بازار کار برق ساختمان: درآمد، مزایا، معایب و نحوه آموزش شغل برق کشی ساختمان
اگر میخواهید به عنوان یک برقکار ساختمان به درآمد برسید و وارد این حوزه خدماتی شوید، ابتدا باید درباره بازار کار برق ساختمان اطلاعات خوبی کسب کنید.
کارواشتغال به نقل از خبر انلاین : در این مطلب به بررسی درآمد برقکار ساختمان در ایران، آلمان و ترکیه پرداخته ایم و علاوه بر آن بهترین روش برای یادگیری این شغل و بهترین روش آموزش برق کشی ساختمان را به شما معرفی کرده ایم. به شما توصیه میکنیم پیش از تصمیم نهایی برای ورود به این حرفه، برای داشتن چشم اندازی درست، این مطلب را تا انتها بخوانید.
وضعیت بازار کار برق ساختمان در ایران
با توجه به در حال توسعه بودن کشور ما و افزایش ساخت و ساز مسکن و همچنین فرسوده و قدیمی بودن بسیاری از ساختمانها، بازار کار برق ساختمان در ایران، بدون شک در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.
مزایا و معایب شغل برق ساختمان
جدول زیر شامل اصلیترین مزایا و معایب شغل برق ساختمان است؛ که شاید بزرگترین مزیت این شغل را بتوان بالا بودن درآمد برقکار ساختمان در مقایسه با بسیاری از مشاغل دیگر دانست.
مزیتهای شغل برق ساختمان |
معایب شغل برق ساختمان |
درآمد بالای برقکار ساختمان |
فیزیکی بودن و کار در ارتفاع |
امنیت شغلی و مناسب بودن بازار کار برق ساختمان |
احتمال آسیب به دلیل برق گرفتگی در صورت عدم رعایت نکات ایمنی |
مهارتی که در تمامی کشورهای دنیا مورد نیاز است. |
نیاز به شرکت در کلاسهای فنی حرفه ای برای یادگیری و دریافت جواز کسب |
البته برای جلوگیری از خطرات احتمالی این شغل و همچنین بهرهمندی حداکثری از مزایا این کار باید به درستی این حرفه فنی را یاد بگیرید. به همین منظور توصیه میکنیم برای کسب اطلاعات در مورد کلاسهای و دورههای تخصص برقکاری، متن موجود درباره دوره آموزشی برق ساختمان در آموزشگاه فنی حرفه ای دارالفنون در تهران را مطالعه کنید.
درآمد برقکار ساختمان در بازار کار ایران
حوزههای کاری برق آنقدر گسترده و متنوع است و روند رو به رشدی دارد که نمیتوان گفت نقطه پایانی برای آن وجود دارد. اگر روزی ساختوساز ساختمانها متوقف شود، باز هم نیاز به عیبیابی و نگهداری از سیستمهای الکترونیکی وجود خواهد داشت.
فراموش نکنید که مقدار درآمد برقکاری ساختمان تنها با توجه به نیاز بازار سنجیده نمیشود، بلکه عوامل مختلف دیگری در این زمینه تاثیرگذار هستند، از جمله:
- سطح تخصص مجری برقکار
- مشتریمداری
- میزان تجربه
- تلاش و پشتکار فردی
- استفاده از تبلیغات
- مهارت عیبیابی تجهیزات الکترونیکی
- انصاف در کار
- کیفیت بالای خروجی کار
- مهارت ارتباطی
شغل برقکاری ساختمان از آن دسته مشاغل پردرآمد محسوب میشود، اما فردی که تازه وارد این رشته شده است نباید در همان بدو ورود توقع درآمد بالا داشته باشد.
درآمد شغل الکتریکی (مغازه الکتریکی) چقدر است؟
یک مغازه الکتریکی در صورت قرار گرفتن در مکان مناسب و جور بودن اجناس و کالاها میتواند تا ماهانه ۶۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد. برای مثال اگر شما مغازه خود را در محلی تاسیس کنید که:
- هم به مکانهای صنعتی و هم به مکانهای مسکونی نزدیک باشد
- در گذر اصلی و مکانی پرتردد واقع شده باشد
- نبش خیابان باشد و روی آن دیوار نویسی قابل مشاهده از دور وجود داشته باشد
- دارای یک تابلوی قابل رویت از سمت دیگر خیابان باشد
و علاوه بر این یک برقکار فنی را استخدام کرده باشید که به شما کمک کرده و خدمات نصب را انجام دهد، میتوانید روز به روز درآمد خود در بازار کار برق ساختمان را افزایش دهید و علاوه بر آن برخی از کالاهای برق صنعتی را نیز به فروش برسانید.
مزایا و معایب مغازه الکتریکی
از بزرگترین مزایای مغازه الکتریکی میتوان به نامحدود بودن میزان درآمد و از بزرگترین معایب آن میتوان به زیاد بودن ساعات کاری اشاره کرد.
حقوق برقکار ساختمان در صورت استخدام چقدر است؟
یک متخصص در صورت استخدام در یک مرکز یا شرکت فعال در بازار برق ساختمان در ایران در زمان شروع به کار احتمالاً درآمدی برابر با پایه حقوق وزارت کار (چیزی نزدیک به ۱۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۲) خواهد داشت. اما یک برقکار ساختمانی با تجربه، احتمالاً حدود ۲۰ میلیون تومان در هر ماه حقوق دریافت خواهد کرد.
حقوق برقکار ساختمان در آلمان چقدر است؟
متوسط درآمد برقکار ساختمان در آلمان چیزی حدود ۵۴۸۲۸ یورو در یک سال است. البته بازار کار برق ساختمان در آلمان از نظر درآمدی، بسته به:
- مهارت برق کار ساختمان
- ایالتی که در آن فعالیت میکند
- تجربه و میزان سال های فعالیت برقکار
و سایر موارد مشابه میتواند چیزی بین ۳۹ هزار تا ۶۶ هزار یورو در هر سال باشد.
درآمد برقکاری ساختمان در ترکیه چقدر است؟
بازار کار برق ساختمان در ترکیه نیز به دلیل در حال توسعه بودن این کشور وضعیت خوبی دارد. بنابر اطلاعات اخذ شده در یک پرسشنامه که توسط تعداد زیادی کارفرما و پیمانکار برق ساختمان در استانبول ترکیه به آن پاسخ داده شده است، درآمد یک برقکار ساختمانی در آغاز فعالیت در این کشور چیزی حدود ۴ هزار لیر است. اما یک متخصص پس از چند سال فعالیت میتواند به درآمد بالای ۷ هزار لیر ترکیه در هر ماه برسد که با توجه به هزینههای ماهانه میانگین ۶ هزار لیری میتواند یک درآمد معقول و خوب محسوب شود.
آیا رشته برق ساختمان خوب است؟
حال که اطلاعات قابل قبولی در مورد درآمد برقکار ساختمان و بازار برق ساختمان در ایران دارید و میدانید که مزایا و معایب شغل برق ساختمان چیست، به خوبی میتوانید در مورد ورود یا عدم ورود به این حرفه تصمیم بگیرید. در واقع پاسخ به این سوال که رشته برق ساختمان خوب است یا خیر، با توجه به ویژگیهای شخصیتی و چشم انداز شما از زندگی برعهده خودتان است.
درآمد شغل برق صنعتی بیشتر است یا برق ساختمان؟
اگر بخواهیم بازار کار برق ساختمان و برق صنعتی را با هم مقایسه کنیم، باید بگوییم که درآمد برقکار ساختمان در صورتی که به صورت مستقل به ارائه کالا و خدمات در یک مغازه الکتریکی بپردازد به مراتب بیشتر از یک برقکار صنعتی است؛ اما اگر صحبت از کار کردن به عنوان کارشناس در یک شرکت یا برای یک مجموعه دیگر باشد، بدون شک متخصص برق صنعتی درآمد بیشتری از یک برقکار ساختمانی خواهد داشت.