آغاز رسمی فعالیت سامانه پایش کار

آغاز رسمی فعالیت سامانه پایش کار

معاون روابط کار وزارت تعاون گفت: سامانه پایش کار بعد از فعالیت آزمایشی به صورت رسمی آغاز به کار کرد و بنگاه‌های تولیدی باید اطلاعات کارگران خود را در سامانه ثبت کنند.

  1. کارواشتغال به نقل از خبرگزاری فارس : علی‌حسین رعیتی‌فرد، افزود: سام پایش کار در راستای قانون کار شکل گرفت و بنگاه‌های تولیدی که در آن کارگران مشمول قانون کار فعالیت دارند، باید اطلاعات کارگری خود را در این سامانه اعلام کنند.در قدم اول این اطلاعات به صورت خوداظهاری در سامانه بارگذاری می‌شود، اما بازرسان کار وقتی به کارگاه‌ها مراجعه می‌کنند، اطلاعات را با وضعیت موجود تطابق می‌دهند.

وی افزود: سامانه پایش کار از حدود ۴ ماه قبل به صورت آزمایشی آغاز شد، اما اکنون آماده است تا به صورت سراسری بانک اطلاعات از کارگاه‌های تولید مشمول قانون کار در آن ثبت شود و طبق قانون کار، همه بنگاه‌ها و کارگاه‌هایی که کارگران مشمول قانون کار و بیمه‌شده حضور دارند و دارای کد کارگاهی هستند، باید اطلاعات کارگری آنها در سامانه‌ پایش کار گردآوری شود.

رعیتی‌فرد این را هم گفت: بر اساس ماده ۱۹۲ قانون کار همه کارفرمایان موظف هستند، اطلاعات آمار به کارگیری کارگران را در کارگاه‌های خود به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه کنند و سامانه پایش کار بستری است که از طریق خوداظهاری این اطلاعات را دریافت می‌کند و بعد از آن به وسیله بازرسان اداره کار این اطلاعات تطبیق داده می‌شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون این را هم گفت:‌تا کنون حدود ۵۰۰ کارگاه اطلاعات خود را وارد سامانه پایش کار کرده‌اند، اما این تعداد نسبت به یک میلیون کارگاهی که در کشور وجود دارد، عدد ناچیزی است باید همه بنگاه‌ها و کارگاه‌ها اطلاعات کارگری، طرح طبقه‌بندی مشاغل، کمیته صیانت از قانون کار، کمیته حفاظت فنی و حفاظت از نیروی کار و اطلاعات مربوط به تشکل‌های صنفی کارگران خود را در این سامانه وارد کنند.

وی همچنین گفت: بر اساس ماده ۱۳۱ قانون کار تشکل‌های کارگری مانند شورای اسلامی کار،‌انجمن صنفی و کمیته انضباطی که بر اساس قانون کار در هر بنگاه‌ها تشکیل می‌شود و طبق ماده ۲۷ قانون کار اگر کارگری در یک بنگاه دچار تخلف شد، باید در کمیته انضباطی کارگاه وضعیت او رسیدگی شود.همچنین کمیته پایش و نظارت بر اجرای قانون کار باید وجود داشته باشد و اطلاعات این موارد در سامانه پایش کار قرار داده شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون گفت: تا کنون بانک اطلاعاتی از داده‌های کارگری بنگاه‌ها نداشتیم و نمی‌دانستیم که آیا کارگاه‌های موجود قوانین کار را رعایت می‌کنند و یا اینکه از آن سر باز می‌زنند در زمینه تشکل‌های کارگری که طبق قانون کار باید در هر بنگاه وجود داشته باشند نیز اطلاعی نداشتیم، اما سامانه پایش کار می‌تواند مواردی از جمله تشکل‌های کارگری، کمیته‌های حقوق و دستمزد، کمیته ایمنی و صیانت از کار و کمیته‌های انضباطی و شورای اسلامی کار در هر کارگاه تشکیل شود.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید