توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی گیلان+عکس خبری

توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی گیلان+عکس خبری

گزارش مکتوب ؛

بسیج سازندگی گیلان در یک سال گذشته بیش از ۵۵۰ فرصت شغلی جدید در استان ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما در گیلان، مسئول بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان گفت: در یک سال اخیر با در اختیار گذاشتن بیش از ۱۶ میلیارد تومان تسهیلات حدود ۴۰۰ و همچنین به کمک صندوق‌های اشتغالزایی، بیش از ۱۵۰ فرصت شغلی جدید در استان ایجاد شد.
سرهنگ احمد ابراهیمی با اشاره به عملکرد شش ماهه نخست سازمان بسیج سازندگی در گیلان افزو د: ۵۰ درصد از این میزان اشتغالزایی مربوط به ۶ ماهه نخست امسال است و بر اساس برنامه ریزی‌ها، تا پایان امسال هم با تخصیص حدود ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان کارآفرین بیش از ۲ هزار فرصت شغلی جدید در حوزه‌های مختلفی از جمله کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت مشاغل حوزه صنایع دستی و کار‌های هنری گفت: از این میزان اعتبارات، یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان تسهیلات معادل بیش از ۱۰ درصد از مجموع اعتبارات تخصیص یافته فقط به ۱۹ متقاضی حوزه صنایع دستی داده شده که ۵۷ نفر را صاحب شغل کرده است.
 مسئول بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان با بیان اینکه بیشترین درخواست‌های حوزه صنایع دستی مربوط به خیاطی است، افزود: قرار است تا پایان سال هم با تخصیص ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات به ۱۰۰ متقاضی دیگر بخش صنایع دستی، ۳۰۰ نفر مشغول به کار شوند.
توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی
سرهنگ احمد ابراهیمی همچنین به اهمیت تسهیلات قرض الحسنه برای خود اشتغالی اشاره کرد و گفت: براساس آمار‌های ما هزار و ۲۵۰ صندوق قرض الحسنه محلی به صورت خودجوش توسط بسیجیان در گیلان افتتاح شده که در حال حاضر حدود هزار و ۳۰۰ صندوق در استان فعال است و از این تعداد ۵۳ صندوق فقط در ۶ ماهه نخست امسال ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه در سازمان بسیج سازندگی به دنبال اشتغال در همه بخش‌ها نیستیم، افزود: هدف ما ایجاد اشتغال پایدار در بخش‌های کمک کننده به افزایش تولید و توسعه صنایع تبدیلی است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان به سابقه بیش از ۵ ساله بسیج سازندگی در حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی اشاره کرد و گفت: در این مدت حدود ۶ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
سرهنگ احمد ابراهیمی همچنین آموزش را از دیگر برنامه‌های سازمان بسیج سازندگی در این مدت برای حمایت از کارآفرینان و توسعه این بخش عنوان کرد.
توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی
کار‌های هنر بنیان، ترکیبی از هنر و خلاقیت
کار‌های هنر بنیان، محصولاتی با ترکیبی از هنر و خلاقیت با طرح و ایده‌های هنرمندان است.
 آقای محمود نژاد یکی از کارآفرینان گیلانی است که به همراه برادرش از سال ۱۳۹۵ در کارگاه گچ کاری اشان، مشغول به کار است و محصولاتی با کاربرد معماری داخلی خانه تولید و روانه بازار می‌کنند.
وی با بیان اینکه برای ساخت سالن‌های کارگاه شان بیش از ۷۰۰ میلیون تومان هزینه کرده اند، گفت: ۲۰۰ میلیون تومان مربوط به تسهیلاتی است که از بسیج سازندگی دریافت کردیم.
آقای محمود نژاد با اشاره به اینکه برادرش مهندس مکانیک است و کار‌های فنی بر عهده اوست، افزود: از قالب‌های آماده استفاده نمی‌کنیم و تمام ابزار و دستگاه‌های تولید محصولات را خلاقانه و متناسب با ایده‌ها و طرح‌های خودمان می‌سازیم و فقط ۲۵ نوع ابزار قالب بندی داریم که به صورت سفارشی هم کاملا ساخته می‌شود.
وی با بیان اینکه برخی قالب‌ها را براساس آخرین طرح‌های رصد‌های جهانی، بومی سازی می‌کنیم افزود: کیفیت، ظرافت و ویژگی‌های محصولات مان باعث شده تا مشتریانی از مناطق مختلف کشور به ما سفارش کار دهند.
توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی
آقای محمود نژاد تاکید کرد: نمونه محصولاتمان در ویترین مغازه‌ها و کلینیک‌های سراسر کشور قرار دارد و بیشتر به اهواز، آبادان، مشهد، آذربایجان شرقی و غربی و کرمانشاه محصول ارسال می‌کنیم.
وی حضور در بازار‌های جهانی از جمله گرجستان را از جمله اهداف و خواسته هایش عنوان کرد و گفت: از مسئولان در این زمینه انتظار حمایت داریم.
هر ۷ نفر شاغل در کارگاه آقای محمود نژاد، مثل خانم کوچکی بومی هستند.
زهرا کوچکی در حالی که مشغول بسته بندی محصولات تولیدی است، می‌گوید: ۵ میلیون تومان در ماه حقوق می‌گیرم و بیمه هم هستم.
توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی
حصیر محصولی هنر بنیان از سبد صنایع دستی گیلان 
به آموزشگاه و فروشگاه خانم نیک پور در روستای چوکام شهرستان خمام که یکی از نمونه‌های واحد اشتغالزایی و کار آفرینی است رفتیم.
 روی دیوار‌ها، قفسه‌ها و میز پر بود از کار‌های متنوع از کاموا بافی، عروسک دوزی و زیورآلات و صنایع دستی که با حصیر درست شده بود.
وی با بیان اینکه در یک سال اخیر به ۱۵۶ نفر از گیلان و خارج از استان حضوری و مجازی در زمینه‌های مختلف ازجمله حصیربافی آموزش داده است، گفت: در یک سال گذشته با دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی از سازمان بسیج سازندگی برای ۳۴ نفر اشتغال دائمی ایجاد کردم و خداراشکر با درآمد میانگین ماهیانه ۵ میلیون تومانی از شغل مان راضی هستیم.
این هنرمند خمامی با تاکید براینکه حصیر بافی از صنایع دستی ویژه گیلانیان است و شهرستان خمام پایتخت و قطب آن محسوب می‌شود، افزود: با خلاقیت از تلفیق حصیر با چوب، حصیر با سفال و حصیر با پلاستیک، کار‌های هنربنیان ارائه داده ایم و از قالب کار‌های حصیری معمولی که شامل ساک، سفره و زنبیل است، با خلاقیت و طرح‌های کاربردی و متنوع فاصله گرفته ایم و از این نوع جدید صنایع دستی استقبال خوبی هم شده است.
خانم نیک پور با نشان دادن گروه‌ها و صفحات مجازی از طریق تلفن همراهش گفت: علاوه بر کسب در آمد در آموزشگاه و فروشگاه و برگزاری برخی نمایشگاه‌های مناسبتی و غیر مناسبتی حضوری، از طریق اینترنت هم فروشگاه و بازارچه‌های مجازی، برای خرید و فروش راه اندازی کرده و بازخورد خوبی هم گرفته ایم.
این هنرمند هنر و کارآفرین در حالی که مشغول حصیر بافی بود، گفت:با نیاز سنجی که در تعامل با مردم دارم، یک طرح هنر بنیان دیگر هم در قسمت حصیربافی به بسیج سازندگی ارائه کرده ام که در صورت موافقت و حمایت می‌تواند بازخورد خوبی داشته باشد.
وی توسعه در کار و بازار فروش را از دیگر خواسته و اهدافشان عنوان کرد و افزود: ظرفیت و توان صادرات هنر‌های دستی تولید شده مان به کشور‌های حاشیه خزر را داریم و امیدواریم با فراهم شدن شرایط در زمینه صادرات و ارزآوری به کشورهم گام برداریم.
توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی
خیاطان، بیشترین متقاضیان درخواست تسهیلات حوزه صنایع دستی
به کارگاه خیاطی کارآفرین گیلانی که در کارگاهش ۱۲ نفر به طور مستقیم مشغول به کار هستند رفتیم، آقای پور بهلول گفت: با صد میلیون وامی که از سازمان بسیج سازندگی دریافت کردم توانستم یک خط تولید جدید در این کارگاه برای دوخت کیف و کوله ورزشی راه اندازی کنم که به واسطه‌ی آن دو نفر دیگر در اینجا مشغول به کار شدند.
وی با بیان اینکه به ازای ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات، می‌تواند دست کم برای ۲ نفر شغل ایجاد کند، افزود: این آمار‌ها، فقط مربوط به ایجاد شغل مستقیم است و قطعا در کنار آن تعدادی نیز به صورت غیر مستقیم مشغول به کار خواهند شد.
خانم زنده که در یکی از قسمت‌های این کارگاه مشغول به کار است، با ابراز رضایت از شرایط کاری اش، گفت: خدا را شکر می‌کنم در اینجا درآمد خوبی دارم و بیمه هم هستم
توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی
و عاشقانه‌هایی در کارگاه این کارآفرین
نگاهم به نوشته‌ی روی دیوار بالای سر آقای پوربهلول افتاد، دقیقا همانجایی که داشت با دستگاه مخصوص، پارچه‌های برزنتی کوله پشتی‌های ورزشی را برش می‌داد، از او پرسیدم آنجا بالای سرتان روی دیوار چه نوشته شده است؟
غافلگیرانه به دیوار بالای سرش نگاهی کرد و سرش را پایین انداخت و گفت: به هر حال این حرف و نجوای همه بچه شیعه هاست: ” منم گدای فاطمه”.
جمله‌ای که من هم ناخودآگاه تکرارش کردم با رنگ مشکی روی دیوار کارگاه به صورت چاپی و خوانا حک شده بود؛ و گام‌هایی که همچنان در مسیر عزت میهن برداشته می‌شود
عاشقانه‌های کارگاه این کارآفرین کم نبود، آنچه که به چشم می‌آمد دیوار‌هایی بود پر از عکس شهدا. از عکس سردار سلیمانی گرفته تا سردار املاکی.
دلیلش را که پرسیدم گفت: خواستم یادمان بماند این شهدا با از خودگذشتگی و نثار جانشان برای عزت و سربلندی کشورمان گام برداشتند و ما هم مسیریم.
همین صحبت پایانی برای جمع بندی کافی بود؛ سازندگی از درون است و مسیر سازندگی با بسیج کردن همه ظرفیت‌های مردمی در همه‌ی قسمت‌ها با توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار و شهدا از جمله به چرخش درآوردن چرخ‌های اقتصاد هموار می‌شود و می‌تواند در آبادانی، سازندگی، پیشرفت و سربلندی کشور که خواسته همه شهداست، موثر باشد.
توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی با بسیج سازندگی
سازمان بسیج سازندگی ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۷۹ به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب تاسیس شد.
یکی از وظایف سازمان بسیج سازندگی، پای کارآوردن ظرفیت‌های مردمی در تمامی زمینه‌ها برای کمک به انقلاب اسلامی است.
توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی هم از جمله راهکار‌های سازمان بسیج سازندگی برای سازندگی و پیشرفت میهن است.
سازمان بسیج سازندگی زیر مجموعه سازمان بسیج مستضعفان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
سازمان بسیج مستضعفان هم ۵ آذر سال ۱۳۵۸ به فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی (ره) تاسیس شد و هرساله از ۲۹ آبان تا ۵ آذر به عنوان هفته بسیج
با اجرای برنامه‌های متنوع گرامی داشته می‌شود.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید