اشتغال‌زایی تعاونی‌های استان قزوین ۶۴ درصد افزایش یافت

اشتغال‌زایی تعاونی‌های استان قزوین ۶۴ درصد افزایش یافت

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: در یک‌سال اخیر ۵۴۹ فرصت شغلی در تعاونی‌های فعال در حوزه‌های تولید، توزیع و خدمات استان قزوین ایجاد شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حدود ۶۴ درصد افزایش یافته است.

کارواشتغال به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، عین‌الله کشاورز ترک امروز در جلسه شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین که در سالن جلسات اداره‌کل تعاون، کار و رفاه استان برگزار شد، اظهار داشت: در سال گذشته در مجموع ۳۴ تعاونی جدید در استان قزوین تشکیل شد که میزان تشکیل تعاونی‌ها در مقایسه با سال ماقبل (۱۴۰۰) حدود ۶.۳ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به میزان اشتغال‌زایی تعاونی‌های استان قزوین در سال گذشته اضافه کرد: در یک‌سال اخیر ۵۴۹ فرصت شغلی در تعاونی‌های فعال در حوزه‌های تولید، توزیع و خدمات استان قزوین ایجاد شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حدود ۶۴ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: همچنین طی یک سال گذشته ۷ طرح و فرصت بزرگ سرمایه‌گذاری در استان قزوین شناسایی کرده‌ایم که این میزان شناسایی طرح‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری هم ۷۵ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ بوده است. با این حال میزان نظارت بر تعاونی‌های استان در حوزه‌های مالی، عمومی و برگزاری مجامع حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است.

رئیس شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارت کار در استان قزوین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت راه‌اندازی بیمارستان برای اقشار کارگری در شهر الوند گفت: در آینده یکی از نیازهای کلیدی استان قزوین نیاز به زیرساخت‌های بیمارستانی است و با توجه به توان مالی پایین کارگران باید بیمارستان الوند با مدیریت بخش درمان تأمین اجتماعی استان قزوین راه‌اندازی شود.

کشاورز ترک پیگیری پرداخت حقوق‌های معوقه کارگران را یکی از وظایف مهم نهاد متبوعش دانست و افزود: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت‌گرفته میانگین مدت حقوق معوق کارگران در استان قزوین ۱۲ درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه سال قبل ۱۰۸ درصد تعهد اشتغال‌زایی در استان قزوین محقق شد، ادامه داد: در مجموع سال گذشته بیش از ۲۸ هزار شغل در استان قزوین ایجاد شده و همچنین بر مبنای آخرین اعلام مرکز آمار ایران میزان نرخ بیکاری در استان قزوین به ۵.۸ درصد کاهش یافته و استان قزوین رتبه دوم در کاهش نرخ بیکاری را کسب کرده است.

کشاورز ترک یادآور شد: همچنین با پیگیری‌های صورت‌گرفته سرانه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی استان قزوین به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است که یک رشد مهم در این حوزه به حساب می‌آید.

در طرح کوچک‌سازی دولت به جای واگذاری وظایف کارمندان واگذار شدند

نماینده مردم قزوین،‌ آبیک و البرز در مجلس هم در این جلسه با انتقاد از نحوه اجرای طرح کوچک‌سازی دولت گفت: با وجود اینکه کوچک‌سازی یک الزام مهم محسوب می‌شود، اما در عمل این اتفاق می‌افتد؛ چرا که تصدی و تکلیف‌ها همچنان در دولت وجود دارد، اما کارکنان دولت را به شرکت‌ها واگذار می‌کنیم که کار بسیار عجیب و غریبی است.

لطف‌الله سیاهکلی اضافه کرد: اگر قرار است دولت کوچک شود، باید آش با جایش واگذار شود؛ نمی‌شود وظیفه در دولت باشد، اما کارکنانش تحت مدیریت شرکت‌ها کار کنند. در حالی که کوچک شدن دولت یعنی اینکه وظایف دولت کم شود. امروز مدیران ما حاضر نیستند این وظیفه‌ها را واگذار کنند و به همین خاطر کارمندانشان را واگذار می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر یک مدیر قرار است منشی یا تایپیست داشته باشد، باید این منشی و تایپیست تحت قرارداد با دولت کار کنند. نمی‌شود که تایپ را در اداره داشته باشیم، اما تایپیست را از جای دیگر بیاوریم و به همین خاطر است که گرفتار معضل شرکت‌های واسط بین دولت و نیروهای کار شده‌ایم. در واقع با این ترتیب کوچک‌سازی صورت نگرفته، چون حقوق کارکنان شرکتی را هم دولت با واسطه پرداخت می‌کند.

سیاهکلی تصریح کرد: با این وصف هم کارکنان شرکتی دولت ناراضی می‌شوند و هم شرکت‌های واسطه هم کلی دردسر برای دولت درست می‌کنند که مدیریت آنها به این راحتی‌ها امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر قرار است هزینه‌ها دولتی کم شود و دولت کوچک شود، باید وظایف کلاً از ادارات خارج شده و توسط بخش خصوصی ارائه شود. بنابراین کوچک‌سازی به معنی واگذاری وظایف دولت است، نه واگذاری عوامل اجرای این وظایف.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه راه‌اندازی شرکت‌های واسط منجر به کوچک‌سازی دولت نشده، بلکه دولت را حجیم‌تر کرده است، گفت: با وجود این شرکت‌ها هزینه‌های دولت نه تنها کاهش پیدا نکرده، بلکه بیشتر هم شده است، چرا که این شرکت‌های واسط هزینه‌های سربار دارند که پرداخت این هزینه‌ها به عهده دولت است.

سیاهکلی افزود: با وجود شرکت‌های واسط و حضور کارمندان شرکتی در دستگاه‌های دولتی مدیریت در این دستگاه‌ها هم دچار بحران شده، چرا که یک فرد در یک اداره تحت نظر مدیری کار می‌کند که با او رابطه استخدامی ندارد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید