احتمال افت تیراژ تولید ناشی از کمبود نقدینگی جدی شد| آمار تولید خودرو برابر سال گذشته
کارواشتغال به گزارش بازار : وزارت صمت به عنوان متولی صنعت خودرو با تمرکز روی تولید خودروهای برقی، ناترازی در عرضه و تقاضا بازار خودرو ایجاد کرده است. وضعیتی که اگر توسط عباس علی آبادی به عنوان سکان دار وزارت صمت تغییر نیابد، در ماه پایانی سال جاری باید منتظر جهش قیمت خودرو، افزایش نرخ قطعات و کاهش نقدینگی صنایع خودروسازی باشیم. وضعیت مالی صنایع خودروسازی به دلیل معضلات در کنار چالش تخصیص ارز و فرآیند واردات مواداولیه یا قطعات خطر «تعدیل نیروی» انسانی برای این صنعت را ایجاد کرده است.
سیامک مقتدری، عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن و نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور با اشاره به افت تولید خودرو طی ماه های اخیر به خبرنگار «بازار» گفت: تیراژ تولید خودرو در نیمه نخست سال جاری وضعیت مطلوب و روبه رشد داشت، اما در نمیه دوم سال تیراژ تولید خودروسازان وضعیت نامطلوب به خود گرفت. در حال حاضر آمار تولید خودرو در قیاس با مدت مشابه سال گذشته برابر شده است، در صورت تداوم وضعیت فعلی شاید عملکرد خودروسازان در پایان سال تیراژ کمتر از سال گذشته را ثبت کند
مقتدری مدیر عامل شرکت مهندسی خور در پاسخ به سوال خبرنگار این رسانه مبنی براینکه روند پرداخت مطالبات قطعه سازان تغییری داشته، بیان کرد: مشکلات نقدینگی صنایع خودروسازی پا برجاست و تغییری در روند آن انجام نشده است. در صورتی که شرایط نقدینگی زنجیره تامین تغییری نداشته باشد، افت تیراژ قابل توجهی در خودروسازان ایجاد خواهد شد.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن و نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور در خصوص چالش های تولید زنجیره تامین به «بازار» توضیح داد: قطعه سازانی که محصولات آن ها نیازمند واردات مواداولیه، ثبت سفارش و تامین ارز است، معضل در روند تولید دارند. این شرایط در کنار وضعیت خودروسازان که پیشتر به آن اشاره داشتم اگر بهبود نیابد می تواند منحی نمودار تیراژ تولید را به سمت افت تولید هدایت کند.
این فعال صنعت خودرو در خصوص تامین انرژی مورد نیاز صنایع خودروسازی در نیمه دوم سال جاری به «بازار» گفت: باتوجه به اینکه سرمای سختی را در فصول سرد سال جاری تجربه نکردیم، صنایع خودروسازی چالشی در تامین انرژی نداشتند.