واردات بیش از یک میلیارد دلاری کالا به مازندران-تامین نشدن آب شیرین عامل خشکسالی بهشت پرندگان ایران-شالیکاران محمودآباد دل به شالیزار زدند-محور کندوان و هراز همچنان بسته است
واردات بیش از یک میلیارد دلاری کالا به مازندران
رئیس سازمان صمت مازندران از واردات ۱۰۹۷ میلیون دلاری کالا به مازندران از فروردین تا پایان بهمن ماه امسال خبر داد.
کارواشتغال به نقل از صداوسیمای مرکز گیلان : حسینقلی قوانلو با اعلام این خبر گفت: در این مدت ۲۶۰۵ هزار تن کالا به ارزش ۱۰۹۷ میلیون دلار به استان مازندران وارد شده است.
او افزود: کالاهای وارد شده به لحاظ وزنی ۸ درصد و از لحاظ ارزشی ۳۸ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران تصریح کرد: عمده کالاهای وارد شده شامل جو دامی، ذرت دامی، روغن نباتی و چوب بوده است.
قوانلو در ادامه اظهار داشت: عمده کالاهای وارداتی مازندران از کشورهای روسیه، امارات، ترکیه و قزاقستان بوده است.
تامین نشدن آب شیرین عامل خشکسالی بهشت پرندگان ایران
وجود ۵ هزار حلقه چاه و ۳۰۰ مزرعه پرورش ماهی سبب کاهش آورد آب به تالاب میانکاله و خشکی آن شده است.
رئیس اداره محیط طبیعی محیط زیست طبیعی مازندران گفت: حدود ۵ هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در بالا دست تالاب میانکاله وجود دارد که سالانه بیش از ۹۰ میلیون مترمکعب آب از آن استخراج میشود.
روح الله اسماعیلی افزود: حدود ۳۰۰ مزرعه پرورش ماهی نیز ۳۰ میلیون مترمکعب آبهای سطحی را در خود ذخیره میکنند که در اصل حقابه تالاب است که به تالاب نمیرسد.
به گفته رئیس اداره محیط طبیعی محیط زیست طبیعی مازندران هیچ گونه آب سطحی از رودخانههای اصلی و فرعی بجز قره سو به تالاب میانکاله وارد نمیشود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو وظیفه تامین حقابه تالاب را به عهده دارد.
تالاب میانکاله با ۴۵ هکتار مساحت بخشی از پناهگاه ۶۸ هزار هکتاری حیات وحش میانکاله است که به گفته مسئولان محیط زیست مازندران در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی بیش از ۱۵ هزار هکتار آن خشک شده است.
رئیسجمهور ۲۰ اسفند در سفر استانی خود به مازندران و ۱۳ اسفند در سفر به استان گلستان از تالاب میانکاله و جزیره آشوراده وخلیج گرگان بازدید و دستوراتی برای احیای این تالاب بین المللی صادر کرد.
تالاب میانکاله نخستین تالاب ایرانی ثبت شده در کنوانسوین جهانی تالابها است و امسال بیش از ۱۱۰ هزار قطعه پرنده مهاجر برای زمستان گذرانی به این تالاب مهاجرت کرده بودند.
شالیکاران محمودآباد دل به شالیزار زدند
۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزارهای محمودآباد تاکنون شخم و شیار شد.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد گفت: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، تاکنون ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی شالیزاری شهرستان محمودآباد شخم و شیار و ۴۷۰ هکتار آب تخت شد.
محمد هادی زاده افزود: شخم و شیار سبب تهویه خاک، تجزیه و تبدیل مواد آلی غیرقابل جذب موجود در بقایای بوتههای برنج و علفهای هرز به مواد معدنی و قابل جذب و کنترل آفات و بیماریهای قارچی میشود.
او گفت:شخم و شیار موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفات به ویژه کرم ساقه خوار برنج، لاروها، حشرات، بذر علفهای هرز و ذخیره رطوبت و استفاده بهینه از نزولات جوی میشود.
هادی زاده افزود: تاکنون ۴ هزار و ۸۵۰ هکتار اراضی شالیزاری این شهرستان بذرپاشی و ۷۲۰ هکتار بیمه شد.
محور کندوان و هراز همچنان بسته است
رئیس پلیس راه مازندران از بسته بودن محورهای هراز و کندوان تا اطلاع بعدی خبر داد.
سرهنگ جهان تاب گفت: محور کندوان بر اثر ریزش سنگ در محدوده سیاه بیشه و محور هراز به علت تعمیرات و ایمن سازی مسیر امروز بسته است.
او با بیان اینکه محور سوادکوه هم اکنون تنها محور ارتباطی پایتخت به مازندران است، گفت: وضعیت ترافیکی این محور در حال حاضر مشکلی ندارد اما در ساعتهای پیش رو پرحجم تر خواهد بود.
رئیس پلیس راه مازندران با اشاره به لغزندگی سطح جاده ها، از رانندگان وسیله نقلیه خواست ضمن رعایت قوانین و راهنمایی و رانندگی از هرگونه عجله و شتاب خودداری کنند تا سفری امن و ایمن را برای خود و دیگران رقم بزنند.
مرکز کنترل ترافیک پلیس راه مازندران با شماره ۲۱۸۲۴۴۳۴ و ۲۱۸۲۴۴۲۰ با پیش شماره ۰۱۱ به طور شبانه روز آماده پاسخگویی در خصوص وضعیت راههای استان است.
مازندران ۱۰ هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی دارد که سه محور چالوس، هراز، سوادکوه را به پایتخت و جاده کیاسر مازندران را به سمنان متصل میکند.