لمانهای شهری رشت آمیختهای از نوستالژی و تجلی منشور شهروندی(عکس خبری)
امروزه المانهای شهری رشت فراتر از احجام و نمادهای شهری بوده و به نمادی جهت انتقال هویت، فرهنگ، اصالت و سنن دیرینه دیار مردمان گیلان است که در شهر رشت انواع اقسامی از آنها را میتوان مشاهده کرد و با آنها مفتخرانه، عزتمندانه و امیدوارانه زیست.
کارواشتغال از خبرگزاری فارس: المانهای شهری نظیر مجسمهها، تندیس و سردیسها، یادبودها و یا موارد دیگر در اغلب شهرها بهویژه در میادین، پارکها و همچنین بلوارها دیده میشوند.
المانهای شهری اساساً ایجاد میشوند تا محیط شهری را زیبا، اندیشهای را منتقل، جاذبههای گردشگری را ایجاد، به فضاهای شهری هویت و همچنین مناطق شهری را از یکنواختی و زمختی، خارج کنند.
استقبال خوب شهروندان و مسؤولان رشت از المانهای شهری
رشت به عنوان یکی از کلانشهرهای ایران ازجمله شهرهایی است که مسؤولان و مردمانش استقبال بسیار خوبی از المانها و نمادهای شهری کرده و شماری از آنها را در جایجای این کلانشهر بهویژه در پیاده راه فرهنگی هسته شهر، میادین، بلوارها و پارکها میتوان دید.
رشت بدون المانها بیمعنا است
رشتوندان در اغلب نقاط شهری، وجود المانها در میدانها، بلوارها و پارکها را یکی از جاذبههای شهری میدانند و میگویند: رشت بدون مجسمهها و المانهای منحصربهفردش که خاصه بومی منطقه هستند، معنا ندارد و از دیدن آنها حتی در سختترین روزهای عمرشان، لذت میبرند.
نقش المانها در پویایی و جذابیت بصری
چند تن از نوجوانان و جوانان رشتی که در حاشیه بوستان ملت رشت طی یک نشست صمیمانه گرد هم آمادهاند نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس پیرامون المانهای شهری رشت متفقالقول، میگویند: المانهای شهری در پویایی و جذابیت بصری شهر و همچنین ماندگاری تصویر خاطرهانگیز رشت در اذهان گردشگران و مسافرانی که به این شهر سفر میکنند و یا در همین پارک حضور دارند، بسیار حائز اهمیت است.
غنای فرهنگی رشت با المانهای بومی شهر
به گفته نوجوانان و جوانان رشتی، وجود المانهای شهری که نمادی از اشتغال، فرهنگ و حتی ارزشهای انقلابی و اسلامی است، به غنای فرهنگی شهر و همچنین شناساندن این کلانشهر به نسل کنونی و حتی گردشگران بسیار موردتوجه و مؤثر است.
گردشگران مجذوب المانهای رشت
صاحبانِ هتلآپارتمانهای پیاده راه فرهنگی شهر رشت نیز به خبرنگار فارس گفتهاند: تقریباً هر مسافر و گردشگری که به رشت سفرکرده و ما در اقامتگاههای خود میزبان آنها بودهایم، حداقل یک عکس از خود در کنار المانهای شهر رشت که نمادی از فرهنگ، هنر، اصالت، هویت و زیباییهای بصری گیلان و مردمانش هست، دارند و به یادگار با خود میبرند.
رشت بدون المانهای خاص غیرقابل تصور است
تعدادی از خانوادههای حاضر در سطح پیاده راه فرهنگی اجتماعی شهرداری رشت هم که از شهرستانهای دور و نزدیک خود را اغلب بهواسطه خریدوفروش، دیدوبازدید و یا امورات اداری به این شهر رساندهاند میگویند: نمیتوانند حتی این شهر را بدون مجسمههای میرزا کوچک خان، گاو دیلمان، المانهای باز باران با ترانه پیاده راه علم الهدا و یا مجسمه مردی که در حال عکس گرفتن است (ابراهیم دروی پور)، تصور کنند.
المانها آینه تمام نمای هویت و اصالت شهروندان
جمعی از مردان بازنشسته مشغول به بازی در سبزهمیدان نیز در گفت و با خبرنگار فارس با اشاره به مجسمهها و المانهای شهری اطراف خود، میگویند: شاید بسیاری از آدابورسوم و حتی نخبگان علمی و فرهنگی ما از یاد ما و نسلهای کنونی رفته باشد اما این المانها که آینه تمام نمای هویت و اصالت ما گیلانیها است، موجب سرزندگی و نشاط اجتماعی ما و امثال ما میشود.
المانها سنبل فرهنگ شهری
علیرضا حسنی سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری رشت نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه المانهای شهری جزئی از طراحیهای شهری بهحساب میآیند، میگوید: المانها آینه تمامی نمای فرهنگ یک شهر هستند.
به گفته وی، المانهای شهری انواع مختلفی نظیر نمایشی، بیانی، عملکردی و مفهومی دارند که در شهر رشت پراکنش آنها قابلمشاهده است و عمده آنها در هسته مرکزی شهر دیده میشوند.
المانها به محلات رشت میروند
آنطور که حسنی مطرح کرده، المانهای شهری صرفاً به هسته مرکزی شهر یا میادین و بلوارها اختصاص نداشته بلکه شهرداری رشت در تلاش است تا المانهای شهری را به سطح محلات ببرد که نمونه آن وجود المان مرد کفاش در محله ساغری سازان است.
وی همچنین از برنامهریزیها برای اجرای سمپوزیوم مجسمهها و سردیسهای رشت در دور سبزهمیدان خبر داده تا در آن مفاخر، مشاهیر، سرداران، نامآوران ورزشی و هنری در آن به نمایش گذاشته شود.
نقش مؤثر المانها در توسعه شهری
بیتردید المانهای شهری رشت برگرفته از هنر و فرهنگ مسئولان فرهنگ دوست و با هویت رشتی است که در محیط شهری ایجادشده و در زیباسازی سیمای شهری، جذب توریسم، انتقال فرهنگ و هویت اصیل گیلانی سهیم و اثربخش هستند.
المانهای شهری رشت تداعی نوستالژی نه صرفاً شهروندان رشتی بلکه گیلانیان با مضامین تاریخی و فرهنگی است که اغلب آنها ریشه در طبیعت بومی، کارها و مشاغل سنتی، آثار تاریخی و نیز وقایع حماسی و قهرمانی است وهر بینندهای با مشاهده آنها احساس تعلقخاطر و حس مکان را در خود تقویت و تشدید میکند.