جذب متخصص برای صنایع کوچک رهاست/ از عارضهیابی در کرمان تا آموزش زندانیان
کارواشتغال به نقل از ایرنا – سرپرست تیم عارضهیابی شرکت شهرکهای صنعتی کرمان معتقد است طی سالهای اخیر زیر سایه حضور شرکتهای بزرگ فولادی و دیگر بخشها در استان و حتی کشور، صنایع کوچک در صنایع کوچک آسیب دیدهاند.
ارسلان شجاعی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: با همین رویکرد بوده که افراد متخصص با حقوق بالاتر وارد صنعت قطعه سازی صنایع بزرگ شده اند اما هیچ فکری برای جذب متخصصان در حوزه صنایع کوچک نشده است.
وی که به عنوان عامل خوشه ماشینآلات و قطعات صنعتی و نیز مشاور شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان فعالیت می کند گفت: یک موضوع مهم و نقطه فشار خوشه ماشین آلات و قطعات صنعتی کرمان در حوزه نیروی انسانی است که به واسطه حضور شرکت های بزرگ فولادی و رشد و فعالیتی که طی این سال ها داشته اند سبب بروز آسیب در صنایع کوچک در بخش نیروی انسانی و کم توجهی به کادرسازی در بین نیروهای متخصص شده و خلاء هایی شکل گرفته که باید جبران شود.
وی با بیان اینکه با سیاستگذاری های دولت سعی شده این خلاءها از طریق شرکت شهرک های صنعتی شناسایی و پر شود اظهارداشت: لذا با همین رویکرد در بخش نیروی انسانی با سازمان و نیز دانشگاه فنی و حرفه ای و سازمان زندان ها از طرف شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان وارد انعقاد تفاهم نامه ای شده ایم که خروجی عملیاتی مهمی هم در افزایش بهره وری در صنعت و هم توسعه اشتغال و مهارت ها در جامعه رقم بخورد.
سرپرست تیم عارضه یابی شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان گفت: بر این اساس طرحی ارایه کردیم که متقاضیان ضمن مراجعه به سازمان فنی و حرفه ای به مدت یک ماه آموزش ابتدایی می بینند و در صورتی که تمایل به ورود به این صنعت را داشته باشند، سه ماه دیگر نیز در واحدهای صنعتی و حین کار آموزش هاه را فرا می گیرند و در صورت کسب نمره قبولی در برنامه های عملی می توانند وارد بازار کار شوند.
وی ادامه داد: در این الگو می توانیم به صورت علمی و عملی آموزش دهیم و افراد متخصص را وارد بازار کار کنیم.
اشتغالزایی برای ۳۰۰ زندانی
شجاعی عنوان کرد: همچنین با همین رویکرد بوده که فرایند اشتغال ۳۰۰ مددجوی زندانی را در مرحله نخست بررسی کردیم و ظرفیت داریم که آنان را در حوزه صنعت ماشین آلات و قطعه سازی، پس از مهارت آموزی مشغول به کار کنیم.
به گفته وی در فاز نخست اجرای این طرح برای ۱۰۰ نفر از مددجویان برنامه ریزی اشتغال شده است.
شجاعی افزود: با کمک سازمان زندان ها، دانشگاه و سازمان فنی و حرفه ای و دیگر دستگاه ها در تلاشیم که جذب آمار اشتغال و آموزش نیروهای متقاضی را در این صنعت انجام دهیم.
آسیب شناسی مشکلات تولید در خوشه ماشین آلات و قطعات صنعتی
مشاور شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: خوشه ماشین آلات و قطعات صنعتی کرمان با حمایت و محوریت شرکت شهرک های صنعتی این استان فعالیت خود را از سال ۱۴۰۰ آغاز کرد که در فاز نخست، مطالعات این خوشه به پایان رسیده و اکنون تمامی قطعه سازان و ماشین سازان کرمان ذینفعان این خوشه هستند.
وی ابراز داشت: اکنون نقاط فشار و مشکلات این خوشه شناسایی و یکسری راهبردها نیز برای رفع مشکلات و تقویت این صنعت برنامه ریزی و اجرا شده است.
شجاعی افزود: در این زمینه می توان به تورهای نمایشگاهی، بازدید از واحدهای صنعتی استانهای پیشرو، برگزاری دورههای آموزشی مورد نیاز در سطح مدیریت، نیروهای واحدها و تکنیکال، مطالعه و استفاده از استارتاپ ها، عاضه یابی واحدها و معرفی مشاوره اشاره کرد.
وی اضافه کرد: شورای راهبری که خوشه ها را برنامه ریزی می کند به ریاست شرکت شهرک های صنعتی استان و عضویت از استانداری، سازمان صمت، اتاق بازرگانی و اتاق اصناف است و برنامه های خوشه را هر سه ماه یکبار مورد بررسی و تایید قرار می دهند.
دیگر حمایت ها از تولیدکنندگان ماشین آلات و قطعه ساز
سرپرست تیم عارضه یابی شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان گفت: برنامه های دیگری از جمله حل مشکلات فرسودگی ماشین آلات و فرایند تامین مواد اولیه را در این خوشه صنعتی دنبال می کنیم که امیدواریم بتوانیم به این صنعت رو به رشد و توسعه استان کمک کنیم و موجب توسعه پایدار دیار کریمان شویم.
وی با بیان اینکه اشتغالزایی در این بخش در نهایت به توسعه کل استان می انجامد افزود: با همکاری شرکت شهرک های صنعتی در بخش صنایع کوچک موانع بسیاری را می توان از پیش روی تولید استان برداشت که در این زمینه موفقیت های خوبی حاصل شده، بسیاری طرح های مرتبط به مرحله عملیاتی رسیده و از مرحله کاغذی خارج شده است.