حدود ۶۰ درصد آموزش‌دیدگان مهارتی جذب بازار کار می‌شوند

حدود ۶۰ درصد آموزش‌دیدگان مهارتی جذب بازار کار می‌شوند

 کارواشتغال به نقل از خبرگزاری دانشجو، علی خیرالدین در نشست توافق نامه اجرایی برنامه ملی اشتغال بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت کار و رفاه اجتماعی که به صورت مجازی در محل این وزارت برگزار شد، ضمن تبریک ایام مبارک دهه فجر، اظهار داشت: بحث شرکت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دانش‌بنیان یکی از مولفه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی است؛ یکی از بهترین راه حل‌ها برای ایجاد اشتغال، پارک‌های علم و فناوری است که مقام معظم رهبری نیز به آن تأکید دارند.

وی افزود: از لحاظ تولید علم در منطقه رتبه نخست و در دنیا رتبه شانزدهم را دارا هستیم. همچنین از نظر تولید فناوری و کارآفرینی حائز رتبه ۷۱ و از لحاظ شاخص نوآوری نیز هم‌اکنون رتبه ۶۰ را داریم که این امر نشان‌دهنده آن است که زیست بوم فناوری عملکرد خوبی داشته است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به نسل‌های مختلف دانشگاه‌ها تصریح کرد: در حال حاضر نسل چهارم؛ یعنی دانشگاه کارآفرین با مسئولیت اجتماعی یا همان دانشگاه جامعه محور را مدنظر داریم.

وی خاطرنشان کرد: پس از شکل‌گیری معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، ارتقای شاخص‌های فناوری، نوآوری و بسترسازی برای فعالیت نخبگان و ایجاد گفتمان فناوری و نوآوری در دستور کار قرار گرفت، چرا که مراکز کارآفرینی نقش بسیار کلیدی برای فرهنگ‌سازی گفتمان فناوری و نوآوری دارند.

خیرالدین خاطرنشان کرد: امید داریم با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، فعالیت‌های مراکز کارآفرینی متناسب با ایفای نقش ذاتی آن‌ها در تکمیل زیست بوم فناوری و نوآوری، با حرکتی پرشتاب در راستای اشتغال دانش‌بنیان دنبال شود.

خیرالدین با بیان اینکه زیست‌بوم فناوری و نوآوری بستر مناسبی برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است، افزود: این زیست‌بوم همچنین پیشران اقتصاد دانش‌بنیان است.

به گفته وی، کارآفرین فردی است که علاوه بر ایجاد شغل در حرفه خود، مرز جدیدی خلق کند و استاندارد‌های موجود در حرفه خود را نیز ارتقاء دهد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ درصد بیکاران کشور، فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، عنوان کرد: هم اکنون بیش از ۶۰ درصد آموزش‌دیدگان مهارتی جذب بازار کار می‌شوند و بیش از ۵۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی نیز در واحد‌های فناور مشغول به کار می‌شوند.

وی در توضیح ویژگی‌های نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (نان) بیان کرد: با بهره‌مندی از این نظام می‌توانیم نقشه جامع نیاز کشور را ترسیم کنیم و با یکپارچه‌سازی آن، تحقیقات را به سمت نیازمحوری سوق دهیم و مراکز کارآفرینی نیز در این زمینه می‌توانند کمک‌کننده باشند؛ چرا که اگر نیاز‌های جامعه به درستی در این سامانه وارد شوند می‌توانیم نیاز‌های کشور را اولویت‌بندی کرده و بر اساس آن حرکت کنیم.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در خاتمه با بیان اینکه مراکز کارآفرینی نقش موثری در زیست بوم فناوری و اشتغال دانش بنیان دارند. خواستار فعالیت بیشتر این مراکز شد.

ضرورت آماده‌سازی دانشجویان و توانمندسازی آن‌ها برای حضور موثر در کنار فناوران

امید رضایی فر سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری نیز در ادامه با بیان اینکه این نشست به منظور تبیین اهمیت موضوع کارآفرینی و اشتغال دانش بنیان در سطح دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری برگزار شده است، گفت: تشکیل معاونت فناوری و نوآوری امکان پرداختن به موضوع اشتغال دانش بنیان و طرح‌های مربوطه را بیشتر از گذشته فراهم کرده است.

وی اظهار امیدواری کرد: با همکاری مراکز کارآفرینی سراسر کشور بتوانیم گامی موثر در جهت پیشبرد اهداف داشته باشیم و با همفکری و اشتراک گذاشتن تجربیات دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری بتوانیم چالش‌ها را بررسی و مرتفع نماییم.

رضایی‌فر افزود: موضوع کارآفرینی برای ما از زاویه ایجاد مرز‌های جدید حوزه‌های اشتغال دارای اهمیت است و قصد داریم به اشتغال دانش بنیان بیش از پیش بپردازیم و به صورت ویژه آموزش دیدگان مهارتی را برای حضور در فضا‌ها و شرکت‌های دانشی تربیت کنیم.

به گفته وی، شورای عالی اشتغال نیز جلسات متعددی را آغاز کرده و سکو‌های آنلاینی را پیش بینی کرده که قصد داریم در حوزه نظام نیاز‌ها و ایده‌ها از آن بهره‌مند شویم و با تعاملی که با وزارت کار ایجاد شده بتوانیم از این فرصت استفاده بهتری داشته باشیم.

سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری با بیان اینکه وظیفه ما در فضا‌های دانشگاهی و ارتباط با صنعت، اکتشاف فضا‌های کارآفرینانه است، افزود: طرح‌های دستیار فناور، فن آموزی دانش‌آموختگان و پسادکتری نوآوری و فناوری، از جمله طرح‌هایی است که به صورت اشتغال دانش‌بنیان مورد توجه است.

وی تصریح کرد: مدرسه اشتغال نیز با محوریت پارک‌های علم و فناوری فرصت مناسبی است که ارتباط دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری را با موضوع استعدادیابی و هدایت تحصیلی و بخصوص کسب و کار‌های مبتنی بر استارتاپ‌ها فراهم کند.

رضایی‌فر همچنین با اشاره به ضرورت آماده‌سازی دانشجویان و توانمندسازی آن‌ها برای حضور موثر در کنار فناوران اظهار داشت: بروزرسانی آیین‌نامه توسعه مراکز کارآفرینی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور نیز در دستور کار است.

وی با بیان اشاره به سرفصل‌های توافق نامه بین وزارت علوم و وزارت کار اظهار داشت: این توافق نامه در جهت افزایش انطباق آموزش‌های تخصصی با نیاز بازار کار جهت ایجاد و تثبیت اشتغال و ارتقای مهارت‌های تخصصی و اشتغال پذیری فارغ‌التحصیلان است. در این راستا توسعه آموزش‌های فنی، برنامه‌های فوق برنامه در فعال‌سازی فضا‌های دانشگاهی و تشویق اساتید برای حضور در این فضا‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشد.

تدوین «طرح ملی ترویج کارآفرینی»

بهنام طالبی سرپرست دفتر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری و نوآوری نیز در این نشست مجازی گفت: «طرح ملی ترویج کارآفرینی» یکی از برنامه‌های در حال تدوین است. هدف از این طرح آن است که دانشجویان دانشگاه‌های کشور از آموزش‌های ابتدایی دوره کارآفرینی برخوردار شوند و برای این امر نیز بودجه‌ای در نظر گرفته شده است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم در دوره نخست این طرح ۵۰ هزار نفر دانشجو حضور یابند. بر اساس رصد انجام شده تعدادی مراکز کارآفرینی که فعال هستند و برنامه‌های توانمندسازی دارند به عنوان متولی برگزاری این طرح اعلام می‌شوند. این مراکز علاوه بر اینکه می‌توانند دایره خدمات را به صورت ملی ارائه دهند، از لحاظ بودجه‌ای نیز حمایت خواهند شد.

گفتنی است در ادامه این نشست که با حضور ۹۰ نفر از روسای مراکز کارآفرینی برخی از دانشگاه‌ها برگزار شد، شرکت‌کنندگان به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود در خصوص کارآفرینی و اشتغال دانش‌بنیان پرداختند.


 

برای دیدن بیشتر اخبار استخدامی لینک زیر را کلیک کنید

https://karoeshteghal.ir/category/اخبار-استخدام-و-کاریابی/

 

برای دیدن اگهی ها و اخبار سریع استخدامی به پیج اینستاگرام کارواشتغال بروید

                              Www.instagram.com/karoeshteghal.ir

 

برای دیدن بیشتر اگهی های استخدامی لینک زیر را کلیک کنید

https://karoeshteghal.ir/فرصت-های-شغلی/


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید