ساخت ۳۶ هزار واحد مسکونی برای مددجویان بهزیستی/ مجوز ویژه استخدام ۴۳۰۰ معلول
تهران – ایرنا – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طی ۲ سال گذشته، ۳۶ هزار واحد مسکونی برای جامعه هدف بهزیستی ایجاد شده است.
کارواشتغال به گزارش خبرنگار ایرنا، سید صولت مرتضوی روز شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت افزود: همچنین برای نخستین بار آزمون اختصاصی جامعه معلولان برگزار می شود و مجوز ویژه ۴۳۰۰ نفر از معلولان صادر شده است.
وی ادامه داد: اعتبارات صندوق حمایت از فرصت های شغلی معلولان از ۲۰ میلیارد تومان به هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
وزیر رفاه گفت: طی ۲ سال گذشته بالغ بر ۵۲۰ هزار معلول از خدمات بهزیستی استفاده کردند.
مرتضوی با بیان اینکه موضوع اشتغال جامعه معلولان را حل کردیم، افزود: در سال گذشته هزار نفر شاغل معلول داشتیم و این امر امسال ادامه پیدا میکند.
وی اضافه کرد: تحقیر کردن افراد دارای معلولیت در آموزه های دینی ما مورد نکوهش شدید قرار گرفته است بنابراین احیای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت از آرمانهای والای جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر رفاه گفت: در جمهوری اسلامی ایران به معلولان و نیازمندان توجه شده است و استفاده از احکام متعدد، قوانین و اصل عدالت مدنظر است و اگر در جایی محدودیت وجود داشته باشد، دولتمردان را مکلف به توجه به جامعه معلولان کرده است.
مرتضوی با بیان اینکه دو تفکر در رابطه با جامعه هدف بهزیستی مطرح است، افزود: یک تفکر خادم و مخدومی است که مدیریت باید در خدمت جامعه هدف قرار گیرد و تفکر دیگر ترحم است که امروز جامعه معلولان تحت هیچ شرایطی نیاز به ترحم ندارند بلکه در چهارچوب قوانین و اصول دینی باید به آنها توجه ویژه شود.
وی ادامه داد: معلولان تحت هیچ شرایطی نباید در انزوا باشند و وظیفه ما خروج معلولان از این شرایط است.
وزیر رفاه گفت: پژوهشگران ۲ عامل مهم را علت معلولیت می دانند. بخش قابل توجهی به واسطه بیماری های وراثتی است که پیشرفت دانش سبب کاهش این معلولیت های ژنتیکی شده است. بخشی دیگر از معلولیت ها ناشی از حوادث و بلایای طبیعی است. اما امروز هر ساعت چند ۱۰ نفر به جامعه معلولان جهان به واسطه جنایت رژیم اشغالگر قدس اضافه می شود.این غم را با کدام سازمان بین المللی باید در میان گذاشت.
مرتضوی افزود: دولت سیزدهم به شدت بر این باور است که باید به حقوق معلولان توجه کرد. البته اندک توجهاتی در این زمینه شده اما کافی نیست وتلاش می کنیم با اقدامات توانبخشی و ایجاد فرصت مناسب، مشکلات معلولین را برطرف کنیم.
ایجاد پردیس های مناسب سازی در کشور
وزیر کشور نیز در این مراسم با اشاره به الزام شهرداری ها به مناسب سازی، گفت: ایجاد پردیس های مناسب سازی مختلفی در کشور پیش بینی شده که کار آن در برخی استان ها شروع شده و امید است توسعه پیدا کند.
احمد وحیدی افزود: در حوزه ساختمان سازی، دستورالعمل های مناسب سازی را ابلاغ کردیم و آن را دنبال می کنیم تا مناسب سازی فراهم شود. به دنبال این هستیم تا محیط های تفریحی مناسب سازی شده ایجاد شود.
وی ادامه داد: موسسات توانمندسازی می تواند بیشتر توسعه یابد تا به رشد اجتماعی، علمی، پزشکی و زیستی معلولان کمک کند.
وزیر کشور تاکید کرد: ما در برابر معلولان یک مسئولیت حکومتی داریم که دولت برای این امر مصمم است و وزارتخانه های مختلف این کار را دنبال می کنند. اما بخش دیگر مسئولیت به عموم جامعه مربوط می شود که در این زمینه باید فرهنگسازی دنبال شود.
وحیدی ادامه داد: یکی از فرصت های کم توانان، القای عشق برای همبستگی های بیشتر در جامعه است. در هر تهدیدی، فرصتی نهفته است و یکی از فرصت های مهم جامعه معلولان این است که جامعه را با رشته های ارزشی عاطفه مند پیوند دهد.
وی با بیان اینکه والدین معلولین، نقش مهمی در باورپذیری معلولین به ظرفیت های بالا دارند، افزود: در جامعه عمومی، مدارس نقش مهم در به ثمر رسیدن ظرفیت های معلولین دارند. مدرسه باید بتواند در کنار فرد معلول و خانواده بایستد و به بازشناسی ظرفیت معلول کمک کند. حضور کم توان به هیچ وجه نباید طوری قلمداد شود که از فعالیت های اجتماعی فاصله داشته باشند.