کسب نتیجه بهتر در مصاحبه استخدامی
نکته قابل توجه این است که اگرچه ممکن است این کار طاقتفرسا باشد، اما مصاحبهکنندگان هم مانند شما یک انسان هستند و این یعنی آنها همان تمایلات ذهنی را دارند که شما تحت تأثیر آنها هستید و هر چیزی که روی شما تأثیر میگذارد، میتواند آنها را هم متأثر کند.
با توجه به این مسئله، در ادامه برخی ترفندهای روانشناسی را آماده کردهایم که ممکن است به شما کمک کند تا در مصاحبه کاری خود نتیجه مورد نظرتان را بگیرید.
بهترین ساعت را برای مصاحبه انتخاب کنید
برای این که در مصاحبه، بهترین نتیجه را به دست آورید، باید توجه کنید زمانی را در نظر داشته باشید که مصاحبهکننده با آن راحت باشد، نه خود شما. بنابراین، اگر مصاحبهکننده زمان انعطافپذیری دارد و به شما اجازه میدهد تا زمان مورد نظر خود را انتخاب کنید ساعت ۱۰:۳۰ روز سهشنبه را انتخاب کنید که بعضا، این اشخاص سرشان شلوغ نیست.
اگر مصاحبه خود را ساعتهای اولیه صبح در نظر بگیرید، ممکن است مصاحبه کننده به خاطر ازدیاد کاری که دارد، زیاد روی گفتههای شما تمرکز نکند و به این ترتیب پاسخهای خوب شما را هم نادیده بگیرد و در نهایت، شما را برای شغل مورد نظر رد کند. البته، مصاحبه دیروقت هم توصیه نمیشود، چون مدیران شرکتها هم دوست دارند زودتر به خانه بروند.
بعد از متقاضیان قوی، مصاحبه نکنید
تحقیقات نشان داده است کسانی که به عنوان آخرین نفرات برای مصاحبه داخل دفتر کارآفرینان میروند، کمتر استخدام میشوند. بنابراین، اگر گروهی برای مصاحبه به دفتر کارآفرینان مراجعه کردهاند، سعی کنید شما هم به عنوان عضوی از آن ها، جزو اولین نفراتی باشید که وارد دفتر میشوید.
یک مطالعه در دانشگاههای پنسیلوانیا و هاروارد هم نشان داده است که اگر مدیران و مسئولان مصاحبه یک شرکت، افراد قوی را در مصاحبه ببینند، ممکن است نفرات بعدی را نادیده بگیرند. بنابراین، بهتر است قبل از اینکه برای مصاحبه بروید، مطمئن شوید که همزمان با شما، چه افرادی با چه سطحی قرار است برای استخدام مصاحبه شوند.
رنگ لباستان را با شخصیتی که دوست دارید نشان دهید، ست کنید
تحقیقات روی مسئولان منابع انسانی و یا مدیران مجموعههای صنعتی و اداری نشان میدهد که رنگ لباس میتواند تأثیر زیادی در تصمیمگیری این افراد بگذارد چراکه ۲۳ درصد از مصاحبهکنندگان اعلام کردهاند افرادی که در مصاحبههای استخدامی رنگ آبی روشن و ورزشی میپوشند، روحیه همکاری بالایی دارند.
بر همین اساس، ۱۳ درصد از مدیران، افرادی را که در مصاحبه رنگ تیره میپوشند، افراد دارای توانمندی بالا در یادگیری توصیف میکنند و همچنین، ۲۵ درصد از مصاحبهکنندگان اظهار کرده اند که پوشیدن رنگ نارنجی در مصاحبه نشاندهنده غیر حرفهای بودن در کار است.
بنابراین، هر وقت برای مصاحبه کاری به جایی مراجعه میکنید، لباستان را با دقت انتخاب کنید.
جوابهایتان را متناسب با سن مصاحبهکننده تنظیم کنید
شما میتوانید با توجه به سن یک شخص بفهمید که چه چیزی در ذهن او میگذرد و او چه سلیقهای میتواند داشته باشد.
دو روانشناس به نامهای جان مولیدور و باربارا پاروس در کتاب خود نوشتهاند شما باید برای موفقیت در مصاحبه، نگاهی به سن فرد مصاحبهکننده داشته باشید و به این ترتیب سنها را دستهبندی کردهاند:
مصاحبهکنندگان گروه سنی Y (بین ۲۰ تا ۳۰ سال): نمونههای تصویری از کار خود داشته باشید که ظرفیت شما برای انجام چند کار همزمان را نشان میدهد.
مصاحبهکنندگان گروه سنی X (بین ۳۰ تا ۵۰ سال): روی ابتکار و نوآوری خود تأکید کنید و راههایی که از طریق آن ها، عملکرد شما در زندگی میتواند موفقیت شما را تحت تأثیر قرار دهد را مشخص کنید.
مصاحبهکنندگانی که قبل از جنگ جهانی دوم به دنیا آمدهاند (بین ۵۰ تا ۷۰ سال): نشان دهید که برای هر کاری آماده هستید و برای موفقیتهای آنها احترام قائل شوید.
مصاحبهکنندگان نسل ساکت (بین ۷۰ تا ۹۰ سال): مسئولیتپذیری خودتان در شغل قبلی را برایشان ذکر کنید.
دستهایتان را پنهان نکنید
دستهای شما پیامهای زیادی را در ذهن مخاطبتان منتقل میکنند و اگر مصاحبهکننده حتی اطلاعات کمی از علم روانشناسی داشته باشد، توجه ویژهای به حرکات دست مصاحبهشونده خواهد کرد.
نشان دادن کف دست در بیشتر موارد، اصالت را نشان میدهد در حالی که فشردن نوک انگشتان دستان خود به یکدیگر نشاندهنده اعتماد به نفس است، اما دقت کنید که کف دستتان را به سمت پایین نگیرید، زیرا این حالت دست نشان از برتری است و با این کار به نوعی به مصاحبهکننده میگویید که از او برتر هستید.
علاوه بر این، باید بدانید که پنهان کردن دستان نشان میدهد شما مسئلهای را پنهان میکنید، ضربه زدن با انگشتان به جایی نشان از اشتیاق و پایین انداختن دستها نشاندهنده عدم رضایت است.
سایر اخبار
https://www.karoeshteghal.ir/post/list
https://www.karoeshteghal.ir/job/list