آموزش نوشتن رزومه-چگونه یک رزومه کاری خوب بنویسیم

آموزش نوشتن رزومه-چگونه یک رزومه کاری خوب بنویسیم

پایگاه استخدامی کارواشتغال : شاید تا به حال شنیده یا دیده باشید که کارفرمایان برای استخدام افراد از آن ها رزومه کاری درخواست می کنند . رزومه به منظور رفع نیازهای جامعه کار ، مسئولین شرکت و مدیران توسط داوطلب استخدامی تهیه می شود .

رزومه کاری برگه ای است که خودتان و شغلی که در گذشته داشته اید را معرفی می کند بنابراین باید در نوشتن آن دقت بسیاری داشته باشید . لازم به ذکر است بدانید که امروزه در سرتاسر دنیا افراد توسط رزومه کاری استخدام می شوند و همچنین در ایران نیز مورد استقبال قرار گرفته است .

طبق گزارشات اعلام شده کارفرمایان تنها ۶ ثانیه برای خواندن رزومه افراد زمان می گذارند که این موضوع نشان می دهد که یک رزومه کاری تا چه اندازه مهم و سرنوشت ساز است . بنابراین افرادی که به دنبال شغل مناسب هستند باید یک رزومه کاری خوب و قوی داشته باشند .

تنها نوشتن رزومه تضمینی برای استخدام صددرصدی شما نیست . افراد در روز هزاران رزومه به شرکت ها و سازمان ها ارسال می کنند و مدیران یا کارفرمایان تنها جذب افرادی می شوند که رزومه قوی دارند .

اغلب فکر می کنند که رزومه نوشتن یک تکنیک و یا قالب خاصی دارد که اگر به آن صورت نوشته شود جذب بازار کار می شوند اما اینطور نیست ! این شما هستید که با نوشتن یک رزومه جذاب و قوی باید کارفرما را جذب کنید تا از بین موارد ارسال شده به مطالعه رزومه شما بپردازد .

تعریف رزومه چیست
رزومه کاری ( Resume ) نوشته ای است که پیشینه مهارت های شغلی ، سوابق تحصیلی ، مهارت های فردی و تجربیات کاری در آن نوشته می شود . می توان گفت داشتن رزومه مناسب و قوی برای افراد جویای کار به دلیل اینکه کارفرمایان و مدیران با پیشینه فرد آشنا شوند بسیار ضرورری است .

اما آیا می دانید تفاوت CV با رزومه کاری در چیست ؟ اغلب افراد فکر می کنند که Curriculum vitae همان رزومه کاری است اما اینطور نیست ! CV به سوابق تحصیلی افراد گفته می شود اما رزومه سوابق کاری فرد است .

همچنین CV بسیار طولانی تر از رزومه کاری می باشد و شامل چند صفحه است که جزئیات تمام سوابق تحصیلی و حرفه ای شما در آن نوشته می شود . اما رزومه کوتاه تر است که شامل جزئیات نمی شود و تنها با هدف شغلی خاص به کار می رود .

 

قسمت های مختلف یک رزومه قوی
می توان گفت نوشتن رزومه کاری آسان اما پیچیده است . زیرا فرد باید در مورد مهارت ها و همچنین پیشینه کاری خود در رزومه بنویسد به طوریکه کارفرمایان جذب رزومه او شوند . در ادامه مقاله بخش های مختلف یک رزومه قوی را بیان خواهیم کرد ؛ همراه ما باشید .

اطلاعات شخصی خود را در رزومه بنویسید
در این قسمت فرد باید اطلاعات شخصی خود مانند نام و نام خانوادگی ، وضعیت تاهل ، سن و همچنین خدمت سربازی برای آقایان را درج کند . در واقع می توان گفت اطلاعات شخصی نوعی معرفی خود به کارفرما می باشد .

لازم به ذکر است بدانید که در وارد کردن اطلاعات حتما صادق باشید زیرا ممکن است یک موسسه یا شرکت برای استخدام نیرو تنها به رده سنی خاصی نیاز داشته باشد ، در این حالت ممکن است با غلط نوشتن اطلاعات شخصی ، این شانس را از دست بدهید .

 

پیشینه و سوابق کاری خود را یادداشت کنید
می توان گفت از موثر ترین و تاثیر گذار ترین بخش های یک رزومه کاری ، سوابق کاری فرد است . کارفرمایان و مدیران به دنبال این هستند که بدانند آیا شما در بخشی که آن ها نیاز به نیرو دارند قبلا فعالیت داشته اید یا نه ؟ به همین دلیل می توان گفت این بخش برای آن ها بسیار مهم است و به آن خیلی توجه می کنند .

اما ممکن است شما پیش از این فعالیت نداشته باشید و برای اولین بار هست که می خواهید رزومه خود را بنویسید . نا امید نشوید ! می توانید به تجربه های دانشگاهی ، کار آموزی یا در صورت داشتن سابقه کاری نیمه وقت و یا هر چیزی که فکر می کنید جای خالی سابقه شما را پر می کند اشاره کنید .

افراد در این بخش باید نام شرکت یا موسسه ای که در آن کار کرده اند ، سمتی که داشته اند و مدت زمان مشغول بودن خود و همچنین دلیل خروج از آنجا را بنویسند .

 

سوابق تحصیلی خود را در رزومه درج کنید
یکی دیگر از بخش های مهم رزومه کاری که کارفرمایان به آن توجه بیشتری دارند ، سوابق تحصیلی می باشد . شما باید در این قسمت رشته تحصیلی ، گرایش آن ، معدل ، مقطع تحصیلی ، نام دانشگاه ، معدل و نوع دانشگاه محل تحصیل را یادداشت کنید .

اما اگر مدرک تحصیلی خاصی ندارید نگران نباشید ! شما با پر رنگ کردن بخش های دیگر رزومه می توانید شانس خود را بالا ببرید و توجه کارفرمایان را جلب کنید .

 

اطلاعات تماس خود را در رزومه وارد کنید
به این مرحله و نوشتن اطلاعات آن بسیار توجه کنید به این دلیل که برخی از افراد به علت در دسترس نبودن ، اشتباه بودن اطلاعات تماس و همچنین عدم ارتباط فرصت های شغلی خود را از دست داده اند .

بنابراین می توان گفت در این مرحله با دقت شماره تماس ، آدرس محل سکونت و آدرس ایمیل را بنویسید و آن را چک کنید که اشتباه وارد نکرده باشید .

 

در مورد توانایی و مهارت های خود بنویسید
قسمت مهارت ها و توانایی های فرد ، بخشی است که کارفرمایان و مدیران به آن بسیار توجه می کنند که این بخش شامل چند قسمت می باشد که پیش از آنکه سراغ بخش های دیگر بروید باید تخصص خود را بنویسید .

۱ – بخش تسلط داشتن به زبان های دیگر : برای بسیاری از شرکت ها تسلط به زبان دیگر مانند انگلیسی بسیار مهم است . بنابراین اگر به زبان دیگر تسلط دارید حتما آن را بنویسید و سطح تسلط خود را نیز بیان کنید .

۲ – بخش نرم افزارها : در این بخش باید نرم افزارهایی که با حیطه شغلی شما مرتبط است را بنویسید و همچنین میزان تسلط خود را نیز یادداشت کنید تا کارفرما بیشتر با شما آشنا شود .

۳ – بخش مدارک خاص : کلاس آموزشی ، کارگاه آموزشی ( WORK SHOP ) ، کارگاه ، سوابق علمی و پژوهشی و یا دوره های مرتبط با حوزه های استخدامی خود را بنویسید و همچنین طول دوره ، زمان آن و مدارک اعطا شده را نیز یادداشت کنید .

در ادامه بخوانید: صفر تا صد آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی

 

سوالات متداول

۱- ✔️ رزومه چیست ؟
✔️ رزومه نوعی اطلاعات از فرد می باشد در مورد تجربه کاری و مهارت های فرد که در متن مقاله بیشتر به آن پرداخته شده است .

 

۲- ✔️ اجزای مختلف یک رزومه چیست ؟
✔️ در واقع رزومه قسمت های مختلفی داشته مانند اطلاعات شخصی ، سوابق و غیره که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .

 

۳- ✔️ آیا توانایی های فرد در رزومه اهمیت دارد ؟
✔️ بی شک بله توانایی ها و مهارت های فرد بسیار تاثیر گذار خواهد بود که در متن مقاله بیشتر به آن اشاره شده است .


 

برای دیدن اگهی ها و اخبار سریع استخدامی به پیج اینستاگرام کارواشتغال بروید

                              Www.instagram.com/karoeshteghal.ir

 

 

منبع : مصاحب


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید