امریکا و چین به تنهایی قادر به کنترل خطرات هوش مصنوعی نیستند
پروفسور «پل پیلار» معتقد است اگر خطراتی در استفاده از هوش مصنوعی وجود داشته باشد که باید از طریق مقررات به حداقل برسد چرا که یک کشور به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد.
کارواشتغال از بازار جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو در سخنانی اعلام کرد: با رئیس جمهور چین در خصوص گسترش همکاریها در زمینه های مبارزه با مواد مخدر، روابط نظامی و هوش مصنوعی توافق کردیم.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه اضافه کرد: معتقدم پیشرفت قابل توجهی در روابطمان با پکن داشته ایم. دیدار با همتای چینی سازنده بود. از اینکه پس از سال ها تعلیق، همکاری بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین در زمینه مبارزه با مواد مخدر دوباره آغاز می شود، خرسندم.
جو بایدن، با تاکید بر اینکه فنتانیل عامل اصلی مرگ و میر آمریکاییهای ۱۸ تا ۴۹ ساله است، گفت: امروز با این درک جدید در حال انجام اقداماتی برای کاهش قابل توجه جریان مواد مخدر از چین به نیمکره غربی هستیم. من از همکاری رئیس جمهور چین در این زمینه قدردانی می کنم.
بایدن همچنین از گسترش همکاریها با چین در خصوص هوش مصنوعی خبرداد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین ابراز داشت که در دیدار با همتای چینی خود، درباره تحولات جهانی از جمله جنگ در اوکراین و تحولات نوار غزه تبادل نظر کرده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی یورو نیوز، یک مقام ارشد آمریکایی در خصوص دیدار مقام کشورش با رئیس جمهور چین گفت که شیء جین پینگ، در جریان دیدار ۴ ساعته خود با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته است که تایوان بزرگ ترین و خطرناک ترین موضوع پیش روی دو کشور است.
این نخستین دیدار شیء جین پینگ از آمریکا در ۶ سال گذشته است.
این دو رئیس جمهور آخرین بار یک سال پیش در اندونزی با هم دیدار کرده بودند.
این مقام آمریکایی همچنین به نقل از شیء جینگ پینگ به خبرنگاران گفت که چین ترجیح میدهد از طریق راه های مسالمت آمیز با تایوان به «اتحاد مجدد» برسد اما او در ادامه صحبت هایش گفته است در شرایط خاص ممکن است از زور نیز استفاده کنیم.
قبل از این دیدار «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران، گفته بود: «بایدن» معتقد است هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رو در رو برای مدیریت روابط پیچیده ۲ کشور وجود ندارد.
«سالیوان»، گفت: ما پیشبینی میکنیم که سران درباره برخی از اساسیترین عناصر روابط دوجانبه آمریکا و چین، از جمله اهمیت مستمر تقویت خطوط باز ارتباط و مدیریت مسئولانه رقابت بهگونهای که به درگیری منحرف نشود، بحث کنند.
به گفته وی، راه دستیابی به راهحلها از طریق دیپلماسی شدید است. اینگونه است که برداشتهای نادرست را برطرف و از غافلگیری جلوگیری میکنیم.
در خصوص این موضوع، خبرنگار بازار گفتگویی با پروفسور «پل پیلار» استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا انجام داده که در ادامه می آید.
«پل پیلار» یکی از سردبیران نشریه نشنال اینترست، و عضو ارشد مرکز تحقیقات امنیتی دانشگاه جورج تاون و نیز مرکز سیاستهای امنیتی ژنو است. وی در سال ۲۰۰۵ پس از ۲۸ سال فعالیت در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از سازمان اطلاعات مرکزی (DCI) بازنشسته شد و پس از آن به عنوان استاد مهمان در برنامه مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون حضور یافت.
مناصب ارشد دولتی پیلار، شامل افسر اطلاعات ملی خاورنزدیک و آسیای جنوبی، رئیس واحدهای تحلیلی در CIA در حوزههای خاورنزدیک، خلیج فارس و آسیای جنوبی، معاون رئیس مرکز ضد تروریستی DCI و دستیار اجرایی مدیر اطلاعات مرکزی بوده است. پروفسور پیلار همچنین در شورای اطلاعات ملی به عنوان یکی از اعضای اصلی گروه تحلیلی آن فعالیت میکرد. وی کهنهسرباز جنگ ویتنام و افسر بازنشسته ارتش ایالات متحده نیز هست.
پل پلار دارای مدرک افتخاری از کالج دارتموث، لیسانس فلسفه از دانشگاه آکسفورد، و کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه پرینستون است. کتاب های پل پیلار عبارتند از: «مذاکره برای صلح: خاتمه جنگ بعنوان یک روند چانهزنی (۱۹۸۳)»؛ «تروریسم و سیاست خارجی ایالات متحده (۲۰۰۱)»؛ «اطلاعات و سیاست خارجی ایالات متحده: عراق، ۱۱ سپتامبر و اصلاح اشتباهات (۲۰۱۱)» و «چرا آمریکا جهان را اشتباه میفهمد: تجربه ملی و ریشههای سوءبرداشت (۲۰۱۶)».
*جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. اهمیت این دیدار چه بود؟
اهمیت اصلی فقط این است که این دیدار در اصل انجام شده و دو کشور در بالاترین سطح با هم در ارتباط هستند. این اطمینان را فراهم می کند که اصطکاک ها یا حوادث در سطح کار اجازه نخواهند داد خارج از کنترل بچرخند. توافقات یا تعهدات مشخصی که از این جلسه به دست آمد بسیار کم بود.
*جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو در سخنانی اعلام کرد: با رئیس جمهور چین در خصوص گسترش همکاریها در زمینه های مبارزه با مواد مخدر، روابط نظامی و هوش مصنوعی توافق کردیم.اهمیت همکاری در زمینه هوش مصنوعی برای دو کشور چیست؟
هوش مصنوعی، مانند بسیاری از چیزهای دیگر در دنیای دیجیتال، هیچ مرز بین المللی نمی شناسد. اگر خطراتی در استفاده از هوش مصنوعی وجود داشته باشد که باید از طریق مقررات به حداقل برسد، یک کشور به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد. چین و ایالات متحده دو پیشرو در فناوری هوش مصنوعی هستند.
تاکید «شی» در دیدار با بایدن بیشتر بر این بود که به غرب اطمینان دهد که چین نمیخواهد جنگی را بر موضوع تایوان آغاز کند
*یک مقام ارشد آمریکایی در خصوص دیدار مقام کشورش با رئیس جمهور چین گفت که شیء جین پینگ، در جریان دیدار ۴ ساعته خود با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته است که تایوان بزرگ ترین و خطرناک ترین موضوع پیش روی دو کشور است. این مقام آمریکایی همچنین به نقل از شیء جینگ پینگ به خبرنگاران گفت که چین ترجیح میدهد از طریق راه های مسالمت آمیز با تایوان به «اتحاد مجدد» برسد اما او در ادامه صحبت هایش گفته است در شرایط خاص ممکن است از زور نیز استفاده کنیم.ارزیابی شما از سخنان «شی» درباره تایوان چیست؟ تصور می کنید بحران تایوان دو کشور را وارد جنگ کند؟
الحاق نهایی تایوان به جمهوری خلق چین همچنان هدف اصلی «شی» و پکن است. اما اکنون و برای این نشست، تاکید «شی» بیشتر بر این بود که به غرب اطمینان دهد که چین نمیخواهد جنگی را بر سر این موضوع آغاز کند. چنین جنگی بعید است، اگرچه نمیتوان احتمال گرفتار شدن چین و ایالات متحده به جنگی که تایوان را در بر میگیرد کاملاً رد کرد.
*«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید قبل از دیدار روسای جمهور آمریکا و چین گفته بود: «بایدن» معتقد است هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رو در رو برای مدیریت روابط پیچیده ۲ کشور وجود ندارد. ما پیشبینی میکنیم که سران درباره برخی از اساسیترین عناصر روابط دوجانبه آمریکا و چین، از جمله اهمیت مستمر تقویت خطوط باز ارتباط و مدیریت مسئولانه رقابت بهگونهای که به درگیری منحرف نشود، بحث کنند. ارزیابی شما از این سخنان چیست؟
پرزیدنت بایدن به توانایی خود برای انجام کارها از طریق ارتباط مستقیم و رو در رو اعتماد زیادی دارد. گفتوگوهای بعدی، تلفنی میان روسای جمهور دو کشور و همچنین در سطوح دیگر، به نوعی محصول اصلی نشست سران است که به تازگی برگزار شد.
رهبری چین احتمالاً هنوز جنبههایی از افول ایالات متحده را میبیند و معتقد است که این به نفع چین است. اما افول به این معنا نیست که ایالات متحده یکی از قدرتمندترین کشورهای روی کره زمین نخواهد بود.
*رئیس جمهور چین در دیدار با بایدن گفته است «این کره زمین می تواند چین و آمریکا را (همزمان) در خود جای بدهد»؛ برخی معتقد هستند این سخن رهبر چین در آمریکا که موضع جدیدی هم نیست، موید آن است که بر خلاف برخی نظرات، پکن در پی افول و سقوط واشنگتن نبوده و نیست و در دیپلماسی چینی پسا جنگ سرد، از قضا دو پادشاه می توانند در یک اقلیم بگنجند. ارزیابی شما چیست؟
رهبری چین احتمالاً هنوز جنبههایی از افول ایالات متحده را میبیند و معتقد است که این به نفع چین است. اما افول به این معنا نیست که ایالات متحده یکی از قدرتمندترین کشورهای روی کره زمین نخواهد بود. علاوه بر این، رهبران چین باید نگران جنبههای کاهش در خود چین باشند. با افزایش جمعیت چین و با مشکلاتی که اقتصاد چین به طور قابل توجهی نسبت به چند سال پیش به نظر میرسید، پکن این موضوع را تجربه میکند.