وزارت نفت در دفاع از کارگرانش مسئولیت بپذیرد
محمدرضا تاجیک گفت: در روزهای پایانی دولت تدبیر و امید هستیم و نباید فراموش کنیم که این دولت ضربات سنگینی به کارگران وارد کرد پس باید پایان دوره خود را خوب تمام کند. وزارت کار و اقتصاد پا به عرصه بگذارند، وزارت نفت باید مسئولیت نیروی خود را برعهده بگیرد و حق و حقوق کارگران را پرداخت کند و شانه خالی نکند.
به گزارش کارواشتغال از ایلنا، محمدرضا تاجیک (نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگری در شورایعالی کار) درخصوص اعتراضات کارگران پیمانکاری صنعت نفت و گاز گفت: یکی از مهمترین خواستههای کارگران امنیت شغلی است. ما بارها این موضوع را مطرح کردیم و حتی در آستانهی انتخابات ریاست جمهوری نیز بارها به صورت مکتوب و شفاهی آن را بیان کردهایم.
وی گفت: موضوع امنیت شغلی و حذف پیمانکاریها و قراردادهای موقت را بارها در دولتها و مجالس گذشته پیگیری کردیم اما متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت. حذف پیمانکاریها به خصوص در صنعت نفت که رانتهای گستردهای در آن وجود دارد بسیار سخت است. اکنون نیز درخواست ما از مجلس و نمایندگانی که به عنوان وکیل مردم به بهارستان رفتهاند و همچنین دولت آینده پیگیری این موضوع است.
تاجیک با اشاره به افزایش اعتراضات کارگران گفت: متاسفانه امروز نقش تشکلهای صنفی کمرنگ شده است و این موضوع باعث میشود اعتراضات بدتری بروز کند. نقش تشکلهای کارگری این است که موضوعات به صورت صنفی در چارچوب خاص پیگیری شود. اما متاسفانه دولتها همواره سعی دارند که نقش تشکلهای صنفی و اتحادیههای کارگری را کمرنگ کنند.
نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگری در شورایعالی کار گفت: مدتی است که شاهد اعتراضات گستردهی نیروهای پیمانکاری نفت و گاز و پتروشیمی هستیم. این کارگران مشکلات بسیاری دارند و درخواست ما از وزیر نفت این است که هرچه سریعتر این چالش را حل کنند.
وی با اشاره به لزوم اصلاح تبصرهی دو ماده هفت قانون کار گفت: ما باید شاهد کاهش قراردادهای موقت باشیم چرا که این قراردادهای باعث سوءاستفاده و بهرهکشی از کارگران شده است. شرکتهای پیمانکاری شرایط کاری بدی را برای کارگران ایجاد کردهاند؛ بارها شاهد بودیم که از کارفرماها صورت وضعیت دریافت کردند اما چندین ماه پول کارگران را ندادند، برای خود دارایی خریدند و پولهای کارگران را ندادند و سود آن را گرفتند.
تاجیک با اشاره به تفاوت بین نیروهای رسمی و قراردادی گفت: متاسفانه همیشه ما در شورایعالی کار هم همین بحث را داریم. نیروهایی که در وزارتخانهها مشغول هستند به دو دستهی کشوری و لشگری تبدیل میشوند و همیشه افزایش دستمزدها برای کارمندها و نیروهای رسمی صورت میگیرد. معمولا در سال دو سه بار افزایش دستمزد را برای اینها شاهد هستیم اما متاسفانه پایان سال که میشود در شورایعالی کار در چندین جلسهی مزدی شرکت میکنیم و نهایتا شاهد حداقل افزایش هستیم.
نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگری در شورایعالی کار اظهار کرد: همیشه کارگران بابت دستمزدشان اعتراض میکنند اما کسانی دیگر منتفع میشوند.
وی گفت: وزارت نفت در خصوص اعتراضات کارگران پیمانکاری باید اقداماتی انجام دهد. در روزهای پایانی دولت تدبیر و امید هستیم و نباید فراموش کنیم که این دولت ضربات سنگینی به کارگران وارد کرد پس باید پایان دوره خود را خوب تمام کند. وزارت کار و اقتصاد پا به عرصه بگذارند، وزارت نفت باید مسئولیت نیروی خود را برعهده بگیرد و حق و حقوق کارگران را پرداخت کند و شانه خالی نکند.