ساخت کاتالیزور جدیدی برای تجزیه پلاستیک

ساخت کاتالیزور جدیدی برای تجزیه پلاستیک

محققان کاتالیزور (کُنشیار، محرک) جدیدی ساخته اند که در مدت کوتاهی به طور کامل و تمیز نوعی پلاستیک را تجزیه می‌کند که در حالت عادی به سختی تجزیه می‌شوند.

کارواشتغال به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آی‌ای (IE)، آلودگی پلاستیکی که در همه جا وجود دارد، به سرزمین‌ها و اقیانوس‌های ما حمله می‌کند و حتی منجر به ریز پلاستیک‌هایی می‌شود که تقریبا در همه جا از جمله بدن ما یافت می‌شوند. یکی از پلاستیک‌های بسیار بادوام و مقاوم نایلون ۶ است که در کمربند ایمنی، تور، فرش و لباس یافت می‌شود.
شیمیدانان دانشگاه نورث وسترن برای حذف این نوع پلاستیک از سیاره زمین که یک پیروزی بزرگ برای حفظ محیط زیست خواهد بود، به تازگی راهی جدید ابداع کرده اند. این روش جدید به راحتی قابل تکرار و برای استفاده روزمره مناسب است چرا که از مواد شیمیایی سمی ومضر دوری می‌کند. همچنین امکان بازیافت پلاستیک دور ریخته شده را به محصولات با ارزش بالاتر ارائه می‌کند.
توبین مارکس، نویسنده ارشد این تحقیق با اشاره به اینکه تمام دنیا از مشکلات ناشی از مصرف بی رویه پلاستیک‌ها آگاه هستند، توصیه می‌کند که از سوزاندن یا قرار دادن آن در محل‌های دفن زباله خودداری شود و به جای آن نوعی بازیافت را پیشنهاد می‌کند. او توضیح می‌دهد: ما در حال توسعه کاتالیزور‌هایی هستیم که این پلیمر‌ها را تجزیه می‌کنند و آن‌ها را به شکل اولیه خود باز می‌گردانند تا بتوان از آن‌ها دوباره استفاده کرد. (پلیمر‌ها درشت مولکول‌هایی هستند که از پیوند واحد‌های کوچکتر تشکیل می‌شوند)
دانشمندان براین باورند که نایلون ۶ مورد خوبی برای این نوع تخریب است، زیرا بهترین روش فعلی برای ازبین بردن این زباله‌ها دفن آن در محل‌های دفن زباله است که اغلب محیط زیست اطراف آن را آلوده می‌کنند. حتی زمانی که این ماده سوزانده می‌شود عواقب بدتری وجود دارد، زیرا آلاینده‌های خطرناکی مانند اکسید‌های نیتروژن یا دی اکسید کربن منتشر می‌کند.
آزمایش‌های گذشته از کاتالیزور‌های جایگزین برای تجزیه Nylon – ۶ استفاده کرده اند، اما این فرایند‌ها به شدت به شرایط شدیدی نیاز داشتند که از نظر انرژی گران و ناکارآمد هستند و برخی از آن‌ها از حلال‌های مضری استفاده می‌کردند که آلودگی را بیشتر می‌کرد.
مارکس گفت: می‌توان پلاستیک‌ها را در اسید حل کرداما سپس آب کثیف رها می‌شود؛ و هدف ما همیشه استفاده از یک حلال سبز است. فرآیند مارکز نه تنها تمیز و سازگار با محیط زیست است، بلکه امکان بازیافت ۹۹ درصد از مونومر‌های اصلی در پلیمر‌های پلاستیکی را فراهم می‌کند که می‌توان آن‌ها را به محصولات با ارزش بالاتری تبدیل کرد.
مارکز گفت: نایلون بازیافت شده در واقع ارزش بیشتری نسبت به نایلون معمولی دارد، زیرا بسیاری از بنام‌های تجاری معروف از نایلون بازیافتی در تولیداتشان استفاده می‌کنند.
مارکز پیش از این مقاله‌ای برای این روش نوآورانه به ثبت رسانده و حالا امیدوار است که محرک جدید بتواند در سراسر جهان برای کمک به مقابله با بحران جهانی پلاستیک مورد استفاده قرار گیرد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید