لزوم همکاری با کشاورز جهت افزایش عملکرد و تولید پایدار

لزوم همکاری با کشاورز جهت افزایش عملکرد و تولید پایدار

کارواشتغال به گزارش ایسنا/لرستان یک محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: محقق، مروج، کارشناس و کشاورز باید در کنار هم قرار بگیرند تا در سالی که از طرف مقام معظم رهبری تحت عنوان «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شده، به افزایش عملکرد و تولید پایدار برسیم.

عزت‌اله نباتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در بحث بذر ارقامی که معرفی کردیم پتانسیل‌های خوبی دارند، بذر را یک اسب چابک می‌دانم که نیاز به یک سوارکار خوب دارد که ما باید آن‌را تربیت کنیم این سوارکار همان کشاورزان و تولیدکنندگان اصلی ما هستند که بتوانند بهترین بهره‌وری را از این بذر داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که ارقامی که امروزه تولید کردیم و به دست کشاورزان رساندیم مقاومت خوبی نسبت به آفات و بیماری‌ها دارند، عنوان کرد: فاکتور پایه کوتاهی برای این محصولات لحاظ شده یعنی هم کودپذیری خوبی دارند و هم در سیستم آبیاری نوین بحث بیماری‌ها را ندارند و در عین حال بهترین عملکرد را خواهند داشت.

نباتی تصریح کرد: همین عملکرد بالا، کودپذیری و آبیاری مناسب اگر به درستی انجام شود کشاورز می‌تواند خلأیی که بین عملکرد بذر اصلاحی و آنچه که برداشت می‌شود وجود دارد، را پر کند.

این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: محقق، مروج، کارشناس و کشاورز باید در کنار هم قرار بگیرند تا در سالی که از طرف مقام معظم رهبری تحت عنوان «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شده، به افزایش عملکرد و تولید پایدار برسیم.

وی عنوان کرد: امروزه باید در جهت کشاورزی با دانش حرکت کنیم، زمانی می‌گفتیم هر بذر ۲۰ دانه، بعداً گفتند عملکرد در هکتار، بعد از آن گفتند بهره‌وری بالا، بعدها گفتند امنیت و سلامت غذایی نیز مطرح است و کمتر از سم و کود استفاده کنند، ولی امروز و در آینده باید به این پاسخ دهیم که چقدر انرژی مصرف کردیم و چه میزان انرژی تولید کردیم، به این معنی که اگر انرژی کمتر مصرف کرده و در مقابل انرژی بیشتری تولید کنیم در این زمان به پتانسیل‌های مدنظر می‌رسیم.

نباتی تصریح کرد: ما امروز در زمینه بذرهای اصلاح شده و پرمحصول دستمان پر است، برای هر شرایطی یک رقم داریم، اگر کشاورزی آب و شرایط خوب داشته باشد، اگر کشاورزی تاریخ کاشت را از دست بدهد رقم زودرس داریم که با جو می‌رسد، ارقام طلایی و سیروان را داریم که زودرس هستند، برای اقلیم معتدل کشور و استان ما رقم امین، فرین و جدیداً دانش را داریم.

این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: برای مناطق سرد استان و کشور رقم‌های حیران و زرینه را داریم که نسبت به خشکی مقاوم هستند و تمام این ارقام نسبت به مناطق معتدل و سرد مانند رقم‌های حیدری، میهن و پیشگام مقاومت به خشکی بیشتری دارند و زودرس‌تر هستند.

وی بیان کرد: در زمینه جو نیز برای مناطق معتدل رقم جو شش پر پربازده مانند ارمغان را داریم و برای مناطق گرم رقم اُکسید آذران و برای مناطق سرد ارقام مختلف مانند بهمن را داریم.

نباتی افزود: اگر کشاورز ما هم کاه و هم دانه را بخواهد ارقام خوبی مانند آذران و جلگه برای مناطق سرد را داریم، با توجه شرایط زارعین، بافت خاک و نوع اقلیم ارقام متفاوتی داریم.

این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: قبلاً برای زمین‌های جو دیم رقم آبیدر را داشتیم و الان بذرهای آفلان و آرتان را تولید کردیم که نسبت به آبیدر افزایش عملکرد داشته و زودرسی بیشتری نیز دارند.

انتهای پیام


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید