نیازسنجی بازار کار برای شناسایی مشاغل جدید ضروری است

نیازسنجی بازار کار برای شناسایی مشاغل جدید ضروری است

بهرام سرمست، بر لزوم تقویت همکاری میان دانشگاه‌ها، صنعت و سازمان فنی و حرفه‌ای برای کاهش شکاف میان علم و عمل تأکید کرد و گفت: نیازسنجی دوره‌ای بازار کار برای شناسایی مشاغل جدید و برنامه‌ریزی برای آن‌ها ضروری است.

 

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، بهرام سرمست، استاندار آذربایجان‌شرقی، روز گذشته، اول آذرماه، در جلسه کارگروه اشتغال استان، با تأکید بر ضرورت نگاه سیستمی به مسأله اشتغال، اظهار کرد: گزارش‌های ارائه‌شده در جلسات کارگروه اشتغال باید به جای بخشی‌نگری و تمرکز صرف بر وظایف ذاتی دستگاه‌ها، منعکس‌کننده واقعیت‌های جامعه و محیط کار باشند.

وی با اشاره به فاصله میان گزارش‌های اداری و رسمی با واقعیت‌های کف جامعه، گفت: ‌اعضای این کارگروه باید این سوال را از خود بپرسند که سهم ما در اشتغال چقدر است؟

سرمست، با تقدیر از رویکرد دانشگاه صنعتی سهند و اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای در تربیت نیروی انسانی متخصص، این اقدامات را گامی مهم در جهت تقویت ارتباط دانشگاه‌ها با بازار کار و صنعت دانست و تأکید کرد که این حرکت باید ادامه یابد.

استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به ارزش بودن کار در فرهنگ عمومی مردم آذربایجان، افزود: من از این فرهنگ غنی و ارزشمند دفاع و به آن افتخار می‌کنم.

وی تأکید کرد که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در صورت مواجهه با مشکلات شغلی، باید به بازنگری در روش‌های سنتی و تطبیق با نیازهای روز بازار کار بپردازند.

سرمست، بر لزوم تقویت همکاری میان دانشگاه‌ها، صنعت و سازمان فنی و حرفه‌ای برای کاهش شکاف میان علم و عمل تأکید کرد و گفت: نیازسنجی دوره‌ای بازار کار برای شناسایی مشاغل جدید و برنامه‌ریزی برای آن‌ها ضروری است.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین با بیان اینکه بسیاری از مشاغل فعلی در آینده از بین خواهند رفت، بر ضرورت برگزاری نمایشگاه‌های کار برای معرفی مشاغل آینده به جوانان تأکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: نه تنها باید بر کمیت نیروی کار تمرکز کنیم، بلکه کیفیت و مهارت آن‌ها نیز باید اولویت برنامه‌ریزی‌ها باشد و برنامه‌های اشتغال باید به‌جای تمرکز بر کمیت، به جذب نیروهای کیفی و مهارت‌محور توجه کنند.

سرمست اظهار کرد: مدیران باید فراتر از جلب رضایت مافوق‌ها، به رضایت مردم و مخاطبان اصلی خود توجه کنند و برای درک واقعیت‌های جامعه از فضای صرفاً اداری فاصله بگیرند.

حسین فتحی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گزارش داد که نرخ اشتغال استان ۹۲.۹ درصد است که ۵.۱۲ درصد از میانگین کشوری بیشتر است. نرخ بیکاری استان نیز با ۷.۱ درصد، یک درصد کمتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: سهم اشتغال بخش خصوصی در استان ۸۸ درصد و بخش عمومی ۱۲ درصد است.

به گفته فتحی، سهمیه اشتغال‌زایی استان در سال‌جاری ۳۵ هزار نفر است که تاکنون ۲۸ هزار نفر معادل ۸۰ درصد در سامانه رصد اشتغال ثبت شده است. همچنین، مجموع اعتبارات اشتغال‌زایی استان در سال جاری ۵۲۲۰ میلیارد تومان است که ۸۵ درصد آن پرداخت شده است.

در ادامه جلسه، عملکرد دانشگاه صنعتی سهند و اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای در تربیت نیروی انسانی متخصص برای واحدهای صنعتی بررسی و مقرر شد برنامه‌های بیشتری برای نیازسنجی بازار کار و کاهش فاصله میان صنعت و دانشگاه اجرایی شود.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید