مجتمع بندری آستارا از ویژگیهای ممتازی برخوردار است
کارواشتغال گیلان : فرهاد منتصر کوهساری ظهر امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان در مجتمع بندری آستارا با اشاره به میزان کالای اساسی در بنادر کل کشور اظهار داشت: بیش از ۴ و نیم میلیون تن کالای اساسی در بنادر کشور آماده ترخیص است.
معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه ترخیص این کالاها منوط به همکاری دستگاههای ذیربط است افزود: بیشترین موجودی کالای اساسی در بندر امام خمینی(ره) است که بیش از ۳ میلیون تن کالا را شامل میشود.
منتصر کوهساری با اشاره به میزان وجود کالای اساسی در بندر امیر آباد نیز خاطرنشان کرد: ۳۸۶ هزار تن کالای اساسی در بندر امیرآباد در شمال کشور آماده ترخیص است.
وی با اشاره به همکاری و حمایت سازمان بنادر و دریانوردی از ترخیص کالاهای اساسی در بنادر کشور بر لزوم همکاری سایر دستگاههای ذیربط جهت تسریع در روند ترخیص این کالاها تاکید کرد.
معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه در صورت تسریع در ترخیص کالاهای اساسی در بنادر از پرداخت دموراژ کشتی جلوگیری میشود گفت: امیدواریم با همکاری همه دستگاههای مربوطه بتوانیم در اسرع وقت کالاهای اساسی موجود در بنادر کشور را ترخیص کنیم.
وی با اشاره به حمایتهای سازمان بنادر و دریانوردی از سرمایهگذاران بخش خصوصی در بنادر کشور نیز تصریح کرد: در حوزه سرمایهگذاری بیش از ۳۴۱ پروژه در بنادر کشور در حال انجام است که در این حوزه قراردادهایی با سرمایهگذاران منعقد شده است.
منتصر کوهساری، ساخت انبارهای سرپوشیده، روباز، سیلوهای غلات، مخازن نفتی،روغن و ترمینالهای کانتینری را از جمله سرمایهگذاری های انجام شده در بنادر کشور عنوان کرد.
معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی به اشاره به اجرای بستههای حمایتی سازمان بنادر به سرمایهگذاران بخش خصوصی نیز گفت: مجموع طرح های سرمایه گذاری های صورت گرفته در بنادر کشور بیش از ۷۱ هزار میلیارد تومان است.
منتصر کوهساری با اشاره به سرمایهگذاری های صورت گرفته توسط بخش خصوصی در سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان نیز بخش خصوصی در حوزه زیرساختها و روساختها و تجهیزات سرمایهگذاری در حال انجام است.
عمق کانال بندر آستارا تا ۴۰ روز آینده به ۵.۵ متر میرسد
معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه مجتمع بندری آستارا از ویژگیهای ممتازی برخوردار است افزود: بندر آستارا که توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری و به بهرهبرداری رسیده و با توجه به نزدیکی به بنادر روسیه و جمهوری آذربایجان از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است.
منتتصر کوهساری با بیان اینکه یکی از مشکلات این بندر عدم عمق کافی برای تردد کشتیهای بزرگ تجاری بود اظهار داشت: عملیات لایروبی این بندر با دو دستگاه هاپر و کاتر ساکشن توسط پیمانکار در حال انجام است.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود ۴۰۰ هزار متر مکعب در این بندر لایروبی داشته باشیم که در صورت شرایط مناسب جوی تا ۴۰ روز آینده عمق کانال این بندر به ۵.۵ متر خواهد رسید.
معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی به خطوط کشتیرانیها و صاحبان کالا اطمینان داد تا پس از پایان عملیات لایروبی این بندر، تمام کشتیهای متردد در دریای خزر میتوانند وارد بندر آستارا شوند.
منتصر کوهساری در ادامه ار بستههای تشویقی و حمایتی سازمان بنادر و دریانوردی از سرمایهگذاران جهت ساخت کشتی رو رو خبر داد و گفت: به سرمایهگذاران این بخش از محل وجوه اداره شده سازمان تسهیلات ساخت کشتی تخصیص داده میشود.
وی با اشاره به مزایای کشتی رو رو در بنادر شمالی کشور و کاهش ترافیک و قیمت تمامشده کالا اظهار داشت: بیش از ۷۰ هزار کامیون حمل بار در مرزهای کشورهای حاشیه خزر تردد میکنند که با راهاندازی خط رو رو ضمن تسریع، قیمت تمامشده کالا بسیار پایین خواهد آمد.
معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به پتانسیل بالای بندر آستارا در حوزه کشتیهای رو رو خاطرنشان کرد: در صورت حضور کشتی رو رو در بنادر شمالی و بهویژه بندر آستارا تقریبا ۱۰۰ کامیون میتواند با این کشتی حمل شود.
منتصر کوهساری از حمایتهای سازمان بنادر و دریانوردی از سرمایهگذاران ساخت کشتی رورو خبر داد و گفت: سازمان بنادر و دریانوردی ضمن ارائه تسهیلات ساخت کشتی به علاقمندان این حوزه، ۸۰ درصد نیز تخفیفات صادراتی شامل این نوع کشتیها خواهد بود.