اولویت وزارت علوم: تجاری سازی و بازاریابی محصولات دانش بنیان
اولویت وزارت علوم: تجاری سازی و بازاریابی محصولات دانش بنیان
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از اولویتهای مهم این وزارتخانه، بازار یابی و تجاری سازی محصولات دانش بنیان است، زیرا برخی از دانش بنیانها از این امر مهم غفلت میکنند.
آقای علی خیرالدین در حاشیه نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: شرکتهای دانش بنیان علاوه بر حوزه فناوری باید در تجاری سازی و بازار هم فعال باشند، زیرا شرکتهایی موفق هستند که هر دو این مجموعه را در نظر بگیرند.
وی اضافه کرد: مشکلی که شرکتهای دانش بنیان دارند قوانین ضد و نقیض، بروکراسی اداری و صادر نشدن به موقع مجوزهاست یعنی اگر یک واحد فناور محصولی را تولید میکند، اما به دلیل اینکه صدور مجوز دو تا سه سال، طول میکشد شرکت دانش بنیان از نظر مالی متضرر میشود.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین گفت: تعداد شرکتهای دانش بنیان در کشور طبق آمار، حدود ۷ هزار واحد است ضمن اینکه سه ماهه امسال طبق گزارش معاونت علمی حدود ۴۵۰ شرکت به شرکتهای دانش بنیان اضافه شده است.
خیرالدین افزود: ۵۰ پارک علم و فناوری داریم که ۱۱ پارک، دانشگاهی و ۴ پارک، دستگاهی و وزارتخانهای است. همچنین ۱۲ پردیس علم و فناری ایجاد شده و ۲۴۶ مرکز رشد در این پارکهای علم و فناوری داریم.
وی با بیان اینکه در بحث اشتغال، این شرکتها بسیار موفق بودند اضافه کرد: در حوزه پارکهای علم و فناوری در سال ۱۴۰۰ شصت و پنج هزار شغل ایجاد شده بود امسال که با رشد ۴۰ درصدی، این تعداد به ۹۰ هزار اشتغال ارتقا یافته است که در مجموع حدود ۳۲۰ هزار شغل در واحدهای فناور و دانش بنیان ایجاد شده است.
خیر الدین گفت:خوشبختانه با مصوبه جدید قانون جهش تولید دانش بنیان، که یک قانون بسیار پیشرویی است بسیاری از این مشکلات در حال مرتفع شدن است. به عنوان مثال به پارکهای علم و فناوری اجازه داده میشود اراضی خود را واگذار کنند همچنین به بخش خصوصی اجازه داده میشود در پارک ساخت و ساز داشته باشند و برای آن سند عیانی واگذار میشود.
وی افزود: همچنین بر اساس ماده ۱۱ این قانون، اگر شرکتهای دانش بنیان واحدهای صنعتی در مرکز تحقیقات و توسعه (R&D) هزینهای کرده باشد این هزینه به عنوان اعتبار مالیاتی محسوب میشود.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: همچنین به دانشگاهها اجازه داده میشود که یک سازمان توسعه و سرمایه گذاری ایجاد کنند یعنی فعالیت اقتصادی داشته باشند و مسئولیت اجتماعی را بپذیرند خوشبختانه در بند (ت) ماده ۶ به وزارت علوم و وزارت بهداشت اجازه داده شد که پردیسهای فناوری و نوآوری ایجاد کنند که این پردیسها میتوانند ظرفیت خوبی بویژه در استفاده از بخش خصوصی برای کشور ایجاد کنند.
خیر الدین در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در بنگلور هند ۳۰ پارک فناوری و در حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد، اما در کشور ما حتی یک پارک تخصصی خصوصی وجود ندارد. خوشبختانه اخیرا تفاهم نامهای با ایران خودرو و معاونت حمل و نقل وزارت صمت برای ایجاد پارک علم و فناوری خودرو منعقد شده البته در حوزه پتروشیمی هم پیگیریهایی داشته ایم که بتوانیم پارکهای تخصصی ایجاد کنیم ضمن اینکه باید در همه حوزهها ورود کنیم و مراکز رشد، پردیسها و پارکهای علم و فناوری را توسعه دهیم.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره رفع نیازهای صنایع توسط شرکتهای دانش بنیان گفت: در نمایشگاههای نیازمندیهای صنایع، قراردادهایی منقعد میشود که نمایشگاههایی از این دست، محل خوبی برای بازاریابی محصولات و ایدههای شرکتهای دانش بنیان است
خیر الدین افزود: در سامانه نان ((نظام ایدهها و نیازها) که به صورت آزمایشی راه اندازی شد همه نیازهای کشور در زمینه صنایع معدنی، کشاورزی و … احصا و ثبت میشود و ایدهها و فعالیتهای پژوهشی و فناوری بر اساس نیازها هدفمند میشود و ارتباطی میان صنعت، جامعه و دانشگاه شکل میگیرد.
همچنین در نشست امروز هئیت نمایندگان اتاق تهران، تفاهم نامه همکاری فناوری و نوآوری میان معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و اتاق تهران امضا شد که بر اساس آن، تسهیل گری و شتاب دهی تجاری سازی دستاوردهای فناوری محققان و فناوران دانشگاهها، توسعه فرهنگ سرمایه گذاری خطر پذیر در حوزه فناوریهای پیشرفته و ایدههای نو، همکاری در تاسیس و راه اندازی پارک و پردیس علم و فناوری با محوریت بخش خصوصی و همکاری در ایجاد و تداوم نظام نوآوری و فناوری در فرایندهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی انجام میشود.