مبارزه با بیکاری و ایجاد اشتغال در کرمانشاه در سایه یک عزم ملی (گزارش و عکس خبری )
مسأله اشتغال یکی از اساسیترین چالشهای استان کرمانشاه است که به یکی از دغدغههای اصلی مردم و مسوولان این استان تبدیل شده است؛ مسأله ای که حل آن به یک عزم ملی و حرکتی جهادی نیاز دارد.
کارواشتغال به گزارش ایرنا، بیکاری و اشتغال ۲ شاخص مهم اقتصادی است که هرچند نتیجه و پیامد وضعیت اقتصاد از نظر شاخصهایی مانند میزان سرمایهگذاری، نرخ رشد اقتصادی و غیره هستند اما معیار مهمی برای قضاوت درباره سیاستگذاریهای اقتصادی دولت ها به شمار میروند که به نوعی خوب و بدی حال اقتصاد کشور را میتوان از این ۲ شاخص، به ویژه شاخص بیکاری دریافت.
معضل بیکاری امروز به یکی از مهمترین دغدغه دولت ها و مردم در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما ایران تبدیل شده است که با وجود برنامه ریزی های فراوان و صرف هزینه های بسیار از سوی دولت ها و سرمایه گذاری فعالان بخش خصوصی به دلایلی چون گسترش جمعیت، افزایش روزافزون شهرنشینی و تحولات مربوط به دنیای علم و فناوری، مهار کامل این پدیده و از بین بردن آن تقریبا غیرممکن است.
بیکاری یکی از مشکلات و چالشهای اقتصادی و اجتماعی جامعه محسوب میشود که برای خروج از این وضعیت نیاز به سیاستهای کلان است. بر اساس آخرین آمارهای رسمی از سوی مرکز آمار ایران حدود ۲ میلیون و ۱۳۶ هزار نفر ( ۸.۲ درصد از جمعیت فعال کشور) بیکار و ۲ میلیون و ۲۷۴ هزار نفر (۹.۵ درصد جمعیت فعال کشور) دارای اشتغال ناقص یا ناپایدار هستند.
روشهای بسیاری برای کم کردن نرخ بیکاری در کشور وجود دارد که تا با همتی دو چندان و اعمال سیاستهای تسهیل در زیرساختها و حمایت از کارآفرینان موانع پیش روی افراد جویای شغل برداشته شود و بسترهای ایجاد اشتغال را در کشور فراهم ساخت.
بدیهی است با اتخاذ برخی برنامه ریزی های مناسب و اصولی می توان آمار بیکاری را کاهش داد و از خیل جمعیت بیکاران در کشور کاست؛ بدون شک ایجاد اشتغال و بهبود فضای کسب و کار رابطه مثبت و معنی داری با رشد اقتصادی هر کشور دارد از این رو هر دولتی با توجه به این مولفهها سیاست گذاریهایی را در سطح کلان پایه ریزی میکند.
در همین راستا دولت سیزدهم نیز برنامههای راه اقتصادی و موضوع اشتغال را مورد اهتمام قرار داده است تا از این طریق با کاهش آمار بیکاری، وضعیت اشتغال را در کشور بهبود بخشد که باید دید در این مسیر تا چه میزان تاکنون موفق عمل کرده است.
کاهش ۱.۲ درصدی نرخ بیکاری از ابتدای دولت سیزدهم
گزارش مرکز آمار از حوزه اشتغال و وضعیت اقتصادی نشان می دهد که نرخ بیکاری از ۹.۴ درصد در تابستان سال گذشته به ۸.۲ درصد در پاییز امسال کاهش یافته و بنابراین در دولت سیزدهم با ۱.۲ درصد کاهش روبرو شده است.
براساس گزارش جدید مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در فصل تابستان امسال از ۸.۹ درصد به ۸.۲ درصد در فصل پاییز کاهش یافته است که این رقم در تابستان سال گذشته در اوایل آغاز به کار دولت سیزدهم ۹.۴ درصد بوده است.
همچنین بر اساس جدول شاخص های عمده بازار کار جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر، مرکز آمار ایران که به تفکیک استان ها آمده است، خراسان رضوی با ۴.۹ درصد بیکاری دارای کمترین میزان بیکاری و پس از آن استان های مازندران و قزوین با ۵.۸، فارس و ایلام با ۶.۴ ، تهران با ۶.۵ ، گیلان با ۶.۷ و قم با ۶.۹ درصد در رده های بعدی قرار دارند.
نرخ بیکاری ۲۰ استان در پاییز ۱۴۰۱ کاهش یافت
بر اساس نتایج مرکز آمار از طرح آمارگیری نیروی کار پاییز ۱۴۰۱، نرخ بیکاری در کشور به ۸.۲ درصد رسید که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰.۷ درصد کاهش داشت و به تبع این نرخ در ۲۰ استان کشور روند کاهشی داشته است.
بررسی وضعیت اشتغال در فصل پاییز نشان میدهد که استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحالوبختیاری، خراسان جنوبی و رضوی، خوزستان، فارس، قزوین، قم، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، مازندران، هرمزگان و یزد با کاهش نرخ بیکاری مواجه بودند.
بیشترین کاهش نرخ بیکاری در آذربایجان غربی، اردبیل، خوزستان، کرمان و هرمزگان ثبت شده است.
بر اساس نتایج آمارگیری مرکز آمار ایران، بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۸.۲ درصد از جمعیت فعال، بیکار بودهاند، همچنین بر اساس فاصله اطمینان ۹۵ درصدی نرخ بیکاری کل کشور بین ۷.۸ تا ۸.۶ درصد با نقطه مرکزی ۸.۲ درصد به دستآمده است.
همچنین نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است ضمن آنکه بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان میدهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ۱۴۰۰)، ۰.۷ درصد کاهشیافته است.
در پاییز ۱۴۰۱، به میزان ۴۱.۰ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند.
ایجاد فرصت شغلی در کشور امسال از مرز یک میلیون فراتر رفت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر اخیر خود به استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال جاری براساس آمارهای کاملا مستند، ایجاد فرصتهای شغلی در کشور از مرز یک میلیون در سال فراتر رفته است.
«سیدصولت مرتضوی» با اشاره به اینکه برخی از رسانه ها به دلیل نداشتن اطلاعات کافی نقدی بر این آمارها داشتند افزود: این آمار به شیوه های مختلف قابل راستی آزمایی است.
وی اظهار کرد: رییس جمهور در چند حوزه که مشکلات اساسی کشور بود، دستوراتی را صادر کرد که یکی از این حوزه ها موضوع اشتغال بود و عملکرد استانها در این بخش نشان می دهد که بیش از پیش بینی ها در این زمینه تحقق اهداف داشته ایم.
مرتضوی افزود: در ستاد وزارت کار و ادارات کل تعاون کار و رفاه اجتماعی سامانه رصد داریم که قادر است واحد به واحد، بخش به بخش و حتی روستا به روستا معدل استان را در زمینه ایجاد اشتغال ارایه کنند.
آمارهای اشتغال زایی در کشور قابل راستی آزمایی است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این آمار همچنین به سه شیوه پیامکی، تلفنی و نظارت های میدانی قابل راستی آزمایی است یادآور شد: همچنین آخرین آمار مرکز آمار ایران موید ایجاد یک میلیون فرصت شغلی است.
مرتضوی اضافه کرد: علاوه بر این بیمه شدگان تامین اجتماعی هستند که همگی می توانند از طریق آمار تعداد بیمه شدگان جدید این صحت سنجی را انجام دهند که بر همین اساس از یک میلیبون فرصت شغلی در سال گذشته ایم و برنامه ریزی ما این است که در سال های آینده با دیگر اقدامات تحولی بیشتر از یک میلیون فرصت شغلی را نیز ایجاد کنیم.
وی با اشاره به وضعیت اشتغال استان کرمانشاه، افزود: یکی از رسالت های مهم این وزارتخانه مساله اشتغال است که امیدواریم در یک بازه زمانی مناسب نرخ بیکاری استان را به متوسط کشوری برسانیم.
تصاحب رتبه های اول تا سوم بیکاری کشور در سالجاری توسط استان کرمانشاه
بررسی آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در استان کرمانشاه نیز نشان می دهد این استان در فصل بهار امسال با ۱۵/۴ رتبه اول بیکاری کشور، در فصل تابستان با نرخ بیکاری ۱۳.۶ رتبه دوم بیکاری و در فصل پاییز با نرخ ۱۲.۹ در رتبه سوم بیکاری کشور قرار گرفته است.
استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر میگیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
بر اساس آخرین آمار رسمی، استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که از این تعداد بیش از ۳۸ هزار نفر معادل ۳۹ درصد دانش آموختگان دانشگاهی هستند که به دلیل نداشتن مهارت کافی، نتوانستند شغلی پیدا کنند لذا بیکاری، تورم بالا و پایین بودن درآمد سرانه شهروندان کرمانشاهی بزرگترین مشکل استان است که مردم امیدوارند با تحقق مصوبات و وعدههای رییس جمهور و اعضای هیات دولت، بخشی از مشکلات حوزه بیکاری و اشتغال برطرف شود.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه ۴.۷ درصد از متوسط کشوری بالاتر است
مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان کرمانشاه در پاییز امسال را ۱۲.۹ درصد اعلام کرد که نسبت به پاییز سال گذشته با ۱۳.۲ درصد، سه دهم درصد کاهش یافته است.
براساس اعلام مرکز آمار ایران در پاییز امسال متوسط نرخ بیکاری کشور ۸.۲ درصد بوده که براین اساس نرخ بیکاری استان کرمانشاه ۴.۷ درصد از متوسط کشوری بالاتر است.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل قبل، یعنی تابستان امسال هم ۱۳.۶ درصد بود.
در پاییز امسال استان های کردستان با نرخ بیکاری ۱۳.۸ درصد و لرستان با ۱۳.۳ درصد، نرخ بیکاری بالاتری از کرمانشاه داشتهاند و استان کرمانشاه سومین استان با نرخ بالای بیکاری در کشور بوده است.
به گزارش مرکز آمار ایران، در پاییز امسال نرخ مشارکت اقتصادی استان کرمانشاه هم ۴۱.۶ درصد بوده که از پاییز سال گذشته با ۴۲.۲ درصد، شش دهم درصد پایینتر است ضمن آنکه نسبت اشتغال پاییز امسال استان ۳۶.۲ درصد بود که نسبت به پاییز پارسال که ۳۶.۶ بود چهار دهم درصد کاهش یافته است.
میانگین نرخ بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی استان کرمانشاه ۲۳/۷ درصد است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به وجود ۱۶۳ هزار و ۱۰۲ نفر از جمعیت فعال دانش آموخته دانشگاهی استان، گفت: از این تعداد ۳۸ هزار و ۷۵۰ نفر معادل ۲۳/۷ بیکار هستند و پاشنه آشیل بیکاری در استان کرمانشاه را این جامعه تشکیل میدهند.
«مختار احمدی» با اشاره به ۱۶۳ هزار و ۱۰۲ نفر جمعیت فعال جامعه دانش آموخته دانشگاهی استان، افزود: از این تعداد ۱۲۴ هزار و ۳۴۳ نفر مشغول به کار و ۳۸ هزار و ۷۵۹ نفر بیکار هستند.
وی جمعیت فعال استان کرمانشاه را ۶۵۹ هزار و ۴۱۵ نفر دانست و گفت: از این تعداد ۵۶۱ هزار و ۱۳۰ نفر شاغل و ۹۸ هزار و ۲۸۵ نفر نیز بیکار هستند.
احمدی با بیان اینکه در سال گذشته میانگین نرخ بیکاری در استان کرمانشاه ۱۴.۹ بود و استان رتبه دوم نرخ بیکاری را داشت، افزود: استان کرمانشاه در فصل بهار امسال با ۱۵/۴ رتبه اول بیکاری کشور، در فصل تابستان با نرخ بیکاری ۱۳.۶ رتبه دوم بیکاری و در فصل پاییز با نرخ ۱۲.۹ در رتبه سوم بیکاری کشور قرار گرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه بیان کرد: خوشبختانه در پاییز امسال شاهد کاهش نرخ بیکاری در استان بودهایم که نشان دهنده انجام اقدامات موثر در زمینه اشتغالزایی است.
احمدی نرخ مشارکت اقتصادی دانش آموختگان دانشگاهی در استان کرمانشاه را ۶۰.۳ درصد عنوان کرد و گفت: نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی استان ۲۳.۷ درصد است.
وی سهم بخشهای اقتصادی استان کرمانشاه در اشتغال را در بخش کشاورزی ۲۸ درصد، صنعت۲۳ درصد و خدمات ۴۹ درصد اعلام کرد.
احمدی در ادامه با اشاره به تدوین سند اشتغال استان کرمانشاه، گفت: براساس اهداف این سند نرخ بیکاری استان کرمانشاه امسال باید ۲.۷ درصد کاهش یابد و برای رسیدن به این هدف باید ۴۶ هزار شغل ایجاد کنیم که تاکنون ۳۷ هزار فرصت شغلی ایجاد و در سامانه رصد ثبت شده است.
وی در پایان با بیان اینکه آمارها نشان میدهد که نرخ بیکاری در استان کرمانشاه در حال کاهش است، خواستار افزایش تسهیلات اشتغالزایی استان جهت تسریع در کاهش نرخ بیکاری استان شد.
اشتغال مهمترین مطالبه مردم کرمانشاه است
امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه اخیرا در دیدار با وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی که به این استان سفر کرده بود با اشاره به اینکه بیکاری معضل اصلی استان است گفت: اشتغال مهمترین مطالبه مردم این استان از دولت است.
«آیت الله مصطفی علما» با بیان اینکه بیکاری جوانان اصلی ترین مشکل استان کرمانشاه است که مکرر نسبت به آن تذکر دادهام افزود: در دولتهای مختلف افراد گوناگونی پای کار آمدند و سعی کردند مشکل بیکاری را کاهش دهند اما مشکل بیکاری کرمانشاه هنوز حل نشده است.
امام جمعه کرمانشاه بیان کرد: همواره در خطبههای نماز جمعه نسبت به سه موضوع اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان تذکر دادهام که اگر این موضوعات به سرانجام برسد قطعاً بسیاری از مشکلات جامعه حل میشود.
وی تاکید کرد: مهمترین درخواست مردم کرمانشاه از دولت سیزدهم موضوع اشتغال است که باید مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه کرمانشاه همچنین در دیداری که اخیرا با عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس داشت نیز خواستار توجه به حل مشکلات جوانان استان اعم از ازدواج، مسکن و اشتغال شده بود.
آیت الله علما، با مهم دانستن مسائل و موضوعات مردم به خصوص جوانان اظهار کرده بود که باید مشکلات جوانان به صورت جدی در دستور کار مسوولان باشد تا این عزیزان بتوانند خانواده تشکیل داده و سرگرم زندگی شوند.
نماینده ولیفقیه در استان کرمانشاه در این دیدار یادآور شده بود که باید از ظرفیت های عظیم استان و سرمایه های خدادادی برای رونق زیر ساختها استفاده شود و با مدیریت بهینه شاهد جامعهای شاداب در زمینههای علمی، اقتصادی و فرهنگی باشیم.
ایجاد اشتغال پایدار در استان نیازمند یک عزم همگانی است
استاندار کرمانشاه، رفع بیکاری و ایجاد اشتغال را یکی از برنامههای اولویتدار دولت در استان دانسته و معتقد است: برای ایجاد اشتغال پایدار در حوزههای مختلف نیازمند یک عزم همگانی در استان هستیم.
«محمدطیب صحرایی» گفت: مشکلات و موانع بسیار گسترده و متنوعی در مسیر تولید و اشتغال کرمانشاه وجود دارد که بررسی موردی آنها بسیار زمان بر است.
وی تاکید کرد: دبیرخانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با دسته بندی مشکلات و موانع موجود در مسیر کارآفرینان و تولید کنندگان در زمینه استمهال وامها، بخشودگی مالیاتی و تامین اجتماعی، یک روال کاری مناسب را تعریف نماید و در قالب یک سامانه جامع و قابل تکمیل، آن را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.
استاندار کرمانشاه همچنین بر ضرورت سطح بندی موارد مطرح شده در ستاد تسهیل استان تاکید کرد و گفت: بخشی از مشکلات ارجاع شده در کمیتههای زیر مجموعه این ستاد قابل حل است و مواردی هم که نیازمند تصمیم گیری در سطح ستاد تسهیل استان است، در این جلسات مطرح و پیرامون آن تصمیم گیری شود.
صحرایی افزود: حل مشکلات برخی پروژههای مهم و اشتغالزا هم نیازمند پیگیری در سطح ملی توسط مدیریت ارشد استان و با استفاده از ظرفیت نمایندگان است که حل آن ها در این سطح دنبال می شود.
وی اضافه کرد: سطح بندی موارد مطرح شده در ستاد تسهیل، علاوه بر کمک به حل بهتر مشکلات کارآفرینان، به چابکی و پویایی این ستاد نیز کمک میکند.
دولت عزم جدی برای کاهش نرخ بیکاری در کشور دارد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه باید در بحث اشتغال یک توازن در استانها ایجاد شود، گفت: دولت عزم جدی برای کاهش نرخ بیکاری در کشور دارد.
«مرتضوی» افزود: دولت بنا دارد نرخ بیکاری در کشور را کاهش دهد که این مهم در استان های محروم که نرخ بیکاری بالای ۱۰ درصد دارند به شدت پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه به آموزش در حوزه اشتغال باید توجه ویژه ای شود اظهار کرد: باید بستر توانمندسازی افراد را در این عرصه فراهم کرد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این آمادگی را دارد تا صددرصد هزینه های آموزش این افراد را تامین و امتیازاتی را نیز برای آنها در نظر بگیرد.
مرتضوی یادآور شد: برای سال آینده اعتبارات خوبی از محل تبصره های ۱۶ و ۱۸ که ادغام شده اند پیش بینی شده و اختیارات زیادی نیز به استانداران اعطا شده است.
وی تاکید کرد: در همین راستا پیش بینی شده است اعتبارات براساس اسناد آمایشی و اطلس اشتغال و مزیت های نسبی هر استان تخصیص پیدا کند که به این وسیله توازنی در اشتغال استانها ایجاد شود.
زیبنده استان کرمانشاه نیست از معضل بیکاری رنج ببرد
مرتضوی با اشاره با وضعیت بیکاری استان کرمانشاه نیز گفت: به هیچ عنوان زیبنده این استان نیست که با وجود داشتن منابع و پتانسیل های فراوان از پدیده بیکاری رنج ببرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه مصوبات خوبی در زمینه طرح های زیربنایی نیروگاهی و احیای طرح های راکد اقتصادی به تصویب رسید.
وی با اشاره به توجه ویژه دولت به بحث اشتغال در این استان نیز گفت: در همین راستا برای نخستین بار در کشور قرارگاه اشتغال در این استان تشکیل شد که تاکنون مصوبات بسیاری خوبی داشته است.
رییس جمهور در سفر استانی خود به کرمانشاه در سالجاری درپی درخواست مردم، مسوولان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برای رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال با راهاندازی قرارگاه ملی کاهش رفع بیکاری در استان موافقت کرد و استانداری کرمانشاه نیز در این راستا بسته اشتغالزایی برای طرح در قرارگاه را تدوین کرد.
معادله پیچیده بیکاری و اشتغال برای رشد تولید و توسعه اقتصادی در شرایط تحریمی کشورمان در استان کرمانشاه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و در همین راستا «قرارگاه ملی اشتغال» با مشارکت همه بازیگران، فعالان و نهادهای مربوطه برای ساماندهی و پیگیری و ضعیت اشتغال در استان تشکیل شده است.
قرارگاه ملی اشتغال فرصتی بینظیر برای رفع معضل بیکاری کرمانشاه
قرارگاه ملی اشتغال فرصت بینظیری را در اختیار استان کرمانشاه قرار داده تا بتواند معضل چند دهه بیکاری این استان را مرتفع کند؛ قرارگاهی که ۹۵ درصد از اعتبارات ۲۷۰ هزار میلیارد تومانی آن از طریق سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ، شبکه بانکی و صندوق توسعه ملی تامین میشود و دولت کمترین سهم را دارد.
قرارگاه ملی اشتغال که یکی از منحصر به فردترین، استثناییترین و تکرارنشدنیترین مصوبه سفرهای استانی رییسجمهور است، در استان کرمانشاه ایجاد شده است که در اولین جلسه آن ۲۷۰ هزار میلیارد تومان طرح اشتغالزا پیشنهاد شد و این در حالی است که فقط پنج درصد از این اعتبار را دولت تامین میکند و در مجموع اگر حتی نیمی از طرح های پیشنهادی استان در این قرارگاه مصوب و اعتبار آن تخصیص یابد، کسب و کار جوانان کرمانشاهی رونق می یابد و شاهد کاهش بیش از پیش نرخ بیکاری در استان خواهیم بود.
در قرارگاه ملی اشتغال که اولین جلسه آن ۱۸ مهرماه به ریاست معاون اجرایی رییس جمهور و با حضور وزرای دولت تشکیل شد، برای تامین اعتبار پروژه های پیشنهادی خطوط اعتباری ویژه ای دیده شده است تا بار مالی کمتری به دولت تحمیل شود بطوریکه از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان پیشنهادی فقط ۱۵ هزار میلیارد تومان را دولت برای زیرساخت های اقتصادی استان هزینه می کند و مابقی از طریق شبکه بانکی، سرمایه گذاری در شرکت های بزرگ و نهادهای انقلابی و صندوق توسعه ملی تامین می شود.
رفع بیکاری در استان کرمانشاه در سفر وی رییس جمهور به استان کرمانشاه نیز مورد تاکید قرار گرفت که با تشکیل قرارگاه ملی اشتغال برای استان، این معظل استان را در کشور برجسته کرد بطوریکه در پیشنهادات قرارگاه فقط ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی برای استان مصوب شده و استان در ۶ وجه مختلف طرح ها و پیشنهادات را در قرارگاه ملی اشتغال ارائه داده است.
همه مسوولان استان کرمانشاه بی وقفه ایجاد اشتغال پایدار را دنبال خواهند کرد
استاندار کرمانشاه نیز قرارگاه ملی اشتغال استان را یک سند پیشبرنده در کاهش نرخ بیکاری استان دانست و با تاکید بر تجهیز مراکز فنی و حرفه ای کرمانشاه توسط وزارت کار، از شستا خواست که سهم و آورده خود در پروژه های استان را تامین کند.
صحرایی، در نشست شورای اشتغال استان کرمانشاه که اخیرا با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پنج عضو مجمع نمایندگان استان برگزار شد، اظهار کرد: تمرکز و اولویت در استان کرمانشاه بر کار، معیشت و اشتغال خواهد بود و بارقههای خوبی از گشایشهای اثرگذار در این فضا دیده میشود ضمن آنکه بسته خوبی برای فضای اشتغال استان با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیده شده است.
استاندار کرمانشاه افزود: آنچه در گذشته تحت عنوان قرارگاه ملی اشتغال طراحی شده است با همراهی و پیگیریهای لازم ابلاغ خواهد شد و بهعنوان یک سند پیشبرنده در استان مد نظر قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: حوزه بانکها در استان کرمانشاه یک حوزه گلوگاهی و مهم است و درخواست داریم تا بتوانیم حداقل در بانکهای عامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سطح اعتبارات خوبی را جذب تا برای ترمیم کمبودهای حوزه های مختلف، اشتغالهای زودبازده و عقبمانده گام برداشته و آنها را حمایت کنیم.
صحرایی با بیان اینکه شستا میتواند با انجام پروژهها در زمینه جهش اشتغال استان موثر باشد، بیان داشت: در برخی موارد شستا سهم و آورده خود را در استان تأمین نکرده و درخواست استان محقق شدن این سهمها است برهمین اساس منتظر همراهی مضاعف هم هستیم.
مدیر ارشد استان ادامه داد: مدیران استانی در زمینه پیگیری مصوبات سفر و طرحهای اشتغالزا پیگیری مصرانه، جدی و فعال داشته باشند زیرا ممکن است یک کار شش ماهه با پیگیری شش روزه جلو بیافتد.
استاندار کرمانشاه گفت: همه مسوولان استان بی وقفه ایجاد اشتغال پایدار را دنبال خواهیم کرد تا در کنار توسعه استان میزان بیکاری را به حداقل خود برسانیم.
صحرایی افزود: خوشبختانه در سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بازدیدها و تصمیمات خوبی صورت گرفت که امیدواریم شاهد گشایش های خوبی برای کاهش دغدغه های مردم استان در این زمینه بود.
ایجاد اشتغال در اولویت برنامه های دولت در استان کرمانشاه
مردم و مسوولان استان کرمانشاه در جریان سفر رییس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت به استان به صورت یکپارچه و هماهنگ کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال را مهمترین معضل حال حاضر استان اعلام کردند و خواستار ورود جدی دولت به این موضوع شدند که این درخواست با موافقت شخص رییس جمهور روبرو شد و آیت الله رییسی در این سفر چندین بار بر رفع معضل بیکاری در کرمانشاه تاکید کرد.
آیت الله رییسی در این سفر ایجاد اشتغال برای دختران و پسران از مسایل مهم و محوری و از دغدغه های دولت برای این منطقه دانست و تاکید کرد: زمینه اشتغال در عرصه کشاورزی و دامداری در این منطقه بسیار مهیا است و باید به کارهای مولد که تولید را در کشور رونق میدهند، اهمیت بیشتری داد.
رییس جمهور همچنین با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه امروز نباید دغدغه اشتغال داشته باشند، گفت: امروز یکی از دغدغهها و مشکلاتی که ما را در همه مناطق کشور رنج میدهد، مسأله رفع بیکاری است و انشاءالله در این رابطه گامهای اساسی برداشته خواهد شد.
آیت الله رییسی همچنین در جمع فعالان اقتصادی استان کرمانشاه نیز مسأله بیکاری کرمانشاه را بسیار نگرانکننده عنوان کرد و افزود: رفع این مشکل حق مردم و وظیفه دولت است که بخش خصوصی نیز در این زمینه باید وارد عمل شده و هر اقدامی که میتواند انجام دهد.
وی همچنین در جمع مردم کرمانشاه در ورزشگاه حضرت امام (ره) نیز تاکید کرد: با این همه نیروهای جوان تحصیلکرده آماده کار و تلاش و ظرفیتهای خوبی که استان در حوزههای مختلف صنعت، کشاورزی و معدن دارد، نباید شاهد بیکاری در استان باشیم و کرمانشاه میتواند به قطب کشاورزی منطقه تبدیل شود.
رییس جمهور همچنین در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه نیز با اشاره به اینکه وجود مشکلاتی نظیر بیکاری زیبنده استان کرمانشاه نیست، افزود: رفع این مشکلات نه با سخنرانی و بخشنامه که با حرکت جهادی در عمل و اجرا میسر خواهد شد.
حال پس از سفر ۲۳ تیرماه رییس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت به استان کرمانشاه و عده های داده شده از سوی ایشان و دیگر مسوولان استان مردم در انتظار اقدامات عملی دولت برای غلبه بر غول بیکاری در این استان به عنوان یکی از معضلات قدیمی استان هستند.