ظرفیت زیاد فناوری‌های جدید در کمک به گسترش زبان و ادب فارسی

ظرفیت زیاد فناوری‌های جدید در کمک به گسترش زبان و ادب فارسی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از اولویت‌دهی جدی معاونت علمی به توسعه و اثربخش‌سازی علوم انسانی در پیوند با فناوری و پاسخ به مهم‌ترین پرسش‌های این حوزه گفت.

کارواشتغال به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دهمین گردهمایی موسسه‌ها و نهاد‌های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان به همت بنیاد سعدی با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی برگزار شد.
امضای توافق‌نامه همکاری با هدف توسعه زبان و ادبیات فارسی و پیوند این حوزه با فناوری‌های روز با تشکیل مرکز رشد و نوآوری، بررسی موضوعات روز آموزش زبان فارسی در جهان و «فناوری‌های نوین در آموزش زبان فارسی» از برنامه‌های این گردهمایی یک روزه بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور طی سخنانی در این مراسم با بیان این‌که حل مهم‌ترین چالش‌های امروز در گرو اثربخشی و کاربردی‌سازی علوم انسانی است، افزود: واقعیت امروز این است که مسایل علوم انسانی و علوم اجتماعی، به مراتب پیچیده‌تر از مسایل فنی، مهندسی و پزشکی هستند. نیاز امروز ما توجه به حل اثربخش مسایل علوم انسانی است که اولویت جدی کشور‌ها بوده و از همین منظر، مورد توجه جدی معاونت علمی نیز هست.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این‌که انتظار تجاری‌سازی علوم انسانی اشتباه است و باید در جست‌وجوی اثربخش‌سازی علوم انسانی و اجتماعی باشیم، گفت: حتی کاربردی کردن همه بخش‌های علوم انسانی نیز صحیح نیست و می‌بایست انتظار تولید دانش و اندیشه و به معنای دقیق‌تر، اثربخشی را از علوم انسانی انتظار داشته باشیم. بر همین اساس آنچه که رویکرد معاونت علمی است، تولید علوم انسانی‌ است که در تولید علم، اندیشه، کاربرد یا تجاری سازی اثربخش باشد.
وی، توجه جدی معاونت علمی به پیوند علوم انسانی با فناوری‌ها و اثربخش‌سازی این علوم را از ویژگی‌های نسل چهارم فعالیت این معاونت دانست و افزود: معتقدم مسایل ما در حوزه علوم فنی، مهندسی و پزشکی، حل شدنی هستند و حتی اگر هنوز مسایل حل نشده‌ای است، ساده‌تر از حل مسایل ما در علوم انسانی قابل حل هستند. در حقیقت، پاسخ بزرگ‌ترین سوالات و چالش هایمان را باید در علوم انسانی و اجتماعی جست‌وجو کنیم.
دهقانی با اشاره به شکوفاسازی ظرفیت غنی علوم انسانی کشورمان از جمله زبان و ادبیات فارسی در صورت پیوند با فناوری‌های روزآمد گفت: ذخایر چندصدساله و بلکه چند هزار ساله زبان فارسی در ترکیب با فناوری‌های جدیدی همچون هوش مصنوعی، به قدری جذاب و تاثیرگذار خواهند شد که تمام عقب ماندگی هایمان را در ترویج، توسعه و پاس‌داشت زبان فارسی پوشش داده و جبران می‌کند.
دهقانی ابراز امیدواری کرد در قالب توافق نامه همکاری معاونت علمی، بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی، پیوند ظرفیت غنی زبان و ادبیات فارسی با فناوری، محقق شده و ضمن اثربخش‌سازی این حوزه علوم انسانی به گسترش و فهم ارزش والای زبان فارسی منجر شود.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید