رقابت تنگاتنگ امارات و عربستان برای جذب کارآفرینان و ثروتمندان جهان

رقابت تنگاتنگ امارات و عربستان برای جذب کارآفرینان و ثروتمندان جهان

 کشورهای عربی حوزه خلیج فارس شاهد رقابت بزرگی برای جذب سرمایه ثروتمندان جهان هستند، این رقابت به ویژه میان عربستان و امارات که مشوق‌های وسوسه‌کننده‌ای برای جذب سرمایه‌گذاران ارائه می دهند، در جریان است.

کارواشتغال  به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العربی الجدید، دبی با میزبانی از بیش از ۶۸۴۰۰ میلیونر و ۱۵ میلیاردر، جایگاه پیشرو در جهان عرب و منطقه دارد و مقصدی برای اقامت ثروتمندان جهان به شمار می‌رود. در این میان عربستان هم به شدت به دنبال رقابت با امارات و و جذب سرمایه‌های عظیم به شهرهای خود است.

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی شرکت Henley & Partners در ۲۰ آوریل گذشته، ابوظبی با ۲۴۲۰۰ میلیونر در رتبه دوم در میان شهرهای ثروتمندان در منطقه قرار دارد و پس از آن دوحه با ۲۱۵۰۰ میلیونر قرار دارد، سپس ریاض با ۱۸۱۰۰ میلیونر در رتبه چهارم قرار دارد که نشان می دهد. رقابت ریاض با دبی به عنوان یک مرکز مالی و اقتصادی دور از ذهن نیست.

تحولات ژئوپلیتیکی فرصت دبی را برای تداوم موقعیت پیشرو خود افزایش داده به ویژه پس از اینکه تعداد میلیونرهایی که پایتخت روسیه را موطن و اقامتگاه خود می دانند در پی جنگ اوکراین به میزان ۴۴ درصد در مقایسه با ۱۰ سال پیش کاهش یافته است، در همین راستا سن پترزبورگ شاهد کاهش حضور میلیونرها به میزان ۳۸ درصد بوده است که بسیاری از آنها دبی را برای اقامت انتخاب کرده اند.

از سوی دیگر، عربستان در رقابت خود با امارات به دنبال جذب شرکت‌ها و مؤسسات با دادن امتیازها و تسهیلات است تا این شرکت‌ها دفاتر خود را به ریاض، جده و یا دیگر شهرهای عربستان نظیر نیوم منتقل کنند که این امر به معنای انتقال هزاران کارمند و کارآفرین برای اقامت در این کشور است.

جایگاه دبی

«حسام عایش»، کارشناس اقتصادی معتقد است که دبی در بین شهرهایی که می توان آن را شهرهای صاحبان ثروت بزرگ نامید، نمونه‌ای منحصر به فرد در جهان است و به همین دلیل این امارت کوچک جایگاهی را در میان کشورهای بزرگی مانند آمریکا ژاپن، فرانسه، چین و روسیه برای خود درست کرده است؛ کشورهایی که ثروتمندان در آنها ثروت خود را به دست آورده و در آن اقامت داشته‌اند.

عایش افزود: افراد ثروتمند جهان به دلایل مختلفی از جمله اعتبار جهانی و پتانسیل و امکانات زیاد برای انجام معاملات، ملاقات با کارآفرینان و فراهم کردن فرصت‌های عظیم در چنین شهرهایی زندگی می‌کنند، اما دبی علاوه بر این، توانایی استثنایی در جذب این افراد ثروتمند دارد که دلایل آن در مالیات پایین و محدودیت‌های اندک در جابه‌جایی پول است تا حدی که نهادها و سازمان های بین المللی از جمله اتحادیه اروپا و سازمان بین المللی شفافیت امارات را در دسته‌بندی‌های مربوط به شبهات پولشویی قرار داده اند.

تغییر قوانین

عایش در عین حال بر اعتقاد دارد که دشوار است بگوییم ریاض به سرعت جایگزین دبی به عنوان یک مرکز مالی خواهد شد، زیرا انباشت دستاوردهای امارت باعث شده است که آن را به یک مرکز مالی جهانی تبدیل کند که از اعتماد و توانایی برای جذب و تداوم حضور سرمایه‌گذاران برخوردار است؛ امری که توانایی ریاض را برای جذب این تعداد زیاد از تاجران و صاحبان ثروت هنگفت، حداقل در میان مدت محدود خواهد کرد به ویژه که وضعیت حقوقی، معیشتی و اجتماعی در عربستان سعودی هنوز با دبی متفاوت است.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان می کند: مهم ترین چیزی که عربستان در رقابت با امارات به آن نیاز دارد، تغییر سیستم ها، قوانین و سیاست های مختلف است، به ویژه اینکه ریاض نمی تواند مانند دبی زیر ذره بین اتهامات پولشویی قرار گیرد. زیرا خود را به عنوان یک مدل اقتصادی متفاوت و جدید جهانی در منطقه، آسیا و جهان معرفی می‌کند.

مقر شرکت‌ها

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان می کند: انتقال مراکز منطقه ای شرکت ها به دبی به دلایل عینی مربوط به تسهیلات قابل توجه امارات بوده است و اگر عربستان قادر به ارائه این تسهیلات و یا بهتر از آن باشد، احتمال اینکه مدیریت این شرکت‌ها تصمیم به انتقال به عربستان بگیرند، وجود دارد.

عایش اظهار داشت اقتصاد عربستان از مجموع تولید یک تریلیون دلاری خود فراتر رفته که دو برابر اقتصاد امارات است و چشم انداز اقتصاد عربستان همچنان در آغاز راه و کشف پتانسیل ها و قابلیت‌های جدید است در حالی که اقتصاد امارات به مرحله نزدیک به اوج خود رسیده است. وزن اقتصادی عربستان سعودی نه تنها در سطح خلیج فارس، بلکه در آسیا نیز تعیین کننده خواهد بود.

از این رو، امارات اخیراً ابتکارات جدیدی مانند مالکیت ۱۰۰% خارجی پروژه‌ها، ابتکار ارائه اقامت طلایی برای سرمایه گذاران برای مدت ۱۰ سال و همچنین ابتکاراتی برای روابط اقتصادی با سایر کشورها و قراردادهای مشارکت استراتژیک را آغاز کرده است. به گفته عایش، عربستان هم برای رقابت با امارات ابتکارات موازی با جزئیات مخصوص به خود ارائه خواهد کرد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید