه و حتی بعضا امتیازهای کمتری نسبت به این ۱۲۶ نفر هستند. در صورت لزوم اسامی و مشخصات این گروه از اشخاص ارایه خواهد شد.

 

۵-این ۱۲۶ نفر از اعضای هیأت علمی پیمانی دارای «کد مستخدمی» و ردیف حقوقی در بودجه جاری کشور بوده و از ابتدا تاکنون از بند «و» بودجه، حقوق و مزایای خود را دریافت می‌کنند و لذا در لیست کارکنان دولت محترم قرار دارند و به لحاظ قانونی بدان معناست که فرایندهای استخدامی طی شده و با مکاتبه با سازمان مدیریت وبرنامه ریزی ردیف استخدامی به نام عضو علمی صادر شده است. 

 

۶- اعلام‌ عدم نیاز به این افراد پس از ۹ الی ۱۷ سال سابقه خدمت به منزله از دست رفتن همه فرصت‌های شغلی است، چرا که از یک سو این اعضای هیات علمی با اعتماد به شرایط مطرح در فراخوان رسمی جذب وزارت علوم، موقعیت‌های شغلی ممکن را کنار گذاشته و بعضا با استعفا دادن از مشاغل گذشته خویش و ادامه خدمت با عنوان عضو هیأت علمی اقدام به تشکیل خانواده و برنامه ریزی زندگی کرده‌اند؛ حال با توجه به گذشت چندین سال، فاقد برخی شرایط حداقلی (نظیر سن متقاضی) جهت استخدام و به کارگیری در دیگر نهادها و سازمان‌ها هستند؛ حاصل این شرایط، تبعات و لطمات اجتماعی و حیثیتی برای اعضاء و جامعه و شاید کل کشور است که به مراتب ناگوارتر از تمامی موارد فوق الذکر خواهد بود.

 

۲

 

اعضای هیات علمی پیام نور اعتراض خود را به شورای عالی جذب ارسال کنند

 

«جواد محمدی» دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به گلایه برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور که معدل بالا دارند، اما در عین حال مشمول حکم اخراج یا تبدیل وضعیت به کارمندی شده‌اند، گفت: افرادی که اعتراض دارند حتما اعتراض خود را به هیات عالی جذب ارسال کنند و برای بررسی درخواست دهند تا در حق کسی احجاف نشود.

 

تعداد افراد معدل ۱۲ کمتر از انگشتان دست است

 

وی بیان کرد: البته تعداد افرادی که معدل پایین مانند ۱۲ داشتند، تعداد خیلی کمی هستند که ممکن است، حتی به اندازه انگشتان دست هم نرسد، اما آنچه که برای هیات اجرایی، هیات مرکزی و هیات عالی مهم بوده این است که آن‌ها حداقل‌های لازم مانند معدل بالا را داشته باشند.

 

دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به این که دانشگاه از این افراد تعهد گرفته که در مقطع دکتری در هیچ جایی تحصیل نکنند، گفت: اگر این افراد از سوی دانشگاه حق ماموریت به تحصیل داشته باشند، می‌توانند این را به دانشگاه بگویند که خودتان به ما ماموریت تحصیلی داده‌اید، از این رو می‌توانیم ادامه تحصیل هم داشته باشیم.

 

وی افزود: فردی که بنا دارد حین تدریس در دانشگاه، به تحصیلات خود ادامه دهد باید ماموریت آموزشی داشته باشد، اگر افراد ماموریت آموزشی داشتند و ادامه تحصیل دادند، طبیعتا حق با آنهاست و می‌توانند اعتراض کنند، اما تعهدی که شما به آن اشاره کردید شاید به این دلیل باشد که حق ماموریت به تحصیل نداشته‌اند. البته من از پرونده افرادی که در زمان تدریس و قرارداد تمام وقت درس خوانده‌اند، اطلاعی ندارم.

 

نباید چشم بسته “نه” بگوییم

 

محمدی گفت: این افراد برای ارتقا تحصیلی با عشق و علاقه تحصیل کردند، ولی باید این مسیر قانونی باشد اما اعضای هیات علمی حتما این موضوع را پیگیری کنند که چرا با وجود معدل بالا و داشتن معدل‌های قابل قبول رد شده‌اند. قطعا موضوع این افراد باید بررسی شود. درست نیست که به آن‌ها چشم بسته نه بگویند. باید دقیقا پرونده این افراد نه به شکل کلی بلکه به صورت تک تک بررسی شود.

 

وی خاطرنشان کرد: من به از اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور تاکید می‌کنم درخواست خود را حتما به هیات عالی جذب ارسال کنند. آن‌هایی که شرایط علمی مطلوب دارند یا در زمان تدریس‌شان، درس خواندند و مدارک بالاتری کسب کردند حتما درخواست بررسی مجدد داشته باشند. قطعا درخواست این افراد بررسی می‌شود و انشالله آن افرادی که رشد علمی مطلوبی داشته باشند، پاسخ خواهند گرفت.

 

محمدی در واکنش به حکم پیمانی-مشروط که برای برخی از اعضای هیات علمی درج شده است، گفت: ما حکم پیمانی- مشروط نداریم، در عضویت هیات علمی سه حکم پیمانی، رسمی آزمایشی یا رسمی قطعی مورد تایید هستند و به غیر از این سه مورد هیچ حکم دیگری نداریم. دانشگاه اگر چنین چیزی را قید کرده باید اصلاح کرده و پاسخگو باشد.

 

دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: افرادی که در دانشگاه پیام نور تدریس می‌کنند، بیشتر مقاله و کتاب را به عنوان محصول علمی ارائه می‌دهند و کسانی که رشد علمی داشتند و توانستند مدارج بالاتر یا مقالات خوب کسب کنند حتما درخواست بررسی دهند.

 

نباید بگذاریم در حق کسی اجحاف شود

 

وی افزود: شورای هیات عالی جذب ناظر مصوبه ۶۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی است و وظیفه ما نظارت، رسیدگی به شکایات، تدوین برخی از ضوابط و مقرراتی است که به شورای اسلامی شدن ارائه و در آنجا تصویب می‌شود. سپس این موارد به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده و بعد شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌کند.

 

دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: تمام تلاش ما این است که در حق کسی اجحاف نشود و بتوانیم موانع را از مسیر اعضای هیات علمی و متقاضیان برداریم.

 

بررسی وضعیت اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور در مجلس

 

«احمدحسین فلاحی» سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به بررسی وضعیت اعضای هیات علمی گفت: طبق آن چیزی که ما پیگیری کردیم و به کمیسیون آموزش گفتیم که آن را دنبال کند این است که یک ماه به این افراد فرصت داده شود تا دولت جدید سرکار بیاید.

 

وی تاکید کرد: دولت جدید می‌تواند با دیدگاه متفاوت نظر بدهد، زیرا اینها در دولت دیگری به کار گرفته شدند و همه شرایط یکسان ندارند و حکم‌های متفاوتی وجود دارد. برخی از افراد طبق قولی که خود دانشگاه به آن‌ها داده شده بود، نسبت به اصلاح مدرک و ارتقای آن اقدام کرده‌اند، پس باید طبق آن، حکم‌شان تمدید شود و مشکلی نداشته باشند.

 

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در این میان برخی هم هستند که نسبت به کسب مدرک دکتری اقدام کردند و یا دانشجوی دکتری هستند که باید به آن‌ها فرصت داد. خیلی از این افراد سابقه ۱۰ تا ۱۵ ساله دارند و زمانی که پیام نور تازه تاسیس شده بود و به استاد نیاز داشته است، این افراد زحمت کشیدند و حالا اگر بخواهند بعد از این مدت آن‌ها را از مقام استادی خلع کنند، شان آن‌ها رعایت نخواهد شد.

 

شان استادی اعضای هیات علمی پیام نور باید رعایت شود

 

فلاحی افزود: در خصوص شخصی که به عنوان مثال شرط لازم معدل را نداشته باشد و مدرک تحصیلی‌اش از دانشگاه آزاد یا غیره باشد، بحث دیگری وجود دارد که دانشگاه در مورد همین‌ها هم باید باملاحظه عمل کند.

 

وی تاکید کرد: مجلس از طریق کمیسیون آموزش و تحقیقات پیگیر این قضیه است، اما امیدواریم با شروع کار دولت جدید تصمیمی اتخاذ شود که به نفع این افراد باشد. تعداد آن‌ها ۱۳۸ نفر به شکل متغیر است، اما باید با نگاهی اقدام کرد که به جایگاه استادی آن‌ها لطمه نخورد.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا تا لحظه انتشار گزارش، پیگیری‌ها برای گرفتن پاسخ از دانشگاه پیام نور بی‌نتیجه بوده و این دانشگاه پاسخگویی را به روزهای آینده موکول کرد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

گفتگوها
  1. به نام خدا
    پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند: «هرکس فریاد دادخواهی مظلومی را که از مسلمانان یاری می‌طلبد بشنود، اما به یـاری آن مظلـوم برنخیزد، مسلمان نیست.»
    « خدايا خود شاهد باش ۱۰ سال به هرجايي كه در اين مملكت بايد رجوع كنيم با آرامش و ملتمسانه بخاطر آبرو وحيثتمان مراجعه كرديم همه قول دادند ولي كسي به دادمان نرسيد …ظلم مي بينيم سكوت مي كنيم آبروداري مي كنيم چون عاشق كشور و نظام هستيم ولي…كسي صداي مارا نمي شنود به خودت پناه مي بريم
    سلام و علیکم
    موضوع: نقض آشکار قوانین و دستورالعمل جذب اعضای هیأت علمی (مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی) از سوی دانشگاه پیام نور و مرکز جذب وزارت علوم
    اخیرا با ارسال نامه ای در مورخ ۲۶/۱۱/۱۴۰۱ در آستانه پایان سال و متقارن با ماه مبارک رمضان مبنی بر حذف دروس و پایان همکاری برای اعضای هیأت علمی پیمانی و تهدید به اخراج و عدم تمدید قرارداد تعداد ۱۲۳ از اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور از تنها محل امرار معاش خانواده بعد از چندسال همکاری در پایان سال جاری(پيوست)

    اخیرا سازمان مرکزی پیام نور طی نامه ای به شماره ۶۳۴۵۸/۳/د مورخ ۲۶/۱۱/۱۴۰۱ به مراکز استانهای دانشگاه های پیام نور سراسر ابلاغ نموده که ۱۲۳نفر عضو علمی قطع همکاری گردیده و کلاس های ترم جاری هم حذف گردد این در حالیست که این دوستان که همگی از اعضای هیات علمی انقلابی و ولایی هستند انتظار داشتند که با روی کار آمدن دولت انقلابی این معضل خانمان سوز بعد از ۱۲الی ۲۲ سال بلاتکلیفی مرتفع گردد.
    ۱-آيا در يك نظام اداري و استخدامي يك عضو علمي كه با تمام وجود عمر وجواني خود را با عشق در جهت تربيت نيروهاي جوان در مناطق محروم كشور به مدت ۱۲ الي ۲۲ سال مصروف نموده، سزاوار تحقير و اخراج است يا بايد ارتقا يابد ؟
    ۲- آيا حيثيت و آبرو یك مسلمان به عنوان بزرگترين سرمايه اجتماعي يك انسان و به تبعه آن خانواده و فرزندان بايد تحت الشعاع يك تصميم خلق الساعه يك عده بايد نابود گردد اين براي جامعه علمي و دانشگاهي يك كشور مسلمان فاجعه نيست؟
    ۳- آيا چابك سازي دانشگاه و كسر بودجه از طريق اخراج و نابودي كانون ۱۲۳ خانواده جوان و آبرودار بايد جبران شود و راهي منطقي و علمي و… براي آن پيدا نشده و اين آخرين راه است؟
    ۴- آيا اين با منويات مقام معظم رهبري بر حفظ اشتغال و كرامت انساني سازگار است؟
    ۵- آيا تاوان سياسي بازي و تظلمي كه از ۱۰سال پيش براين ۱۲۳نفر كه جز خدا كسي را ندارند مانند هواري بر سر كانون بي پناه ما بايد خراب شده و در سنين جواني با استرس و اضطراب دچار بيماري گرديديم را چه كسي پاسخ مي دهد؟
    ۶- آيا وزارت علوم كه چشم وچراغ ساير وزارت خانه هاست با اعضاي بي پناه و علمي خود به جاي حمايت و حفظ شان ومنزلت چنين رفتاري مي نمايد. از سازمان و نهاد هاي خصوصی در برخورد با نيروهاي خدماتي چه انتظاري مي رود؟
    ۷-آيا تحقير كردن نيروي انقلاب و عاشق نظام و پيرو خط ولايت بعد از چند سال سابقه خدمت با حقوق شهروندي سنخيت دارد؟
    ۸-آيا در حاليكه كشور عزيزمان در آستان يك تحول بزرگ منطقه اي و جهاني است و سال آينده سال انتخابات مهم مجلس شوراي اسلامي را در پيش رو داريم خداي ناكرده اين تصميم غير منطقي مستمسك رسانه اي قسم خورده نظام مقدس و كشور عزيزمان نمي شود؟
    ۹-آيا در اين شرايط سخت اقتصادي با چند فرزند و شرايط استيجاري و… یک عضو علمی با بيش از ۱۰ سال سابقه با حقو ق كمتر از ۹ميليون به سختي و با آبرو داري امرار معاش مي نمايد به يك دفعه روزي خانواده ما بي هيچ دليلي از تنها محل امرار و معاش خود بايد قطع گردد ؟به كدامين گناه ………
    ۱۰- اين ۱۲۳ نفر به مراتب از وضعيت علمي و پژوهشي مناسبي نسبت به ساير همكاراني كه همزمان جذب شده برخوردارند با بررسي اسناد و مدارك موجود به اين موضوع پي خواهيد برد آيا امكان اعمال وحدت رويه در مورد اين ۱۲۳ نفر در مركز جذب دانشگاه پيام نور و وزارت نيست؟
    ۱۱- آيا قانون عطف به ماسبق مي شود كه بعد حداقل ۱۰ الي ۱۶ سال بعد پرونده هاي ما بر اساس شاخص هاي سال جديد ارزيابي گردد؟
    ۱۲-ما براساس شاخص هاي سال فراخوان مركز جذب وزارت علوم در سال ۱۳۸۶و۱۳۹۰ با داشتن شرايط و سپري نمودن فرايندهاي تعيين شده از بين انبوه متقاضي پذيرفته شده ايم
    ۱۳-مدارك و شرايط ما و سالها تدريس و پزوهش نسبت به قبل ارتقا يافته است مگر امكان دارد كه يك فرد چند سال قبل استخدام شده باشد و بعداز چند سال پرونده آنان با شرايط جديد مجددا ارزيابي گردد اين مغاير با شرايط و قوانين استخدامي نيست؟
    ۱۴-در طي اين چند سال ظلمي كه به اين۱۲۳عضو علمي در هر سال با تمديد قرارداد ۳ ماه و ۴ماهه و عدم ارتقا و اخذ تعهد مبني بر عدم امكان ادامه تحصيل ،عدم اخذ گروه،نامه هاي مكرر عذاب آور كه روح و روان مارا به سخره گرفته اند چگونه انگيزه خدمت در دل ما وجود داشته باشد؟
    ۱۵- چندين سال ظلم مستمر و تضيیع حقوق و نابودي كرامت انساني در دولت قبل را متحمل شديم و همه انتظار آمدن دولت انقلابي و وزير جهادي و مسئولين دانشگاه پيام نور ولايي را در سر متصور بوديم كه سايه سنگين اين ظلم و ناعدالتي ازكانون خانواده هاي ما رخ ببندد ولي شايد انتظاري بيش نبوده است؟
    ۱۶-جاي ظالم و مظلوم ظاهرا عوض شده چندين سال ناعدالتي و حق كشي و … از سوي وزارت علوم و دانشگاه پيام نور در دولت قبل به جاي پرداختن به عاملين اين وضع و ناقضان مستمر قوانين و برخورد قانوني با آنان و عذر خواهي از فرزندان جوان و انقلاب اين وزارت خانه به جهت تحمل ظلم و تضيیع حقوق، متاسفانه راه همان راه و تفكر همان تفكر نيست؟
    ۱۷- سخن آخر خواهشمنديم با پيگيري و در خواست تحقيق و تفحص بر روي پروندهاي جذب كليه همكاراني كه با ۱۲۳ نفر همزمان و حتي قبل در دانشگاه پيام نور جذب شده و با لابي و… مشكل آنان در دولت قبل حل شده و الان در آستانه رسمي آزمايشي هستند
    به حقانيت و مظلوميت اين گروه از اعضاي هيات علمي آبرودار هويدا خواهد شد

    حقانیت اعضای هیات علمی پیام نور
    تعداد ۱۲۳ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور از طریق فراخوان خود دانشگاه و تعدادی نیز حسب نیاز از طریق مجاری قانونی و با اعتماد به فراخوان جذب وزارت علوم در فراخوان های رسمی وزارت علوم در سال ۱۳۹۰ و سال های بعد شرکت نموده و پس ازطی مراحل مصاحبه های علمی و عمومی و انتخاب از بین تعدادی از متقاضیان به عنوان عضو علمی پیمانی پذیرفته شدند و پس از پذیرش و اخذ« کد مستخدمی» از سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور و صدور احکام کارگزینی پیمانی از ابتدا تا کنون از بند «و» بودجه، حقوق و مزایای خود را دریافت می نمایند و لذا در لیست کارکنان دولت محترم قرار دارند و البته برای برخی از افراد این مجموعه حتی ردیف استخدامی صادر نشده و در قالب دستیار آموزشی مشغول به فعالیت هستند. این افراد دارای سابقه بیش از ۱۰سال وتا ۲۲سال همکاری با دانشگاه پیام نور بوده ولی بر اثراهمال کاری دانشگاه پیام نور وعدم نظارت وزارت علوم، پرونده اعضای هیأت علمی که می بایست بلافاصله در همان سال های جذب و فراخوان به وزارت علوم ارسال می گردید ( وفق دستورالعمل وآیین نامه جذب اعضای هیأت علمی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که در آن مهلت تعیین تکلیف برای یک متقاضی پذیرش عضویت علمی از پایان فراخوان تا دعوت به کار ۱۴۴ روز مشخص شده است) با بی توجهی مسوولین وقت، بیش از ۱۰ الی ۲۲ سال در دانشگاه پیام نور راکد نگهداشته و در موعد مقرر وفق جدول زمان بندی دستورالعمل فوق الذکر به مرکز جذب وزارت علوم جهت بررسی ارسال نگردید.
    حال بعد از گذشت چند سال جهت تعیین تکلیف و پوشش به این نقض آشکار قوانین و …براساس یک تصمیم غیر کارشناسی و نا متعارف دانشگاه پیام نور نامه قطع همکاری این اعضای هیأت علمی را صادر نموده ، که جای بسی تأمل دارد.
    اقدام غیر قانونی و خلاف آیین نامه و دستورالعمل جذب اعضای هیأت علمی اقدام به بررسی پرونده های مذکور بر اساس شاخص های سال ۱۳۹۷ نموده و بر این اساس برای تعداد کثیری از همکاران رای عدم تأیید (عدم اولویت جذب)صادر نموده اند در حالیکه
    می بایست پروندهای این اعضای هیأت علمی بر اساس شاخصه های سال های اعلام فراخوان جذب بررسی می گردید، چرا که قانون عطف به ماسبق نمی گردد و معیار بررسی پرونده این گروه از اعضای هیأت علمی باید شاخصه ها و آیین نامه های زمان فراخوان سال ۱۳۹۰، ۱۳۹۱ و … )باشد. علیهذا مرکز جذب با طرح بهانه هایی نظیر، «کمبود معدل یا امتیازات پژوهشی»، «فارغ التحصیلی از دانشگاه نامعتبر، داشتن مدارک تحصیلی د۱انشگاه آزاد»، «داشتن مدرک کارشناسی ارشد به جای دکتری» و «عدم نیاز به رشته های فنی و علوم پایه » و بهانه های مختلف تعدادی از اعضای هیأت علمی را در عدم اولویت جذب قرارداده و صلاحیت آنان را جهت ادامه همکاری رد نموده است . باید در نظر داشت که طرح موضوعاتی نظیر نامعتبر بودن محل اخذ مدرک تحصیلی یا کم بودن معدل مقاطع تحصیلی متقاضیان، اموری مربوط به گذشته بوده و از دسترس تغییر خارج است؛ لذا طلب این موضوعات از متقاضیان در شرایط فعلی خارج از انصاف و عدالت است.
    با نگاهی به عملکرد اعضای هیأت علمی مذکور و بررسی آن از نظر علمی و عمومی می توان دریافت که این اعضاء، صادقانه همه تلاش خویش را در جهت اعتلاء و ترفیع جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، ارتقای جایگاه علمی کشور و دانشگاه پیام نور به کار بسته اند و از هیچ کوششی کوتاهی ننموده اند؛ لیکن مرتفع نمودن ایرادات مطرح شده از سوی متولیان امر، هرگز در اختیار این اعضاء نبوده و نمی باشد. به عنوان مثال؛« تکمیل و ارسال به موقع پرونده های متقاضیان به وزارت علوم»، از وظایف هیأت جذب دانشگاه است؛ و «اخذ مجوزهای استخدام عضو علمی در مرتبه مربی» از وظایف هیأت رییسه و هیأت امنای دانشگاه می باشد.
    نقض قانون و حقانيت اعضاي هيات علمي
    ۱-عدم رعایت برنامه زمانبندی ۱۴۴ روزه ( وفق ماده ۸ آیین نامه جذب اعضای هیات علمی)، که این موضوع از سوی دانشگاه پیام نور و وزارت علوم، نادیده گرفته شده است.
    ۲-عدم رعایت شاخص های سال جذب و فراخوان در بررسی پرونده ها بر اساس سال فراخوان و مبنا قرار دادن آیین نامه ها و معیار های جدید که خود مصداق عطف بما سبق نمودن قوانین است.
    ۳-در برخی موارد بررسی پرونده های همکاران صرفاً بر اساس معدل دانشگاهی و کیفیت دانشگاه محل تحصیل بوده و سایر اولویت های مندرج در جدول شاخص ها ی بررسی و ارزیابی مرکز جذب وزارت علوم مانند فعالیت های پژوهشی و… ملاک قرار نگرفته است.
    ۴-اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور که دارای «کد مستخدمی» و ردیف حقوقی در بودجه جاری کشور بوده و از ابتدا تا کنون از بند «و» بودجه، حقوق و مزایای خود را در یافت می نمایند و لذا در لیست کارکنان دولت محترم قرار دارند. و به لحاظ قانونی بدان معناست که فرایندهای استخدامی طی شده و با مکاتبه با سازمان مدیریت وبرنامه ریزی ردیف استخدامی به نام عضو علمی صادر شده است.
    ۵-عدم وجود وحدت رویه مرکز جذب وزارت علوم در بررسی پرونده های اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور؛ در زمان صدور آرای در موارد متعددی، مشاهده می گرددکه پیرامون پروندهای مشابه آرای متناقضی از سوی این مرکزصادر گردیده است( مستندات در صورت لزوم تقدیم حضور خواهد شد).
    ۶-شورای انقلاب فرهنگی طی نامه شماره ۱۲۲۲۰/۱۴۰۰مورخ ۱۸/۸/۱۴۰۰ به مرکز جذب وزارت علوم و دانشگاه پیام نور جهت مساعدت و حل مشکل ۱۲۳ نفر اعضای هیات علمی را ارسال نموده (پیوست)
    ۷-دانشگاه پیام نور طی نامه ای به شماره ۵۷۵۳/۱مورخ۱۶/۸/۱۴۰۰به وزیر محترم علوم در خواست تعیین تکلیف و مساعدت وپیشنهاد حل مشکل را نموده است (پیوست)
    در پایان خواهشمندیم برای حل این مشکل و جلوگیری از اخراج از تنها محل امرار معاش خانواده در چنین شرایط سخت اقتصادی و استانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز و حفظ شأن و مقام استاد، با بررسی موارد مشروح فوق، دانشگاه پیام نور و وزارت علوم را مکلف به رعایت قوانین ومقرارت نموده و از نابودی و تباهی خانواده چندین عضو علمی و توجه به تبعات مترتب بر آن، مسایل به وجود آمده را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری فرمایند
    -با توجه به صدور حکم پیمانی و قراردادی ردیف استخدامی برای همکاران وخروج از شرایط سنی استخدام و سوابق بالای حداقل ۱۱ سال بدیهی است اعلام عدم نیاز به این افراد به منزله از دست رفتن فرصت های متعددی است که با تکیه بر فراخوان های رسمی وزارت علوم ایجاد شده بود، چرا که از یک سو افراد فوق الذکر با اعتماد به شرایط مطرح در فراخوان رسمی جذب وزارت علوم، موقعیت های شغلی ممکن را کنار گذاشته و بعضا با استعفا دادن از مشاغل گذشته خویش و ادامه خدمت با عنوان عضو هیأت علمی اقدام به تشکیل خانواده و برنامه ریزی زندگی نموده اند؛ از سوی دیگر عضو هیأت علمی با «الزام و تعهد به عدم تحصیل در مقطع دکتری» و هم چنین«عدم استخدام و اشتغال در دیگر نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی»، و با توجه به گذشت چندین سال، فاقد برخی شرایط حداقلی (نظیر سن متقاضی) جهت استخدام و به کارگیری در دیگر نهادها و سازمان ها است؛ حاصل این شرایط، تبعات و لطمات اجتماعی و حیثیتی است که به مراتب ناگوارتر از تمامی موارد فوق الذکر خواهد بود.

    در پايان ما سربازان ولايت :«معتقديم در كشور مسلماني كه تحت منويات ولايت است هيچ بن بستي نيست وبا عنايت حضرت آقا اين مشكل به ياري امام زمان حل مي شود /انشالله»
    با تشکر گروهی از اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور سراسر کشور


    امضا کنندگان

    عضو هیات علمی پیام نور دولت آباد اصفهان

    دکترمحمدمهدی یحیی پور عضو هیات علمی حقوق گیلان-بافراخوان-بندرانزلی

دیدگاهتان را بنویسید