مهمترین خبرهای امروز اقتصادی کشور ۲۱ تیر ۱۴۰۱

مهمترین خبرهای امروز اقتصادی کشور ۲۱ تیر ۱۴۰۱

رويكرد وزارت كشاورزي براي ارتقاء بهره وری آب و امنيت غذايي

کارواشتغال به نقل از خبرگزاری صدا و سیما : سرپرست معاونت آب و خاک گفت: ارتقاء بهره وری آب در بخش کشاورزی و امنیت غذایی در کشور دو رویکرد اصلی برنامه‌های راهبردی معاونت آب و خاک وزارت کشاورزی است.

 فریبرز عباسی در نشست کارشناسی گروه کشاورزی خبرگزاری صدا و سیما گفت: احداث شبکه‌های فرعی در بیش از ۱/۶ دهم میلیون هکتار، اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در بیش از ۲/۲ دهم میلیون هکتار اراضی سنتی و ۳۰۰ هزار هکتار پایاب سدها، نوسازی تجهیزات در حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار، زهکشی زیر زمینی حدود ۵۰۰ هزار هکتار از اقدامات معاونت آب و خاک وزارت کشاورزی در راستای ارتقاء بهره وری آب در بخش کشاورزی و امنیت غذایی در کشور است.

او گفت: در کشور حدود ۳۸ میلیون هکتار اراضی قابل کشت داریم که از این مقدار حدود ۸/۷ میلیون هکتار آبی است و ۳/۲ میلیون هکتار از همین مقدار پایاب سد‌ها هستند و حدود ۵/۵ میلیون هکتار اراضی سنتی هستند که از این مقدار حدود ۲/۲ میلیون هکتار به انواع سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده اند.

او گفت: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری موجب افزایش بیش از ۴۰ درصدی در عملکرد و ارتقاء بهره وری در آب و کاهش آب آبیاری می‌شود که تا کنون بیش از ۲/۵ میلیون هکتار انواع سامانه‌های نوین توسعه و راه اندازی شده است.

سرپرست معاونت آب و خاک گفت: کمتر از ۴ میلیون هکتار از ۸/۷ میلیون هکتار آبی یا به شبکه‌های فرعی تجهیز و نوسازی شده و یا به انواع سامانه‌های نوین آباری مجهز شده اند و بقیه هم در غالب سایر فعالیت‌های آبی و خاکی در دست برنامه ریزی و انجام هستند

عباسی گفت:رویکرد معاونت آب و خاک وزارت کشاورزی به تبعیت از برنامه‌های بالادستی کشور است که جدیدترین آن سند تحول دولت مردمی است.


بسته های تشویقی برای صادرکنندگان تجهیزات صنعت برق

رئیس سازمان توسعه تجارت در دیدار با مدیر «سندیکای صنعت برق ایران» از طراحی بسته‌های تشویقی برای صادرکنندگان تجهیزات و خدمات صنعت برق خبر داد

«علیرضا پیمان پاک» گفت: آماده هستیم تا در قالب برگزاری نمایشگاه‌های بین المللی و خدمات صندوق ضمانت از صادرکنندگان این صنعت حمایت کنیم.مدیر سندیکای صنعت برق نیز در دیدار با رئیس سازمان توسعه تجارت به ارائه گزارشی در خصوص عملکرد این سندیکا و برنامه‌های صادراتی صنایع فعال در تولید تجهیزات صنعت برق پرداخت. در این دیدار طرفین در خصوص راه‌های توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و تجهیزات صنعت برق رایزنی کردند.رئیس سازمان توسعه تجارت تهاتر را یکی از راه‌های سریع در افزایش صادرات و بازگشت سرمایه خواند و گفت: از آبان سال گذشته توانسته ایم با این سیاست یک میلیارد دلار صادرات و واردات تهاتری داشته باشیم.

تبادلات مالی یکی از مشکلاتی بود که مدیران سندیکای صنعت برق ایران خواستار حل آن بودند و ضمن استقبال از سیاست تهاتری سازمان توسعه تجارت، بر استفاده از این سیاست در صادرات تجهیزات برق و خدمات فنی و مهندسی تاکید کردند.
به گفته مدیران سندیکای صنعت برق ایران، سهم واردات تجهیزات برقی (در سال ۱۴۰۰) ۳/۱ میلیارد دلار، حجم صادرات تجهیزات صنعت برق ۲۲۶ میلیون دلار و خدمات فنی و مهندسی ۴۸۰ میلیون دلار بوده است.


مجهز شدن درگاه ملی مجوز‌ها به سامانه نظارتی از اول تیر

رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد از مجهز شدن درگاه ملی مجوز‌ها به سامانه نظارتی از اول تیرماه خبر داد.

، وزیر اقتصاد در شصت و پنجمین جلسه هیئت مقررات زدایی کسب و کار گفت: تشکیل جلسات هیأت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار برای سهولت کار فعالان اقتصادی و کارآفرینان تاکید دارد تا افراد در کوتاه‌ترین زمان و کمترین هزینه و بدون اعمال سلیقه مجوز مربوطه را دریافت کنند.
خاندوزی افزود: گزارشاتی که در چهار ماه گذشته از روند صدور مجوز‌های کسب و کار منتشر شده حاکی از این است که دستگاه‌های مختلف از موارد قانونی تخطی کردند و به قوانین پایبند نبوده‌اند.

وزیر اقتصاد گفت: پیشنهاد من این است که پس از اتمام جلسات مقررات زدایی و اتمام مصوبه‌های مربوطه در نیمه دوم سال جاری بر نظارت و پاسخگویی دستگاه‌ها تمرکز کنیم تا نتایج تعیین شده حاصل شود.

خاندوزی توضیح داد: برخی دستگاه‌ها در صدور مجوز کسب و کار خواهان مراجعه حضوری و کاغذبازی هستند با اینکه در زمان تعیین شده برای صدور مجوز پیروی نمی‌کنند که با ادامه این روند در نهایت شاهد سهولت صدور مجوز‌ها نخواهیم بود، بر این اساس باید نظارت در سرلوحه اقدامات قرار گیرد.

رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار نیز با اعلام خبر مجهز شدن درگاه ملی مجوز‌ها به سامانه نظارتی از اول تیرماه و با همکاری دستگاه‌های نظارتی گفت: مجدانه در تلاشیم همه دستگاه‌ها را موظف به تمکین از قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار کنیم.
سیاح افزود: امروز چندمجوز جا مانده دستگاه‌های مختلف را بررسی کردیم؛ همه دستگاه‌ها وظیفه داشتند تا پایان اسفند سال گذشته مجوز‌های خود را به تایید هیات مقررات زدایی کسب و کار برسانند، اما برخی دستگاه‌ها کوتاهی کردند و هم اکنون هیئت در وقت اضافه به بررسی مجوز‌های آن‌ها می‌پردازد تا دستگاه‌ها به درگاه ملی مجوز‌های کسب و کار متصل شوند.
وی با بیان اینکه کار اصلی هیئت مقررات زدایی کسب و کار این است که به نظارت بپردازد افزود: بسیاری از دستگاه‌ها شرایط صدور مجوز‌هایی را که در هیئت مقررات زدایی هم وارد کرده اند، در عمل رعایت نمی‌کنند و شرط اضافه را از متقاضی می‌خواهند؛ به گونه‌ای که صدور مجوز هنوز به صورت کاغذی پیش می‌رود.
رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: برای بسیاری از دستگاه‌ها سخت است که تن به اجرای قانون دهند چراکه این دستگاه‌ها بعد از ده‌ها سال که برای صدور مجوز به روش‌های پیشین و نظارت‌های پیشینی عادت داشتند حالا باید نظارتشان را پسینی کنند و به صورت الکترونیکی مجوز را صادر کنند و این برایشان سخت است.
سیاح افزود: قانون حکم کرده و ما وظیفه داریم نظارت کنیم این حکم قانونی اجرا شود تا امضا‌های طلایی از بین برود؛ این اتفاق هنوز در عمل نیافتاده است، اما مجدانه در تلاشیم همه دستگاه‌ها را وادار به تمکین از قانون کنیم.


لوازم یدکی رتبه اول قاچاق کالا

سخنگوی وزارت صمت گفت: لوازم یدکی رتبه اول در قاچاق را به خود اختصاص داده است و ما باید توجه جدی به بحث تنظیم بازار داشته باشیم.

 آقای امید قالیباف سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه بازار تهران رادیو گفتگو درباره مبارزه با حجم قابل توجه قاچاق کالا گفت: مهمترین اقلامی که در حال حاضر قاچاق می‌شود لوازم یدکی رتبه اول را داراست، لوازم خانگی، آرایشی و بهداشتی، منسوجات و پوشاک، دخانیات و اسباب بازی شامل شش مورد اول هستند و بیشترین حجم قاچاق را به خودشان اختصاص داده اند.

قالیباف درباره اینکه با توجه به اعلام ارقام بزرگ در قاچاق کالا که این روند افزایشی یا کاهشی بوده است، افزود: صرف نظر از اینکه روند افزایش یا کاهش داشته، یک نکته مهمی را که باید به آن توجه کنیم، بحث تنظیم بازار است؛ در حال حاضر ۷۰ درصد بازار لوازم خانگی توسط تولیدکنندگان داخل تامین می‌شود و حدود ۳۰ درصد قاچاق و احیانا واحد‌هایی هستند که مجوز ندارند اگر قرار باشد ما ۳۰ درصد را به یکباره حذف کنیم بدون اینکه ۷۰ درصد یا افزایش عرضه یا تولید لوازم خانگی در دستور کار باشد، بازار و قیمت‌ها را متلاطم کرده ایم یعنی می‌خواهیم با قاچاق مبارزه کنیم، اما از آن طرف قیمت‌ها دستخوش تغییر می‌شوند بنابراین ظرافت‌هایی برای مبارزه با قاچاق وجود دارد و این نکته مهمی است که ما باید تولیدمان افزایش پیدا کند و نکته دیگر این است که به طور خاص بازار لوازم خانگی نسبتا کامل تحت رصد است یعنی وزارت صمت گفته‌اند ۷۰ درصدی که تولید داخل هستند و شناسه کالا و کد رهگیری دارند و ما می‌دانیم به صورت خیلی خاص مثلاً فلان لوازم خانگی در کجا خریداری شده و از سیستم توزیع خارج شده است.

سخنگوی وزارت صمت در ادامه بیان داشت: در مورد قاچاق هم همین کار را انجام می‌دهیم یعنی از کسانی که راه‌های مختلف تجاری مانند ته لنجی و کولبری می‌آورند از آن‌ها می‌خواهیم که حتماً شناسه کالا را بگیرند تا ما یک شناختی نسبت به حجم قاچاق و اینکه این کالا در کجا عرضه می‌شود، داشته باشیم هم اینکه تولید افزایش پیدا کند یا قانون منع واردات لغو شود یعنی بازار آزاد شود یا اینکه اگر قرار است مبارزه با قاچاق شود معادل تولید داخل داشته باشیم.

قالیباف اضافه کرد: صنایع لوازم خانگی ما از سال ۹۷ تا الان رشد بسیار خیره کننده‌ای داشته و توانسته با همین قانونی که وضع شده یعنی منع واردات، خودش را به سطوح کمی و کیفی خوبی برساند و ادامه این مسیر می‌تواند این صنعت را به جایی برساند که حتی اگر واردات آزاد شود، قابل رقابت باشد و صنعت زمین نخورد.

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پایان گفت: سیاست دیگر وزارت صمت این است که نگاه وزارت صمت برای مقابله با قاچاق اتفاقاً تاکید بر افزایش کیفیت است یعنی در جلساتی که با تولید کنندگان داخل گذاشته شده به این نتیجه رسیدند که هر آنچه جذابیت یک کالای قاچاق و یا فلان برند قاچاق دارد را تولید کنندگان داخل هم به سمت آن بروند و در تولیدات داخلی لحاظ کنند تا حتی بحث کیفیت هم برای مصرف کننده مساوی باشد و این خودش بخشی از انگیزه‌های قاچاق را کم می‌کند.


اولویت مجمع کارآفرینان؛ بومی سازی مسیر صنعتی شدن

دبیرکل مجمع کارآفرینان گفت: این مجمع با الگوگیری از کشور‌های صنعتی محیطی را فراهم می‌کند که شرکت‌های پیشران و مولد برای هرچه بزرگتر شدن خود و قوی کردن اقتصاد کشور تلاشی مضاعف انجام دهند.

حمیدرضا غزنوی دبیرکل مجمع کارآفرینان:  ما باید محیط را برای رشد و توسعه شرکت‌هایی که قابلیت بزرگ شدن دارند را فراهم کنیم از طرفی هم باید قوانینی را تنظیم کنیم که که نه تنها مضراتی را برای جامعه ایجاد نکند، بلکه در تصمیم سازی‌ها نیز موثر باشد.

این مقام صنفی تاکید کرد: الگوی صنعتی شدن ما کشور‌هایی مانند کره‌جنوبی، ژاپن و … است که امتحانش را پس داده و حالا اینجا درحال بومی سازی است البته این صنعتی شدن باید با معیار‌های اسلامی و انقلابی کشور همراهی و شباهت‌های بسیاری را داشته باشد.

دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران درباره چگونگی زمان تصویب طرح‌های مجمع کارآفرینان ایران در نهاد‌های بالادستی، گفت: طراحی این آیین نامه‌ها و قوانین در حال انجام و پیگیری است و امیدواریم تا پایان سال تنظیم و از سال جدید هم به تصویب هیئت وزیران و مجلس شورای اسلامی برسانیم.

وی درباره همکاری با صندوق توسعه ملی نیز اظهار کرد: مجمع کارآفرینان ایران دارای شخصیت حقوقی است و به هیچ عنوان کار اقتصادی انجام نمی‌دهد، این شرکت‌های پیشران هستند که برای دریافت وام و تسهیلات با صندوق توسعه رو به رو می‌شوند و مجمع تنها بستری را فراهم کرده که این ارتباط شکل بگیرد.

به گفته وی پیشران‌های اقتصاد مولد افراد، سازمان‌ها و شرکت‌هایی هستند که در یک زنجیره ارزش فعالیت می‌کنند و به عنوان سر شاخه هر صنعتی قرارمی‌گیرند مانند صنعت لوازم‌خانگی، صنعت غذایی و غیره.


طرحی بر خلاف ماده‌ی ۱۸ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر

واگذاری اختیارات بورس کالا به وزارت صمت، طرحی به ضرر سهامدار

طرح واگذاری اختیارات بورس کالا به وزارت صمت با ماده‌ی ۱۸ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در تضاد است

فردین آقابزرگی کارشناس مسائل اقتصادی: در خصوص طرح «تنظیم بازار کالا‌های مشمول الزام عرضه در بورس‌های کالایی» که در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد گفت:تفویض اختیارات از بورس کالا به وزارت صمت، با ماده‌ی ۱۸ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در تضاد است. براساس قانون مذکور، موادی که در بورس کالا مورد معامله قرار می‌گیرند، باید از شمولیت قیمت گذاری معاف شوند.
آقا بزرگی با اشاره به واکنش فعالان بازار سرمایه به طرح مجلس و نامه سهامداران شرکت‌های فولادی و معدنی به رئیس جمهور، تاکید کرد: شان تغییر ضوابط تعیین قیمت تا پیش از این در اختیار مکانیزم‌های بورس کالا بوده،قیمت گذاری دستوری کالا‌ها امری ناکارامد و بی نتیجه است و بی شک واگذاری اختیارات بورس کالا به وزارت صمت به ضرر سهامداران شرکت‌ها منتهی خواهد شد.
—————————————————————————————————————————————————————————-

تسریع در تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری با هدف ارتقاء بهره وری و امنیت غذایی تسریع می‌شود.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشست کارشناسی گروه کشاورزی رسانه ملی گفت: در اراضی شبکه‌های فرعی غرب و شمال غرب کشور از ۲۲۷ هزار هکتار طرح هدف‏، ۱۲۷ هزار هکتار به صورت مشترک با وزارت نیرو توسعه و تجهیز شده است.
عباس افزود: ۱۰۰ هزار هکتار از زمین‌های طرح هدف‏، باقی مانده است که ۳۰ هزار هکتار آن تامین آب شده و طبق برنامه ریزی ما تا آخر امسال کاملاَ به سامانه نوین آبیاری تجهیز می‌شود.
وی افزود: وقتی وزارت نیرو آب را در این زمین‌ها به ما تحویل می‌دهد ما ۸ تا ۱۲ ماه زمان داریم تا کار را در زمین تکمیل کنیم، اما در این زمان محدودیت‌های داریم. ۷۰ هزار هکتار از ۱۰۰ هزار هکتار زمینی که تجهیز نشده هنوز آب تحویل نشده است و تحویل آب به عهده وزارت نیروست.
عباسی با اشاره به محدودیت‌های تجهیز اراضی گفت: علاوه بر هماهنگی‌های بین دستگاهی ما محدودیت‌های جغرافیایی هم داریم. عمده این اراضی در مناطق مرزی هستندکه مشکلات خاص خودش را دارد از طرفی وجود گرما و یا سرما یکی از دلایل عقب ماندگی طرح تجهیز در غرب و شمال غرب کشور است. در مناطقی مثل اردبیل و‏ ارومیه ما مشکلات سرما و یخبندان هم داریم.
وی گفت: عمده محدودیت‌های ما‏، فنی نیست بلکه از لحاظ فنی ما توان سرویس به کشور‌های همسایه را هم داریم بلکه محدودیت ما اعتباری و در برخی مناطق هم جغرافیایی است.
عباسی گفت: در مناطق شمالی ما محدودیت جغرافیایی داریم. در زمان کاشت که ما حق ورود به زمین نداریم و در برخی مناطق هم کشت دوم انجام می‌شود که در این صورت زمان برداشت تا آبان و آذر ادامه دارد و بعد از آن هم زمان بارندگی است که عملاَ زمان ما در تجهیز اراضی از دست می‌رود.
عباسی گفت: محدودیت‌های اعتباری هم مشکلاتی برای ما به وجود می‌آورد.
وی درباره اعتبارات تجهیزات نوین آبیاری گفت: تا دو سال قبل اعتبارات اراضی از صندوق توسعه ملی تامین می‌شد و، اما در حال حاضر این اعتبارات قطع شده و از بودجه عمومی تامین می‌شود و به همین دلیل ما با کمبود اعتبارات مواجه هستیم.
وی گفت: با محدود شدن اعتبارات، تخصیص‌های ما دیگر ۱۰۰ درصدی نیست. سال گذشته در بحث سامانه‌های نوین آبیاری حدود ۴۷ درصد تخصیص اعتبار داشتیم.
عباسی گفت: در گذشته اعتبارات بیشتر نقدی بود، اما در حال حاضر اعتبارات ما به صورت اوراقی است که محدودیت‌هایی را برای ما ایجاد می‌کند. به طوری که بهره بردار یا باید تا سر رسید اوراق صبر کند یا در بورس ارائه کند که در هر دو صورت، راندمان کار پایین است.
عباسی با بیان اینکه یکی از مشکلات طرح‌های آبی و خاکی نظام بهره بردار است‏، گفت: نظام بهره بردار از اواسط دهه ۸۰ به سازمان تعاون روستایی واگذار شده است و در حوزه اختیارات ما نیست.
وی گفت: نظام بهره بردار و تعاونی‌ها و تشکل‌ها باید به تدریج و در زمان اجرای طرح‌های تجهیز اراضی شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه جهاد نصر مجری نظام بهره بردار نیست افزود: جهاد نصر مجری برخی از طرح‌های آب و خاک است. طرح شبکه‌های غرب و شمال غرب و طرح سیستان به عهده جهاد نصر گذاشته شده است.
عباسی گفت: یکی از رویکرد‌های ما تجمیع اراضی خرد است تا در آن مناطق تعاونی‌های بزرگ شکل گیرد. نمونه این کار در بوشهر انجام شده است.
وی افزود: در اراضی بزرگ در حوزه زراعت الگوی کشت پیشنهاد می‌شود و کشاورزان در غالب الگوی کشت‏، کاشت می‌کنند اگر این الگو رعایت نشود سرویس‌های یارانه‌ای به آن‌ها ارائه نمی‌شود.
عباسی با بیان اینکه اثر بخشی در اراضی بزرگ بیشتر است، گفت: این اراضی در اولویت ارائه تسهیلات قرار دارند.


جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به دستور رییس‌جمهور

پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار و به عنوان نخستین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در دولت سیزدهم به دستور رییس‌جمهور و به ریاست وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.

وزیر راه و شهرسازی از ابلاغ و اجرای مصوبه‌های این ستاد در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: وضعیت بازآفرینی شهری در بافت‌های فرهنگی و تاریخی تعیین‌تکلیف می‌شود.

آقای رستم قاسمی با اشاره به این که یکی از معضلات اصلی کشور مساحت بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی است توضیح داد: بیش از ۱۶۰ هزار هکتار سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت‌های فرسوده و بافت‌های تاریخی در سراسر کشور وجود دارد که مشمول بازآفرینی شهری است.
در این نشست مساحت این بافت‌ها و روش‌های بازسازی این محلات مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. بازآفرینی شهری و بازسازی این محلات در مناطقی از کشور از جمله زاهدان آغاز شده است.
وزیر راه و شهر سازی افزود: نخستین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در دولت سیزدهم ۹ مصوبه داشت که مقرر شد به زودی برای اجرا ابلاغ شود.
از جمله مصوبات این جلسه واگذاری مسئولیت ستاد بازآفرینی شهری در استان‌ها به استانداران بود. همچنین مقرر شد اعتبارات و اختیارات به استانداران در استان‌ها واگذار شود. در این جلسه همچنین مقرر شد تا در مدت زمان معینی وضعیت بافت‌های فرهنگی و تاریخی در بافت‌های فرسوده تعیین شود.

قاسمی افزود: در خصوص بافت‌های تاریخی در استان‌های دیگر از جمله یزد، آذربایجان‌غربی و… در برخی از استان‌ها نیز کار‌هایی در حال انجام است، زیرا مردم در بافت‌های تاریخی برخی استان‌ها مشکلاتی دارند. مقرر شد تا استانداران با کمک وزارت میراث فرهنگی با توجه به قوانین و مقرراتی که در میراث فرهنگی وجود دارد این موضوع را برای ستاد بازآفرینی شهری پایدار کشور تعیین تکلیف کنند. امیدواریم گزارش‌های این سازمان اعلام و به زودی در این خصوص تعیین‌تکلیف انجام شود.

گفتنی است پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بعد از یک سال و چهارماه در ساختمان دادمان برگزار شد که این جلسه به عنوان نخستین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در دولت سیزدهم به دستور رییس‌جمهور و به ریاست رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.


الزام بروز رسانی اطلاعات مشتریان

کارگزاران بورس کالا ملزم به بروز رسانی اطلاعات مشتریان شدند

همزمان با راه اندازه‌ای سامانه جدید مشتریان بورس کالا، شرکتهای کارگزاری ملزم به بروز رسانی اطلاعات مشتریان شدند

 به نقل از کالا خبر، محمدرضا بهنام زاد، مدیر پذیرش بورس کالای ایران در ابلاغیه‌ای اعلام کرد: با توجه به برنامه ریزی به عمل آمده جهت قطع اتصال سامانه‌های عملیاتی از سامانه قدیم مشتریان (برای مشتریان داخلی)، افرادی که تاکنون موفق به ثبت اطلاعات در سامانه جدید مشتریان بورس کالا نشده اند باید نسبت به انجام  این فرآیند  تا تاریخ ۳۰ مهر اقدام کنند.
در ادامه این نامه اشاره شده است: مشتریان حقیقی در بازار‌های فیزیکی و مشتقه می‌توانند درخواست خود را از بستر الکترونیکی و با شرایط اعلامی در نامه مورخ ۱۸ اردیبهشت ارسال نمایند.
——————————————————————————————————————————————————————-

انتقال آب سد کانی سیب به دریاچه ارومیه در ماه های آینده

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: انتقال آب از طریق تونل کانی سیب به دریاچه ارومیه، در ماه های آینده انجام می شود.

آقای محمد جوانبخت گفت: احداث تونل ۳۶ کیلومتری کانی سیب با ظرفیت انتقال آب ۵ متر مکعب در ثانیه، از جمله طرح هایی است که برای احیای دریاچه ارومیه در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.

وی هدف از احداث این تونل را انتقال ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه دانست و افزود: در ماه های گذشته حفاری تونل کانی سیب به اتمام رسیده و مجموعه شرکت آب نیرو، در حال انجام کارهای تکمیلی و پایانی آن است تا هدف نهایی طرح را محقق کند.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه انتقال نهایی آب از طریق تونل کانی سیب به دریاچه ارومیه نیازمند تکمیل چند مرحله از این طرح است، ادامه داد: در دریاچه مخزن سد کانی سیب، اراضی وجود دارد که باید تملک شوند؛ زیرا تراز مخزن سد باید به حدی باشد که تونل قابلیت آبگیری پیدا کند.

وی تاکید کرد: اقدامات فنی در بخش هایی از این تونل جهت تحکیم و تقویت آن و لایروبی رودخانه گدار چای در پایین دست کانی سیب نیز باید انجام شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: مجموعه این اقدامات در دستور کار شرکت آب نیرو قرار دارد و پیمانکار آن، فعالیت های اجرایی را آغاز کرده است،  مطابق با طرح احیای دریاچه ارومیه،  در ماه های آینده و در همین امسال، آب به صورت رها شده و جاری در این دریاچه مشاهده شود.


امروز در بورس کالای ایران

معامله بیش از ۲۱۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالای ایران

امروز دوشنبه ۲۰ تیر ماه، تالار حراج باز بورس کالای ایران میزبان دادوستد ۱۷ هزار و ۸۰۰ تن وکیوم باتوم و ۱۲۰ تن سولفور مولیبدن بود.

به نقل از بورس کالای ایران،تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی امروز میزبان ۲۲ هزار و ۶۳۱ تن مواد پلیمری، ۱۸۴ تن پارافین واکس، ۳۲۹ تن روغن پایه و ۲ هزار تن لوب کات بود.
تالار محصولات صنعتی ومعدنی هم معامله ۳۰ هزار تن آهن اسفنجی، ۴ هزار تن مس کاتد، یک هزار و ۳۰۰ تن مس کم عیار، ۶ هزار و ۵۰ تن شمش آلومینیوم، ۵۰۰ تن هیدروکسید آلومینیوم، ۹۹۰ تن شمش روی و یک کیلوگرم شمش طلا را تجربه کرد.
۱۱۹ هزار و ۲۰۰ تن سیمان نیز در تالار سیمان بورس کالا به فروش رسید.تالار صادراتی نیز شاهد معامله ۳ هزار تن قیر بود.
در بازار فرعی هم امروز یک هزار و ۶۲۰ تن اکسید آلومینیوم، الیاف استیپل، تیشو و بوتادی‌ان معامله شد.
مجموع معاملات امروز تالارهای بورس کالای ایران،بیش از ۲۱۳ هزار و ۸۱۷ تن انواع کالا را به ثبت رساند.
——————————————————————————————————————————————————————

ایجاد کمربند حفاظتی مناطق آلوده و غیر آلوده در جنگل‌های زاگرس

وزیر جهاد کشاورزی در نشست هم اندیشی مدیریت آفت جوانه‌خوار و برگخوار جنگل‌های زاگرس از ایجاد کمربند حفاظتی مناطق آلوده و غیر آلوده در جنگل‌های زاگرس با روش «BT» خبر داد.

 سید جواد ساداتی نژاد در در این نشست بر روش ترکیبی مبارزه به عنوان روش کوتاه مدت تاکید کرد و گفت: برای این منظور باید جلسه‌ای مشترک با حضور سازمان حفظ نباتات کشور، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و .. برگزار شود و پروتکل آنی برای استفاده در روش‌های ترکیبی مبارزه به عنوان سند در آن تصویب شود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: سند جامع حفاظت و مدیریت پایدار زاگرس در اسرع وقت انجام شود و بتوانیم در کارگروه ملی آن را تصویب و به دولت برسانیم.

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه شبکه مراقبت، رصد و پایش در این زمینه باید راه‌اندازی شود، یادآور شد: در این پهنه بندی‌ها باید مناطق آلوده را مشخص کنیم تا هرساله با رصد و پایش بتوانیم رشد و کاهش و توقف آن را مشخص کنیم و در این خصوص گزارش به دغدغه‌مندان زاگراس اعم از مردم و نخبگان ارائه دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای ایجاد کمربند حفاظتی مناطق آلوده و غیر آلوده با روش «BT» تله نوری و محلول پاشی باید توسط بسیج وزارت جهاد کشاورزی و بسیج مردمی و با استفاده از ظرفیت‌های حفظ نباتات انجام شود تا زاد و ولد را در این حوزه کاهش دهیم.

او گفت: باید این آفت را در دسته آفت عمومی قرار داده و برای آن مصوبه بگیریم تا بتوانیم هر ساله برای مبارزه با آن اعتبار داشته باشیم.

ساداتی‌نژاد از مذاکره با سازمان مدیریت بحران برای اعتبار در خصوص مبارزه با این آفت خبر داد و یادآور شد: جوانسازی جنگل از اهم تصمیمات در این حوزه است.

ساداتی نژاد از کاشت یک میلیارد نهال در کشور خبر داد و گفت: باید در قالب تامین مالی کاشت یک میلیارد نهال توسط معادن و حوزه‌های فعال چوب عملیاتی شود؛ البته باید به سمت مردمی سازی این مهم حرکت کنیم و احیا جنگل را را به مردم بسپاریم.

وزیر جهاد کشاورزی ایجاد ایستگاه‌های ترویجی و تحقیقاتی زاگرس در استان‌های غرب کشور را نیز مطرح کرد و گفت: باید این ایستگاه‌ها با ظرفیت‌های استانی ایجاد شود.

وی همچنین از ایجاد اطلس آفات برای سازمان مدیریت بحران کشور خبر داد و گفت: باید این اطلس مکتوب برای این سازمان ارسال شوند تا بدانند که ما با چه آفات عمومی و چه هزینه‌هایی روبرو هستیم.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هم در این نشست گفت: راه اجرایی برای مدیریت آفت جوانه خوار و برگخوار بلوط جنگل‌های زاگرس «سند جامع حفاظت و مدیریت پایدار بوم سازگان زاگرس» است که تمام دستگاه‌های مرتبط در آن دیده شده است.

وی افزود: از دلایل طغیان این آفت در امسال و سال گذشته عدم بارندگی از اسفندماه بوده و این موضوع سبب شده تا میزان قند، کربوهیدرات و پروتین در برگ درختان افزایش یابد.

نوبخت با اشاره به کشت «زیراشکوب» در این منطقه، گفت: این کشت کاملاً غیرقانونی است و این موضوع از دیگر دلایل طغیان آفت در این منطقه است.

او با اشاره به اینکه ۳۰ میلیون هکتار عرصه زاگرس وجود دارد، تصریح کرد: ۶میلیون هزار آن را عرضه جنگلی تشکیل میدهد.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه باید مشارکت مردمی را در این حوزه داشته باشیم، گفت: با مشارکت مردمی می‌توانیم از تغییر کاربری و آتش سوزی جلوگیری کنیم و همچنین آفات را نیز مدیریت کنیم که بخش زیادی از مشکل حل میشود.

به گفته سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مردم باید خود را مالک مدیریت در عرصه بدانند.

او در پایان یادآور شد: اگر بخواهیم جراحی در زاگرس انجام بدهیم باید منابع طبیعی با مردم و برای مردم باشد.


افزایش مناسبات تجاری با صربستان هدف سفر معاون وزارت صمت به بلگراد

”علیرضا پیمان­پاک“‏ معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در راس هیئتی تجاری با استقبال رسمی قائم مقام وزیر تجارت صربستان وارد بلگراد شد.

 در جلسه ای که در بدو ورود پیمان پاک به بلگراد برگزار شد، مسئولین دو کشور ضمن اعلام آمادگی جهت توسعه همکاریهای دوجانبه، بر عزم طرفین به استفاده از تمامی ظرفیت‌ها برای استفاده از توانمندی‌های دو کشور در سایه  اهداف عالیه ترسیم شده تو سط روسای جمهور ایران و صربستان تاکید کردند.

این سفر ۵ روزه با هدف توسعه همکاری‌های دوجانبه، پیگیری موضوعات مطروح شده در کمیسیون مشترک دوجانبه و برنامه‌ریزی برپایی دور بعدی اجلاس این کمیسیون در ایران و توسعه مناسبات تجاری انجام شد.

در این سفر پیمان پاک، دیدارهایی با مسئولان عالی‌رتبه صربستان از جمله وزیر امور خارجه، وزیر کشاورزی، وزیر معدن و انرژی، قائم مقام وزارت تجارت و وزارت دارایی صربستان خواهد داشت.

در این سفر نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، رییس اتاق بازرگانی قزوین و جمعی از تجار در حوزه‌های مختلف از جمله تجهیزات پزشکی، گردشگری، صنایع غذایی محصولات آرایشی بهداشتی، مواد اولیه پلیمری و کامپاند، فرتیلایزر و اوره، پارافین، مبلمان و صنایع چوب، بذر و سم و کود، محصولات کشاورزی، فناوری اطلاعات، محصولات دانش‌بنیان و … معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران را همراهی می‌کنند.


تخم‌مرغ به اندازه کافی در کشور تولید می‌شود

رئیس اتحادیه سراسری مرغداران گفت: تخم‌مرغ به اندازه کافی و متناسب با نیاز کشور تولید و تأمین می‌شود.

حمیدرضا کاشانی، رئیس اتحادیه سراسری مرغداران  گفت: در تولید تخم‌مرغ با مشکلی مواجه نیستیم و تأمین تخم‌مرغ به اندازه کافی و متناسب با نیاز کشور تولید می‌شود.

وی افزود: هم‌اکنون به هر مقداری که نیاز باشد تخم‌مرغ با قیمت مصوب و حتی کمتر از قیمت مصوب به بازار عرضه می‌کنیم.

رئیس اتحادیه سراسری مرغداران در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه اگر تولید کمتر از قیمت مصوب کافی است، چرا تخم‌مرغ در خرده فروشی با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود؟، گفت: این بحث نظارتی است و همکارانی که بازرسی و نظارت دارند باید پاسخگو باشند ولی تمام تولیدات ما با قیمت مصوب انجام می‌شود.

کاشانی بیان کرد: واحدهای صنفی در دو ماه گذشته تخم‌مرغ را با کمتر از قیمت مصوب به فروش می‌رساندند به عنوان مثال یک واحد صنفی که روزی پنج تن و نیم تولید داشته در خردادماه هزینه‌‌های تولیدش ۷ میلیارد تومان شده و در مقابل ۴ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان فروش داشته است یعنی حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان ضرر پرداخت کرده است. طبق قول مسئولان اول شهریور باید قیمت‌ها اصلاح شود چرا که در غیراین‌صورت انگیزه و تداوم تولید از بین خواهد رفت.


عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت در بورس کالا

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: قیمت گذاری در بورس کالا در قالب نظام عرضه و تقاضا تعیین می‌شود که این امر از قیمت گذاری‌های کاذب جلوگیری می‌کند.

آقای روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در برنامه شروع تازه، روزنه رادیو اقتصاد درباره واگذاری بورس کالا به وزارت صمت گفت: از دو سال پیش که جهش‌های قیمتی در صنایع تولیدات پایه و مواد اولیه مثل فولاد اتفاق افتاد، به صنایع وابسته و تورم عمومی کشور ضربه زد و پس از بررسی‌ها مشخص شد که مشکل در زمینه تنظیم بازار این صنایع است، چرا که قانون مشخصی برای آن‌ها وجود ندارد؛ مواقعی مقرراتی وضع می‌شود که محصولات مرتبط مثلا در حوزه صنایع فولاد همانند شمش و … به بورس کالا عرضه می‌شوند، اما همه محصولات از آن تبعیت نمی‌کنند به همین علت کمیسیون صنایع مجلس در سال ۹۹ برای تعیین قانون مربوطه ورود کرد؛ طرح، طرح تنظیم بازار صنایع تولید محصولات پایه است و کاری به قواعد داخل بورس کالا ندارد، بورس کالا مثل سابق اداره می شود و ما در آن دخل و تصرفی نداریم.

ایزدخواه افزود: با فعل و انفعالات در داخل بورس کالا کاری نداریم. بحث این است که باید بازار صنایع تنظیم شود تا آن‌ها بتوانند از طریق بورس کالا عرضه شوند و این موضوع ارتباطی با مدیریت بورس کالا ندارد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره عرضه و تقاضا در بورس کالا گفت: اساسا بورس کالا، بازاری است که عرضه و تقاضا در آنجا شکل می‌گیرد و دخالت‌های دولت را به حداقل می‌رساند یعنی دولت تعیین می‌کند که محصولات صنعتی وارد بورس کالا شود، اما وقتی که وارد بورس کالا شد دیگر بر اساس قواعد بازار بورس تعیین قیمت می‌شود یعنی درست است که دولت یکسری قواعد کلی را حاکم می‌کند، اما در دنیا این طور نیست که قیمت دستوری در بورس کالا باشد به طور مثال در بازار خودرو، دولت یا همان شورای رقابت قیمتی برای یک خودرو مثلا ۱۴۰ میلیون تومان قیمت گذاری می‌کند، اما در بورس کالا این قیمت گذاری دیگر بی معناست و باید قیمت گذاری در قالب نظام  عرضه و تقاضا در بورس کالا تعیین شود و این امر جلوی قیمت گذاری‌های کاذب را می‌گیرد.

ایزدخواد درباره تضمین اینکه وزارت صمت مداخله‌ای در ساز و کار بورس کالا نخواهد داشت افزود: البته مجلس نمی‌تواند هیچ تضمینی دهد که دولت قانون را زیر پا نگذارد یا بد عمل نکند، دولتی‌ها می‌تواند قانون را زیر پا گذاشته و آن را دور بزنند یا بد عمل کنند یا نیت قانونگذار را رعایت نکنند؛ به خاطر همین مجلس می‌گوید باید غیر از قانونگذاری، نظارت هم باید باشد چرا که شاید مجری قانون، قانون را درست پیاده نکند. برای همین مجلس علاوه بر قانونگذاری باید نظارت هم داشته باشد تا مطمئن شود که آیا دولت بر طبق قانون عمل می‌کند یا خیر.

منبع : خبرگزاری صداوسیما


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید