ساخت دستگاه ارسال صدا و تصویر با کیفیت بالا در بستر اینترنت

ساخت دستگاه ارسال صدا و تصویر با کیفیت بالا در بستر اینترنت

پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی، موفق شدند دستگاه ارسال صدا و تصویر با کیفیت بالا در بستر اینترنت ثابت، همراه و بی‌سیم تولید کنند که برای پخش زنده مراسم مختلف از جمله مسابقه‌های ورزشی و فعالیت‌های خبری کاربرد دارد.

ساخت دستگاه ارسال صدا و تصویر با کیفیت بالا در بستر اینترنت ( ویترین / منبع : صندوق نوآوری و شکوفایی )

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از « صندوق نوآوری و شکوفایی» ، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درخصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: حدود ۳ دهه است که در حوزه صدا و تصویر خصوصا فشرده‌سازی صدا و تصویر فعالیت می‌کنیم. بیشتر محصولاتی که در این حوزه تولید کرده‌ایم، برای پخش زنده برنامه‌های شبکه‌های تلویزیونی صدا و سیما مورد استفاده قرار می‌گیرند. با ظهور اینترنت، این فرصت ایجاد شد که به جای استفاده از لینک‌های ماهواره‌ای یا مایکروویو که بسیار گران‌قیمت هستند، این کار را از بستر اینترنت انجام دهیم.
وی تأکید کرد: البته اینترنت هم چالش‌های خاص خود را دارد و گاهی اوقات با قطع و وصلی این شبکه روبرو هستیم. برای اینکه بتوانیم صدا و تصویر خوب، باکیفیت و پیوسته‌ای در بستر اینترنت داشته باشیم، نیازمند انجام پژوهش‌های گسترده‌ای در این حوزه بوده و هستیم تا بتوانیم برخی کمبود‌های موجود از جمله بحث تجمیع چند سیم‌کارت یا تأخیری ارسال صدا و تصویر نسبت به رقبای خارجی را برطرف و صدا و تصویر با کیفیتی را از این طریق منتقل کنیم.
مجتبی نجفی کوپایی افزود: محصول تولیدی، دستگاه ارسال صدا و تصویر با کیفیت بالا در بستر اینترنت ثابت، همراه و بی‌سیم است که نمونه مشابه داخلی ندارد، اما نمونه‌های خارجی مختلفی وجود دارند که توسط کشور‌هایی مثل آمریکا، فرانسه، ژاپن و ترکیه تولید شدند و برای پخش زنده مسابقه‌های ورزشی، مراسم مختلف و فعالیت‌های خبری کاربرد دارند.
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نوآوران ارتباطات سیمای امید تأکید کرد: طراحی و تولید این محصول به دانش زیادی در حوزه فشرده‌سازی صدا و تصویر، دانش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مربوط و همچنین، رعایت استاندارد‌های مربوط به این حوزه نیاز دارد. سه دهه تجربه موفق در این حوزه و بهره‌مندی از نیروی متخصص به ما کمک کرد تا در مدت زمان کوتاهی به این محصول دست پیدا کنیم.
وی درخصوص کاربرد‌های این محصول گفت: این محصول برای انتقال صدا و تصویر به صورت زنده از نقطه‌ای به نقطه دیگر قابل استفاده است. به عنوان مثال، از این دستگاه می‌توان برای انتقال صدا و تصویر زنده از یک مرکز همایش، یک هیئت عزاداری، پوشش خبری یک رویداد در یک شبکه تلویزیونی یا پوشش یک رویداد زنده ورزشی استفاده کرد.
نجفی کوپایی با اشاره به مزیت رقابتی این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی افزود : قیمت پایین‌تر این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی، اصلی‌ترین مزیت رقابتی آن محسوب می‌شود؛ در عین حال، بحث پشتیبانی و گارانتی محصول را داریم که شاید در نمونه‌های خارجی وجود نداشته باشد.
وی تأکید کرد: این ظرفیت را داریم تا نیاز داخل کشور را به طور کامل تأمین کنیم. همچنین برنامه صادرات این محصول را در دستور کار داریم که با توجه به قیمت پایین‌تر در عین حفظ کیفیت خوب صدا و تصویر، می‌توان بازار صادراتی خوبی برای این محصول متصور شد.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به ضرورت افزایش حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت‌‍: وجود برخی موانع، دست ما را برای سرعت دادن به روند تحقیقات و توسعه تولید بسته است. به عنوان مثال، به حمایت و تسهیلات بیشتری در حوزه نمونه‌سازی نیاز داریم یا در بحث حضور در نمایشگاه‌های خارجی و به دلیل افزایش قیمت دلار، نیازمند افزایش رقم حمایتی در این حوزه هستیم. به نظرم صندوق نوآوری و شکوفایی باید در برخی حوزه‌ها بازنگری داشته باشد و تسهیل‌گری بیشتری در این زمینه‌ها انجام دهد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید