واکنش وزیر کار به وضعیت افزایش حقوق کارگران بر اساس نرخ تورم چه بود؟

واکنش وزیر کار به وضعیت افزایش حقوق کارگران بر اساس نرخ تورم چه بود؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که آیا حقوق و دستمزد کارگران در دولت سیزدهم بر اساس نرخ تورم تعیین شده است؟ گفت: در طول تاریخ سابقه نداشته به اندازه دولت شهید رئیسی نسبت به حقوق کارگران اهتمام شده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدصولت مرتضوی در پاسخ به این پرسش که آیا حقوق و دستمزد کارگران در دولت سیزدهم بر اساس نرخ تورم تعیین شده است؟ گفت: در طول تاریخ سابقه نداشته هم از نظر درصد هم ریال به اندازه دولت شهید رئیسی نسبت به حقوق کارگران اهتمام شده باشد.

وی در نشستی خبری با بیان مطلب فوق، ادامه داد: در سه سال فعالیت دولت سیزدهم، در سال اول دولت حقوق‌ها ۵۷ درصد، سال دوم ۲۷ درصد و امسال هم حدود ۳۷ درصد اضافه شد و لذا اگر متوسط نرخ تورم را هم برای این سه سال ۴۰ درصد حساب کنیم، ۱۲۰ درصد می‌شود لذا ما برابر با تورم افزایش حقوق داشتیم.

وی افزود: البته اگر سوال شود که این میزان افزایش حقوق کافیست؟ پاسخ «خیر» است. اما اینکه گفته می‌شود برخی دولت‌ها با کارگران یا با کارفرمایان هستند، باید گفت که دولت هم دولت معلم است هم دولت کارمند، کارگر و کارفرما و کسبه است و بنابراین باید به عدالت تصمیم بگیرد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دولت باید همه توجهش مدیریت و مهار تورم باشد در غیر این صورت افزایش‌ها مقطعی اثر می‌گذارد و با گذر زمان هر افزایشی بی ثمر می‌شود.

مرتضوی افزود: در دولت سیزدهم علاوه بر اینکه متوسط سالانه افزایش حقوق‌ها در سه سالی که تصمیم گرفتیم تقریبا بالاتر از نرخ تورم بوده است، یک عقب ماندگی تاریخی وجود داشت که سال ۱۴۰۱ به لحاظ عقب افتادگی سال‌های قبل تصمیم به افزایش ۵۷ درصدی گرفته شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: در هفته کارگر محضر مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان فرمودند تقریبا نصف جامعه ایرانی جامعه کارگری است و اگر حال کارگر خوب باشد، حال نیمی از جامعه خوب است و بعد اشاره کردند راهش این است که کارگاه تعطیل نشود یعنی ایجاد کار و اشتغال شود.

مرتضوی گفت: در دولت شهید رئیسی نزدیک به ۱۰ هزار بنگاه نیمه فعال و راکد به چرخه تولید برگشت لذا باید تلاش کنیم تا بتوانیم تورم را به درستی مدیریت و مهار کنیم. همچنین در دولت سیزدهم به روایت تمام مراکز صاحب صلاحیت مانند مرکز آمار، بانک مرکزی و حتی بانک جهانی در ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری رکورد تاریخی زده شد؛ به طوری که در بهار امسال نرخ بیکاری در ایران به کانال ۷.۷ رسید و البته بر اساس گزارش بانک جهانی هم ۷.۶ درصد بوده است.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید