بررسی جامع شغل برق خودرو – درآمد برق خودرو و بازار کار آن

بررسی جامع شغل برق خودرو – درآمد برق خودرو و بازار کار آن

برق خودرو یکی از مشاغل پرطرفدار فنی است که با کسب مهارت می توانید به درآمد های بالا برسید.

به گزارش کارواشتغال از ایلنا : شغل برق خودرو یا باطری سازی یکی از مشاغل پر درآمد و پر تقاضا حوزه تعمیرات و سرویس خودرو به شمار می رود که با وجود پیشرفت و رشد صنعت خودروسازی در چند دهه گذشته، به طور روزانه در حال تغییر و تحول است. شغل برق خودرو در تست، عیب یابی و تعویض سیستم های الکتریکی همچون باتری، سیم کشی، دینام، چراغ ها، سیستم صوتی، دزدگیر، تهویه هوا و موارد دیگر خلاصه می شود.

بنابراین نه تنها شغل برق خودرو، بلکه تمامی شغل های حوزه خودرو همچون مکانیک، تنظیم موتور و غیره دارای بازار کار پر رونقی بوده و اکثر افرادی که در این حوزه ها فعالیت می کنند، معمولا از درآمد و فرصت های شغلی مناسبی برخوردار هستند. در ادامه مطلب به طور جامع شغل برق خودرو را زیر ذره بین میبریم، همراه ما باشید.

شغل برق خودرو چیست و برق کار ماشین چه وظیفه ای دارد؟
قبل از اینکه بازارکار، نحوه ورود به این حرفه و درآمد شغل باطری سازی ماشین را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است در مورد شغل برق خودرو و وظایف افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، اطلاعات مفیدی را کسب کنیم.

به طور کاملا ساده برق کار خودرو به عنوان باتری ساز نیز شناخته می شود که متخصص کار بر روی سیستم های الکتریکی و اجزا برقی خودرو می باشد. همان طور که در ابتدا گفته شد سیستم های برقی خودرو نیز در اجزایی همچون باتری، سیستم تهویه هوا، مانیتور، آینه های برقی، دزدگیر، دینام، سیستم صوتی و سیم کشی خودرو خلاصه می شود. بنابراین برق کار خودرو فردی است که در تعمیر، تعویض و عیب یابی اجزا ذکر شده فوق مهارت داشته و می تواند به راحتی جهت عیب یابی و یا تعویض قطعاتی همچون باتری، دینام و سایر موارد اقدام کند.

از مهم ترین بخش سیستم برق خودرو نیز بایستی به باتری اشاره داشته باشید که برای راه اندازی موتور و تامین انرژی چراغ ها، سیستم صوتی، سیستم روشنایی، سیستم تهویه هوا و سایر موارد نقش بزرگی را ایفا می کند. در نهایت می توان گفت که برق خودرو یکی از بخش های حیاتی وسیله نقلیه به شمار می رود که نقش بسزایی را در بخش های مختلف و فراهم کردن امکانات رفاهی سرنشینان ایفا می کند. به برخی از وظایف برق کاران خودرو توجه داشته باشید:

تست و تشخیص عیوب اجزا خودرو

تعویض قطعات الکتریکی مانند باتری، دینام، چراغ ها و غیره

نصب تجهیزات الکتریکی همچون سیستم دزدگیر، مانیتور و یا سیستم صوتی

بهترین روش برای کسب مهارت در حوزه برق خودرو چیست؟

برای کسب مهارت در حوزه برق خودرو دو روش در پیش دارید که می تواند برای ورود شما به بازار کار موثر باشند. اولین روش جهت کسب مهارت و تجربه در حوزه باطری سازی خودرو شرکت در دوره تخصصی برق خودرو فنی حرفه ای می باشد تا تمامی مباحث را ویژه ورود به بازارکار فرا بگیرید. مزایا شرکت در دوره های آموزشی این است که شما تمامی مباحث را از پایه به صورت اصولی و کاربردی فرا گرفته و با تمامی فرایند سیم کشی خودرو، نحوه تعویض یا عیب یابی باتری، دینام و موارد دیگر به طور کامل آشنا خواهید شد و قادر خواهید بود خودتان به تنهایی فرایند عیب یابی یا تعویض قطعات و اجزا برقی خودرو را انجام دهید.

همچنین یکی از مزایا شرکت در دوره های آموزشی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای این می باشد که می توانید مدرک بین المللی این سازمان را دریافت کنید. با داشتن مدرک معتبر و مهارتی که در دوره های آموزشی کسب کرده اید به راحتی می توانید در نمایندگی های معتبر داخلی و خارجی استخدام شوید. روش دوم برای ورود به شغل باطری سازی که می تواند نسبت به روش اول بسیار وقت گیر باشد، کار کردن نزد باطری سازان خودرو در کارگاه یا تعمیرگاه می باشد که می تواند علاوه بر وقت گیر بودن، ممکن است با تمامی فوت و فن های ریز و درشت این حرفه گسترده به طور کامل آشنا نشوید.

توصیه می شود در ابتدا در دوره های آموزشی برق خودرو شرکت کرده سپس برای پیاده سازی آموخته های خود، در بازار کار نزد فردی مشغول به کار شوید. این گونه علاوه بر پیاده سازی آموخته های خود قادر خواهید بود تا تجربه و مهارت های بیشتری کسب کنید. بنابراین اگر مبتدی هستید و هیچ گونه تجربه و مهارتی در حوزه باطری سازی خودرو ندارید، شرکت در دوره های آموزشی فنی حرفه ای بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

بازار کار باطری سازی خودرو
مهمترین عاملی که سبب متمایز شدن کسب و کار شما نسبت به دیگران در بازار کار برق خودرو می شود، مهارت، نحوه ارائه خدمات و گستردگی خدمات می باشد. مسلما با وجود رشد روز افزون تولیدات خودرو و افزایش تقاضا برای خرید خودرو، بازارکار تمامی حوزه های خودرو بسیار داغ و پررونق می باشد. در تمامی مشاغل فنی که مبتنی بر مهارت و دانش هستند، هر چه شما دارای تجربه و مهارت بیشتری باشید قطعا مشتریان و مخاطبان بیشتری نیز خواهید داشت. نکته مهم برای رشد در بازار کار برق خودرو، کسب مهارت و به روز نگه داشتن دانش خود می باشد.

همانطور که میدانید سالانه ماشین های جدید با سیستم سیم کشی پیشرفته وارد بازار می شوند که برای پاسخ به درخواست گوناگون مشتریان، بایستی دانش خود را همیشه در این حوزه به روز نگه دارید. متاسفانه برخی از افراد تصور می کنند با سپری کردن چند دوره آموزشی دیگر نیازی نیست مهارت و دانش خود را به روز نگه دارند و همین امر سبب می شود تا مشتریان زیادی را از دست بدهند.

بنابراین توصیه می شود علاوه بر شرکت در دوره های آموزشی، سعی کنید خودتان تجربه و مهارت بیشتری را بر روی خودرو های لوکس و جدید کسب کنید.

درآمد شغل برق خودرو

قبل از هر چیز درآمد برق کار به فاکتور های مهمی همچون، موقعیت تعمیرگاه یا مغازه، نحوه ارائه خدمات، گستردگی خدمات، مهارت، نحوه برخورد با مشتریان، کسب و کار مستقل و عوامل متعدد دیگری بستگی دارد. مسلما شخصی که به عنوان برق کار خودرو به صورت مستقل فعالیت میکند از درآمد بیشتری نسبت به فردی که در نمایندگی ها کار میکند، برخوردار خواهد بود. اما با در نظر گرفتن موارد ذکر شده می توان درآمد برق کاران خودرو را مبلغی بین ۸ تا ۲۰ میلیون تومان به صورت متغیر تخمین زد. البته ممکن است فردی در این حوزه کمتر یا بیشتر از مبلغ اعلام شده درآمد داشته باشد.

سخن آخر
همان طور که مطالعه کردید شغل برق خودرو یکی از شغل های حیاتی به شمار می رود که تقاضا برای جذب نیرو در این حوزه به صورت روزانه افزایش پیدا می کند. اگر به کار های فنی بخصوص مکانیکی علاقه دارید، می توانید مسیر موفقیت خود را با شرکت در دوره های آموزشی فنی حرفه ای هموارد کرده و از درآمد و فرصت های شغلی متعددی برخوردار شوید.

 


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید