بازی های شناختی نشان «هوشا» دریافت می کنند

بازی های شناختی نشان «هوشا» دریافت می کنند

اسباب بازی ها و بسته ها تحت نظر نهاد اعتبار بخش محصولات شناختی ، نیان «هوشا» دریافت می کنند .

کارواشتغال به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دبیر کارگروه بازی‌های شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت : محصولات شناختی به طور عام شامل بسته‌ها و اسباب بازی‌هایی است که به نوعی کاردکرد‌های شناختی را درگیر می‌کنند و نقش برجسته‌ای را در زیست بوم تربیتی و فرهنگی در همه کشور‌ها دارند و در کشور ما هم آنچه که در جامعه به عنوان بازی‌های فکری شناخته شده ، خیلی مهم است که این بازی‌ها کارکرد‌ها شناختی را  ارتقا می‌دهند.

عطاء الله پورعباسی  افزود: این بازی‌ها باید ارزیابی شوند تا اینکه خانواده‌ها در زمان تهیه آن ، درجه‌ای از اعتماد را داشته باشند که آیا واقعا این بسته شناختی ، کارکرد‌هایی که ادعا شده ، مثلا در افزایش حافظه و کارکرد‌های اجرایی تاثیر دارد یا خیر، داراست .
دبیر کارگروه بازی‌های شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی گفت : بر این مبنا نهاد اعتبار بخش محصولات شناختی به عنوان نهاد حاکمیتی با مشارکت ستاد علوم و فناوری‌های شناختی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شورای نظارت بر اسباب بازی و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای تشکیل شده است و مسئولیت این نهاد در واقع تایید محصولات شناختی است که به نوعی کارکرد‌های شناختی را درگیر می‌کند.
پورعباسی گفت: اسباب بازی‌ها و بسته‌ها و حتی ابزار‌های ارزیابی کارکرد‌های شناختی در این نهاد اعتبار بخش، بررسی می‌شود و نشانی را به نان نشان “هوشا ” دریافت می‌کنند یعنی اگر خانواده‌ای این نشان را روی بسته اسباب بازی ببیند ، می‌توانند اعتماد کنند که آن اسباب بازی کارکرد‌های شناختی را که ادعا شده است می‌تواند تقویت کند.
وی افزود: رویداد بازی‌ها و بسته‌های شناختی هم در همین راستا برگزار می شود یعنی نهاد اعتبار بخش ، بنا دارد از محصولاتی که می‌توانند این نشان‌ها را دریافت کنند حمایت کند لذا رویداد طراحی شده است و از همه کسب و کار‌های نو، دانشجویان و متخصصان حوزه روانشناسی و علوم شناختی دعوت می‌شود ایده‌های خود را در حوزه طراحی بازی‌ها مطرح کنند و ایده‌ها داوری و وارد فرآیند آموزش و مشاوره شده و در نهایت برای اینکه وارد بازار شوند آماده می‌شوند.
پورعباسی گفت: این رویداد برای حمایت از بازی‌ها و محصولات شناختی طراحی شده است و تا ۱۵ دی ماه ایده‌ها دریافت می‌شود.

وی افزود : علاقمندان می توانند به پایگاه اینترنتی رویداد ، به نشانی www.cognicamp.com مراجعه کنند ، همه فرایند به صورت مجازی طی و ایده‌ها ثبت می‌شود و پس از داوری ، برگزیدگان وارد فرایند آموزش و مشاوره می‌شوند و در ایام دهه فجر ، طرح‌های برگزیده معرفی می‌ شوند  تا مورد حمایت حامیان رویداد و سرمایه گذاران قرار گیرد.

نخستین رویداد بازی ها، بسته‌ها و اسباب بازی‌های شناختی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و با همکاری نهاد اعتبار بخش محصولات شناختی در دهه فجر برگزار می‌شود.
این دوره تحت عنوان ” ایده تا پدیده ” برای دستیابی به محصول اولیه جهت آموزش و یاددهی سریع مهارت‌ها و زمینه سازی برای اشتغال وکارآفرینی، یکی از روش‌های موثر و مفید برای ارتقای مهارت‌های فنی و تخصصی تیم‌های علاقمند به فعالیت در حوزه بازی‌های شناختی دایر می‌شود.
این رویداد در سه محور ” رویکردشناختی دربازی‌ها “، “هوش مصنوعی دربازی‌های شناختی” و ” رویکرد تعاملی دربازی‌های شناختی ” توسط اساتید و متخصصان این حوزه برگزار می شود و علاقه‌مندان و شرکت کنندگان به صورت گروهی و با استفاده از فناوری‌های مختلف ، برای ارتقای مهارت‌های فنی و تخصصی آموزش می بینند تا مهارت‌ها و روش های فنی را در محیط‌های عملی ، تمرین کنند و تجربه عملی بدست آورند.

رئیس دبیرخانه شورای نظرات بر اسباب بازی هم درباره این رویداد گفت: مهم‌ترین هدف این رویداد گردهمایی طراحان و اهالی این رشته است برای این که بتوانند با هم افزایی به طرح‌ها و ایده‌هایی برسند که بتوانیم از آنها حمایت کنیم و سهم بیشتری دربازار نسبت به اسباب بازی‌های شناختی داشته باشیم.
آیدین مهدی زاده تهرانی افزود: ما می‌خواهیم طراحان و تولید کنندگان را تشویق کنیم که به سمت تولید این محصولات حرکت کنند و گرفتن استاندارد‌ها در مرحله بعدی است تا بتوانیم به مردم معرفی کنیم.
وی گفت: همه اسباب بازی‌ها، کارکرد‌های تقویت قوای شناختی را دارند، اما آنچه که مد نظر این رویداد است تقویت و هدایت اسباب بازی‌ها یا بازی‌هایی است که به صورت اخص روی تقویت کارکرد‌های شناختی کار می‌کند.
مهدی زاده تهرانی افزود: خیلی می‌شنویم که فلان اسباب بازی باعث افزایش خلاقیت، حل مساله و اعتماد به نفس می‌شود، اما اینکه نهاد اعتبار بخش شناختی این‌ها را بررسی کرده باشد موضوعی که یک سال است اطلاع رسانی کرده ایم و تعدادی از بازی‌ها استانداردی دریافت کرده اند.
دبیر اجرایی کارگروه بازی‌های شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی هم گفت: یکی از اولویت‌های این ستاد حفظ و ارتقا سلامت شناختی جامعه است و بازی‌ها به عنوان ابزار کارامد برای این رویکرد به شمار می‌روند.
مهدیه کرمی افزود: این ستاد در راستای توسعه و ترویج بازی‌های شناختی اقدام به شکل دهی نهاد اعتبار بخش بازی‌ها کرده است که با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در حال ارزیایی بازی‌های شناختی هستند و یکی از رویداد‌های پیش رو، رویداد بازی‌های شناختی است که از طراحان و تولید کنندگان بازی درخواست شده است که بازی‌های شناختی را برای این رویداد ارسال کنند؛ بازی‌هایی که می‌تواند عملکرد‌های شناختی افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
وی گفت : طراحان می‌توانند ایده‌های خود را ارسال کنند و ایده‌ها در غربالگری اولیه بررسی می‌شود و ایده‌هایی که رویکرد شناختی دارند حمایت و به محصول اولیه تبدیل می‌شوند و بازی‌هایی که در این رویداد نشان اعتبار بخش را دریافت کنند ، می‌توانند از حمایت‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی برخوردار شوند.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید