برترین جاذبه‌های گردشگری آمل در سال ۱۴۰۱

برترین جاذبه‌های گردشگری آمل در سال ۱۴۰۱

برترین جاذبه‌های گردشگری آمل در سال ۱۴۰۱
شهرستان آمل یکی از شهر‌های توریستی مازندران است که جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی برای گردشگران در تعطیلات نوروزی است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، در میان شهر‌های مختلف مازندران، همواره آمل در میان محبوب‌ترین و بهترین شهر‌های توریستی و جنگلی واقع در شرق استان به شمار می‌رود. آمل در میان طبیعت گردان از محبوبیت بالایی برخوردار است و مملو از جا‌های دیدنی و مناطق طبیعت گردی جذاب می‌باشد.

تاریخچه آمل

آمل در میان قدیمی‌ترین شهر‌های استان مازندران قرار دارد که قدمتش به بیش از ۳ هزار سال پیش برمیگردد. این شهر با ارتفاع ۵۶ متری از سطح دریا، منطقه‌ای است که در طول تاریخ همواره از ارزش بالایی برخوردار بوده و در شاهنامه فردوسی نیز چندین بار به این شهر اشاره شده و همچنین قدمت سکونت در آمل نیز به دوران آمارد‌ها برمیگردد.

این شهر در زمان حکومت اشکانیان به عنوان پایتخت ایران انتخاب شده بود. آمل شهری با فرهنگ اصیل و کهن است و مردم این شهر از گذشته‌های دور، علاقه شدیدی به مراسم‌های دینی داشتند و امروزه هم در رویداد‌های مذهبی شاهد حضور بی نظیر مردم آمل هستیم.

پارک جنگلی میرزا کوچک خان

در میان جا‌های دیدنی آمل، یکی از بزرگترین پارک‌های جنگلی، پارک میرزا کوچک خان جنگلی است چراکه این پارک بیش از ۴۴۰ هزار متر مربع مساحت داشته و شاید برایتان جالب باشد بدانید پارک میرزا کوچک خان جنگلی نه تنها به عنوان دومین پارک جنگلی استان مازندران به شمار میرود بلکه در میان بزرگترین پارک‌های جنگلی خاورمیانه نیز قرار دارد. همچنین به لطف طبیعت بسیار زیبا و دلنشین منطقه، در فصل بهار و تابستان همواره گردشگران بسیاری را در این پارک مشاهده می‌کنیم که بهترین خاطرات طبیعت گردی را برای خود رقم می‌زنند.

پارک میرزا کوچک خان جنگلی از معدود پارک‌های جنگلی استان مازندران است که به عنوان منطقه نمونه گردشگری شناخته شده و گردشگران برای دسترسی به این پارک می‌بایست به فاصله ۱۸ کیلومتر جنوب آمل مراجعه کنند تا در نزدیکی رودخانه هراز، وارد پارک شوند. پارک میرزا کوچک خان جنگلی دارای آلاچیق‌های بسیاری می‌باشد تا گردشگران و خانواده‌ها بساط پیک نیک خود را در این پارک پهن کنند.

در بازدید از پارک جنگلی میرزا کوچک خان آمل، نگاهی به جاده جنگلی و بسیار زیبای پارک، آبشار ماهان، چشمه آب سرد، درختان کهنسال، باغ‌های جذاب و دیدنی، زمین‌های اسب سواری، رستوران‌ها و کافه‌های پارک نیز بیاندازید.

پارک جنگلی هلومسر

از دیگر مناطق طبیعت گردی و جذاب در سفر به آمل که از جمله بهترین جا‌های دیدنی آمل است می‌توان به پارک جنگلی هلومسر اشاره کرد.

در سفر به آمل برای بازدید از پارک جنگلی هلومسر می‌بایست وارد جاده آمل به امامزاده عبدالله شوید تا پس از چند کیلومتر رانندگی، به پارک برسید. این پارک جذاب و دیدنی نزدیک به ۶۷ هکتار مساحت دارد که در میان بزرگترین پارک‌های جنگلی استان مازندران قرار دارد، اما در نظر داشته باشید برای رفاه و آسایش گردشگران، نزدیک به ۲۷ هکتار از مساحت پارک به امکانات رفاهی از جمله آلاچیق‌های بسیار، سرویس‌های بهداشتی، پارک بازی برای کودکان، رستوران و کافی اشاره کرد که به لطف این امکانات و محبوبیت منطقه در میان گردشگران، پارک جنگلی هلومسر در میان مناطق نمونه گردشگری استان مازندران قرار دارد.

جنگل الیمستان

جنگل الیمستان منطقه‌ای بسیار سرسبز و دیدنی است که ارزشش را دارد آمل را به سمت جنوب ترک کرده و بعد از یک ساعت رانندگی، ببه این منطقه سرسبز و بی نظیر برسید. در میان جا‌های دیدنی آمل، جنگل الیمستان یکی از مرتفع‌ترین مناطق به حساب می‌آید چراکه ارتفاع قابل توجهی از سطح دریا داشته و به لطف این موضوع، گردشگران همواره در روز‌های گرم سال با آب و هوایی بسیار خنک و دلنشین در منطقه روبرو خواهند شد. همچنین به لطف این ارتفاع، اکثر روز‌های سال شاهد مه غلیظی در منطقه هستیم و همچنین گردشگران در نقاط مرتفع جنگل الیمستان هم شاهد پدیده اقیانوس ابر‌ها خواهند که پدیده‌ای بسیار زیبا و جذاب می‌باشد.

جنگل الیمستان دارای جاذبه‌های دیدنی بسیاری می‌باشد که یکی از آن ها، زانوی رستم نام دارد. ارتفاعات جنگل الیمستان دو گودال بزرگی مشاهده می‌شود که بومیان بر این باورند این دو گودال درواقع جای زانوی رستم می‌باشد هرچند پژوهشگران می‌گویند این دو گودال خاص برخورد دو شهاب سنگ می‌باشد و عده‌ای هم بر این باورند دو گودال معروف به لطف فرونشست زمین طی سالیان مختلف به وجود آمده است.

جنگل الیمستان به لطف طبیعت بسیار سرسبز و پوشش گیاهی غنی، به طلای سبز ایران معروف شده و همچنین نام جنگل هم برگرفته از گیاه خاص منطقه با نام الیما است. الیما نوعی پیازچه درشت به شمار می‌رود و بومی‌ها به صورت خام یا در خورشت از آن استفاده می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد بازدید و طبیعت گردی در جنگل الیمستان را داشتید، نگاهی هم به روستای الیمستان بیاندازید چراکه مردم این روستا به فعالیت‌های مختلفی همچون دامداری، کشاورزی و … مشغول بوده و گردشگران علاوه بر انواع لبنیات تازه و با کیفیت در کنار عسل‌های مرغوب، با تنوعی از صنایع دستی و سوغاتی‌های مختلف روبرو خواهند شد.

دریاچه ساهون

درکنار جنگل الیمستان، دریاچه ساهون نیز در میان مرتفع‌ترین جا‌های دیدنی آمل قرار دارد. این دریاچه ارتفاعی بیش از ۳ هزار متر دارد و در گذشته‌های دور، نزدیک به ۱۰۰۰ هکتار مساحتش بوده، اما امروزه به لطف فعالیت‌های انسانی، از حجم آن به شدت کاسته شده هرچند امروزه هم یکی از محبوب‌ترین و پربازدیدترین نقاط طبیعت گردی و تفریحی در میان گردشگران به حساب می‌آید چراکه دریاچه ساهون به لطف ارتفاعش، همواره دارای آب و هوایی خنک و دلنشین بوده و در روز‌های گرم سال، منطقه‌ای بسیار خنک و دلنشین خواهد بود.

اگر علاقه‌مند به کوهنوردی هستید، بازدید از دریاچه ساهون را به هیچ وجه از دست ندهید. در شمال دریاچه، کوه خردکوه معروف به کوه خرتاب، در شرق ارتفاعات پاشوره و در سمت جنوب هم کوه مجیله دوش قرار دارد و با صعود به ارتفاعات این قله ها، از چشم انداز بی نظیر و دلنشینی از طبیعت سرسبز اطراف برخوردار خواهید شد.

دریاچه دوخواهر

یکی از بهترین تفریحات در بازدید از دریاچه دوخواهر، شنا کردن در دریاچه است و همواره در روز‌های گرم سال گردشگران بسیاری را می‌بینیم که درحال شنا کردن در این منطقه هستند، اما اگر در شنا کردن حرفه‌ای نیستید، پیشنهاد می‌کنیم وارد دریاچه نشوید. از دیگر تفریحات پرطرفدار در میان گردشگران هنگام بازدید از دریاچه دوخواهر، کوهنوردی و صعود به قله‌های اطراف دریاچه است چراکه در ارتفاعات، چشم انداز بی نظیری از مناطق سرسبز اطراف وجود دارد.

پارک دهکده طلایی آمل

پارک دهکده طلایی آمل درواقع بوستانی بسیار بزرگ و دیدنی است چراکه محدوده پارک از پارک نارسنجات تا پل میر بزرگ است. پارک دهکده طلایی آمل در سال ۱۳۷۲ ساخته شده و تا به امروزه، یکی از شلوغ‌ترین پارک‌ها در شهر آمل و شرق مازندران به شمار میرود. اگر قصد بازدید از پارک دهکده طلایی آمل را داشتید، نگاهی هم به جاذبه‌های دیدنی نزدیک به پارک از جمله رودخانه هراز، پل‌های دوازده چشمه و معلق نیز بیاندازید. از امکانات رفاهی پارک دهکده طلایی هم می‌توان به چندین رستوران و کافه، پارک بازی برای کودکان، پارکینگ اختصاصی، باغ وحش، پیست اسکیت و پلاژ اشاره کرد.

روستای بلیران

روستای بلیران در جنوب شرقی آمل قرار دارد و برای بازدید از روستا، کافیست به شرق آمل مراجعه کنید تا وارد جاده قدیم آمل – بابل شده و سپس وارد مسیر روستای دشت سر شوید چراکه این روستا از توابع دشت سر می‌باشد. این نکته را در نظر داشته باشید میانگین ۴۰ دقیقه طول می‌کشد تا از شهر آمل به روستای بلیران برسید.

روستای بلیران منطقه‌ای بسیار سرسبز و دیدنی است که در اطرافش زمین‌های شالی بسیار وجود داشته و همچنین مردم روستا هم به فعالیت‌هایی همچون دامداری، صنایع دستی بی نظیر و جذاب، ارائه محصولاتی همچون انواع عسل، ترشی، شیرینی جات و … مشغولند لذا گردشگری یکی از قطب‌های مهم درآمد مردم منطقه به شمار می‌رود.

روستای بلیران با اینکه در میان جا‌های دیدنی آمل یکی از جذاب‌ترین و بهترین مناطق طبیعت گردی در اطراف شهر به حساب می‌آید، اما جاذبه‌های دیدنی مختلفی هم در این روستا وجود دارد که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نیست. این جاذبه‌های دیدنی شامل قلعه‌های تاریخی تسکا سرا، اردشیرون، هلیا و خشت سی هستند.

همچنین در بازدید از روستای بلیران، چشمه آبگرمی وجود دارد که در روز‌های سرد سال میزبان گردشگران بسیاری می‌باشد. در آخر هم اگر علاقه‌مند به کوهنوردی هستید پیشنهاد می‌کنیم به شرق روستا مراجعه کرده و نگاهی به کوه سرسبز چلاو با چشم انداز بی نظیر از جنگل‌های اطراف نیز بیاندازید.

آبگرم استراباکو

آبگرم استرابکو از معدود جا‌های دیدنی آمل به شمار می‌رود که ارزشش را دارد ۵۵ کیلومتر از شهر آمل فاصله بگیرید تا از آنجا بازدید کنید. برای بازدید از آبگرم استراباکو می‌بایست وارد روستای بایجان شوید و این روستا از توابع منطقه لاریجان می‌باشد. در طول مسیر بازدید از آبگرم استراباکو، هنگامی که به نزدیکی روستای بایجان رسیدید، تونلی بسیار قدیمی و مربوط به دوران پهلوی را مشاهده خواهید کرد که با نام تونل قدیمی رضاشاهی شناخته می‌شود و روبرو تونل، واقع در محله قلابن می‌توانید از آبگرم استراباکو بازدید کنید.

آبگرم استراباکو آبی با دمای میانگین ۳۵ درجه دارد که شامل چندین چشمه است که از دل کوه میجوشد. درواقع، آبی که از دل کوه میجوشد وارد دو استخر بزرگ شده و در نهایت وارد رودخانه می‌شود. شاید برایتان جالب باشد آبگرم استراباکو درواقع منطقه‌ای تفریحی به حساب می‌آید چراکه نزدیک به بیش از ۱۶۰ سال پیش، فردی تصمیم گرفت از این حجم آب استفاده کرده و دو استخر برای آقایان و بانوان بسازد و امروزه نیز، نوادگان او این مجموعه را مدیریت می‌کنند.

آب معدنی لاریجان

لاریجان نیز از جمله جا‌های دیدنی آمل است که دارای چشمه‌های معدنی نیز می‌باشد. چشمه آبگرم معدنی لاریجان در روستای آبگرم قرار دارد و شاید برایتان جالب باشد این روستا از جمله مناطق ییلاقی و جذاب منطقه به شمار می‌رود که در فصل تابستان دارای آب و هوای خنک و دلنشین بوده و زمستان‌های بسیار سرد و طاقت فرسایی هم بر این منطقه حاکم است.

در فصل زمستان، گردشگران بسیاری به منطقه لاریجان و روستای آبگرم مراجعه می‌کنند تا از چشمه آب معدنی لاریجان نهایت لذت را ببرند. این چشمه آبگرم دارای میانگین دمای بیش از ۶۰ درجه می‌باشد و به لطف مواد معدنی از جمله گوگرد، برای درمان انواع بیماری‌های پوستی نیز بسیار مفید می باشد.

آبشار شاهاندشت

آبشار شاهاندشت از نزدیکی قلعه بهمن شروع می‌شود و بعد از طی کردن ارتفاع ۵۱ متری، وارد رودخانه نزدیک به روستای شاهاندشت می‌شود. اما این نکته را در نظر داشته باشید آبشار شاهاندشت دارای سه آبشار می‌باشد که در مجموع، ارتفاع آبشار به بیش از ۱۸۰ متر می‌رسد.

دشت و آبشار دریوک

آبشار دریوک، در منطقه جنوبی روستای نمار قرار دارد و برای بازدید از آبشار کافیست به منطقه شرقی دره دریوک مراجعه کرد. دشت دریوک منطقه ییلاقی به حساب می‌آید لذا در فصل تابستان شاهد آب و هوایی بسیار خنک و دلنشین و در فصل زمستان، شاهد آب و هوایی بسیار سرد و منطقه‌ای سفیدپوش هستیم.

آبشار یخی نوا

آبشار یخی نوا را می‌توان در میان جذاب‌ترین آبشار‌های فصلی شهرستان آمل قرار دارد. این آبشار در نزدیکی شهرستان لاریجان قرار دارد و برای بازدید از آبشار می‌بایست ابتدا در شهرستان آمل وارد جاده هراز شد تا به منطقه پلور رسید و سپس با استفاده از خروجی‌های مشخص شده، راهی لاریجان شد، اما در طول مسیر، با دو روستا با نام‌های نوا و نیاک رورو خواهید شد که آبشار یخی نوا در میان این دو روستا قرار دارد.

آبشار یخی نوا نوعی آبشار فصل است و تنها در برخی از روز‌های گرم سال شاهد جاری شدن آب از این آبشار هستیم چراکه آبشار یخی نوا در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا قرار داشته و هوای منطقه حتی در گرم‌ترین روز‌های سال، خنک و دلنشین می‌باشد. اگر قصد بازدید از آبشار را در طول روز‌های سرد سال دارید، به لطف خطرناک بودن مسیر و همچنین مسیر‌هایی با شیب زیاد، پیشنهاد می‌شود حتماً با خود ابزار‌های لازم کوهنوردی به همراه داشته باشید.

غار‌های دستکند آمل

غار‌های دستکند آمل در میان تاریخی‌ترین جا‌های دیدنی آمل قرار دارند که در گذشته‌های دور، به عنوان منطقه‌ای جهت اقامت و یا دیدبانی مورد استفاده قرار گرفته بودند. غار‌های دستکند آمل با نام غار‌های کافرکلی نیز معروف هستند چراکه در منطقه کافرکلی قرار دارند و اگر میخواهید از این غار‌های جذاب و دیدنی بازدید کنید، می‌بایست آمل را به سمت لاریجان ترک کرده و در روستای لاریجان و بخش لاریجان بالا، به این مجموعه بی نظیر و تاریخی برسید.

غار‌های دستکند یا کافرکلی آمل در منطقه‌ای بسیار خوش آب و هوا و دلنشین قرار دارند که به لطف این موضوع، در فصل بهار و تابستان همواره گردشگران بسیاری را در منطقه مشاهده می‌کنیم. اما در نظر داشته باشید بخش قابل توجهی از غار‌های دستکند آمل در ارتفاعات قرار دارند و اگر علاقه‌مند به صخره نوردی هستید، بازدید از این غار‌های جذاب و دیدنی را پیشنهاد می‌کنیم.

آتشکده آمل

اگر در میان جا‌های دیدنی آمل میخواهید نگاهی هم به بهترین بنا‌های تاریخی شهر بیاندازید، پیشنهاد می‌کنیم به منطقه قدیمی عوام کوی مراجعه کنید تا آتشکده معروف آمل را از نزدیک ببینید. منطقه قدیمی عوام کوی در محله پایین بازار قرار دارد و فاصله آن تا بازار آمل نیز کم می‌باشد.

قدمت آتشکده آمل به دوران ساسانیان و قبل از تولد پیامبر اسلام برمیگردد. این آتشکده تاریخی دارای بنایی چهار گوش است که در بالای آن برجی مخروطی شکل واقع شده و همچنین بر روی دیوار‌های آتشکده نیز تزئینات مختلفی مشاهده می‌شود. لازم به ذکر است آتشکده آمل در سال ۱۳۵۴ به فهرست آثار ملی ایران افزوده شد و در سال ۱۳۹۱ نیز توسط سازمان میراث فرهنگی کشور مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.

شاید برایتان جالب باشد بدانید عده‌ای آتشکده آمل را با نام آرامگاه شمس آل رسول آمل نیز میشناسند، اما گفته می‌شود در گذشته، شمس الدین محمود بن محمود آملی معروف به محمد بن محمود آملی، یکی از پزشکان معروف ایرانی بعد از فوتش، جسدش را در این آتشکده دفن کردند.

موزه تاریخ آمل

از دیگر بنا‌های تاریخی در میان جا‌های دیدنی آمل می‌توان به موزه تاریخ آمل اشاره کرد. این بنای تاریخی در جنوب آمل در قسمت شرقی رودخانه هراز قرار دارد که عمارتی بسیار جذاب و دیدنی به شمار میرود. موزه تاریخ آمل در سال ۱۳۱۵ ساخته شد تا سال ۱۳۸۷ به عنوان ساختمان اداره مالیه شهرستان آمل مورد استفاده قرار میگرفت، اما از سال ۱۳۸۹، تصمیم گرفته شد تا این بنای تاریخی به موزه تاریخ آمل تبدیل شود و بعد از یک سال مرمت و بازسازی بنا، در سال ۱۳۹۰ دولی من دلم رب موزه بر روی گردشگران باز شد.

موزه تاریخ آمل سه طبقه دارد و هر طبقه بخشی از تاریخ را به خود اختصاص داده است. در طبقه اول گردشگران با اطلاعات جامعی از مردم شناسی، فرهنگ و آداب و رسوم مردم آمل روبرو خواهند شد و همچنین نمونه‌های مختلفی از صنایع دستی و هنر مردم آمل نیز مشاهده می‌شود که شامل انواع ظروف مسی، کاسه، سینی، ظروف چوبی، جاجیم و گلیم بافی و … هستند.

طبقه دوم، طبقه باستان شناسی است و طبق گفته گردشگران، این طبقه به عنوان جذاب‌ترین بخش موزه تاریخ آمل به شمار میرود چراکه تنوعی از اشیای باارزش تاریخی مشاهده می‌شود که قدمتشان به چند هزار سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد. در طبقه آخر هم تعدادی اسناد تاریخی وجود دارد که بخشی ازآن‌ها برای ایران و بخشی نیز مربوط به استان مازندران هستند.

پل دوازده چشمه

پل دوازده چشمه ۱۰۷ متر طول دارد و ارتفاع آن به کمتر از ۶ متر می‌رسد. این پل دارای ۱۲ طاق که بر روی پایه‌های مستطیل شکل قرار دارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید محمد حسن خان مقدم مراغه‌ای که با نام محمد حسن اعتمادالسلطنه شناخته شده و در دوران قاجاریه با نام صنیع الدوله معروف بود، می‌گوید قدمت پل دوازده چشمه به قبل از دوران صفویه برمیگردد. امروزه این پل تاریخی در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد و هرساله گردشگران بسیاری بخصوص توریست‌های خارجی از این پل زیبا و دیدنی که بخش غربی و شرقی رودخانه هراز را به هم متصل کرده بازدید می‌کنند.

مشهد میر بزرگ

در میان جا‌های دیدنی آمل، عمارت تاریخی میر بزرگ در میان مردم شهر از ارزش و احترام بالایی برخوردار است و تاریخچه جالبی هم پشت سر آن وجود دارد. قدمت عمارت تاریخی میر بزرگ به دوران صفویه برمیگردد و برای بازدید از این بنای تاریخی کافیست در مرکز شهر آمل، وارد سبزه میدان شده و به نزدیکی مصلی بزرگ مراجعه کنید.

میر قوامالدین مرعشی به عنوان سرسلسله سادات مرعشیان شناخته میشد و مردم او را با نام میر بزرگ صدا می‌زدند. او در میان مردم از محبوبیت بالایی برخوردار بود و بعد از فوتش، جسدش را در این عمارت بزرگ دفن کردند هرچند بعد از چند سال، فرزند افراسیاب چلابی، اسکندر شیخی عمارت میر بزرگ را ویران کرد و بعد از او، مردم تصمیم گرفتند تا با همت یکدیگر، بنای تاریخی عمارت میر بزرگ را بازسازی کنند.

عمارت میر بزرگ بنایی بسیار زیبا بوده و از شاهکار‌های معماری دوران صفوییه به شمار می‌رود چراکه کارشی کاری‌ها و تزئینات بسیار ظریف و شکیلی در همه جای این بنا مشاهده می‌شود و شاید برایتان جالب باشد در بالای عمارت، حوضی کوچک وجود دارد که در آن دوران، کم نظیر بوده و در گذشته هم طلبه‌ها برای درس و مطالعه به طبقه بالای عمارت مراجعه می‌کردند. عمارت میر بزرگ در سال ۱۳۱۰ به فهرست آثار ملی ایران افزوده شد و امروزه نیز از باارزش‌ترین بنا‌های تاریخی آمل به شمار رفته و در میان بومی‌ها نیز از احترام بالایی برخوردار است.

کتیبه شکل شاه

قدمت کتیبه شکل شاه، به دوران قاجاریه برمیگردد. در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار، بعد از اینکه او تهران را به عنوان پایتخت حکومتش انتخاب کرد، دستور داد تا مسیر ناهموار و صعب العبور هراز و آمل مورد مرمت و بازسازی قرار گیرند. مسئولیت این کار را حسنعلیخان وزیر برعهده داشت و بعد از اینکه مرمت و بازسازی تا منطقه لاریجان به اتمام رسید، ناصرالدین شاه قاجار دستور داد تا مسیر‌های لاریجان نیز مورد مرمت و بازسازی قرار گیرد، اما بعد از اتمام کار در سال ۱۲۹۵، حسنعلی خان وزیر دستور داد تا در بخش صعب العبور مسیر، یادگاری از ناصرالدین شاه قاجار بر روی صخره‌ها حک شود.

کتیبه شکل شاه صخره‌ای به طول ۸ متر و ارتفاع ۴ متر است که امروزه از باارزش‌ترین جا‌های دیدنی آمل به شمار می‌رود و لازم به ذکر است این اثر در سال ۱۳۸۱، در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.

امامزاده عبدالله آمل

امامزاده عبدالله در میان معروف‌ترین امامزاده‌های ایران است و همواره افراد بسیاری هستند که در سفر و بازدید از جا‌های دیدنی آمل، به فاصله ۵ کیلومتری شهر می‌روند تا وارد جاده امامزاده عبدالله رفته و از آرامگاه ایشان بازدید کنند. امامزاده عبدالله در میان مناطق سرسبز آمل قرار دارد و این بنای تاریخی در سال ۱۳۴۳ تخریب گردید و مجدد ساخته شد.

در دوران حکومت پهلوی، به دستور فرح پهلوی بنای امامزاده عبدالله تخریب شد و هنگام ساخت مجدد بنا، تصمیم گرفته شد تا معماری بنا به صورت کلیسا باشد و این موضوع، اعتراضات بسیاری را به دنبال داشت لذا در سال ۱۳۴۳، آرامگاه امامزاده عبدالله تخریب گردید و با عظمت بیشتر ساخته شد. امروزه آستانه امامزاده عبدالله علاوه بر امامزاده، مجموعه‌ای شامل حوض شفا، مرقد بی بی فاطمه و سقاخانه است که بازدید از آن ها، خالی از لطف نیست. لازم به ذکر است در نزدیکی امامزاده عبدالله، چند هتل و سوئیت برای زائران نیز در نظر گرفته شده است.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید