معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسر-شهرستان رامسر دارای مجموعه‌ای از جاذبه‌های تاریخی، مذهبی و طبیعی برای گردشگران است.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسر-شهرستان رامسر دارای مجموعه‌ای از جاذبه‌های تاریخی، مذهبی و طبیعی برای گردشگران است.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسر
شهرستان رامسر دارای مجموعه‌ای از جاذبه‌های تاریخی، مذهبی و طبیعی برای گردشگران است.

کارواشتغال مازندران : معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسربه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، رامسر این شهر توریستی ایران، ویژگی‌های بسیاری دارد که آن را از دیگر مقاصد در کشورمان متمایز می‌کند.

نژاد و زبان: مردم رامسر بخشی از قوم گیلک هستند و به زبان همین قوم یعنی گیلکی صحبت می‌کنند. البته زبان فارسی نیز در این شهر رایج است و بخش بزرگی از مردم شهر نیز از قوم‌های مهاجر ترک زبان محسوب می‌شوند.

جمعیت: بر اساس آخرین سرشماری کشوری در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان رامسر ۷۴۱۷۹ نفر است.

اقتصاد: اقتصاد شهر رامسر بیشتر بر پایه گردشگری، کشاورزی و باغداری، ماهیگیری و جلب سرمایه‌های داخلی از شهر‌های مختلف ایران است. رامسر به عنوان شهری توریستی در طول سال میزبان هزاران گردشگر است و انواع فعالیت‌های گردشگری مانند اجاره ویلا و خانه، بازدید از جاذبه‌های مختلف، انجام تفریحات ساحلی و خرید صنایع دستی چرخ اقتصاد این منطقه را به گردش در می‌آورد. در کنار این‌ها باغداری و کشاورزی با محصولاتی مانند انواع مرکبات، کیوی، برنج و … بخش دیگری از اقتصاد این شهر را تشکیل می‌دهند. از دیگر محصولات شهر رامسر می‌توان به عسل، گل گاوزبان، چای، سبزی‌های محلی، انواع لبنیات محلی، ماهی‌های دریایی و پرورشی و … اشاره کرد.

شهر‌های خواهرخوانده: از میان شهر‌های مختلف دنیا سه شهر پورمونت شیلی، الوکره قطر و شیراز ایران با رامسر خواهرخوانده اند.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسرحقایق جالب در مورد رامسر
۱- ایران در میان کشور‌های دنیا رتبه چهارم تولید کیوی و رتبه هشتم صادرات این میوه را در اختیار دارد، در همین رابطه خوب است بدانید اولین نهال کیوی در کشورمان در سال ۱۳۴۷ در رامسر کاشته شد و پس از آن به دیگر شهر‌های شمالی کشورمان رفته است.

۲- روستای جنت رودبار رامسر، پایتخت گل گاوزبان ایران است و سالانه در حدود ۳۰ تا ۴۰ تن گل گاوزبان خشک شده از زمین‌های کشاورزی این روستا به دست می‌آید.

۳- از جذاب‌ترین حقایقی که می‌توان در مورد رامسر بیان کرد این است که بر اساس یافته‌های ناسا -سازمان فضایی آمریکا- مردم این شهر بهترین گزینه برای سفر به مریخ و تحمل شرایط محیطی آن هستند. دلیل آن نیز به شرایط مشابه رامسر با شرایط مریخ از لحاظ شدت پرتو‌های تابش بر می‌گردد. مریخ سیاره‌ای ست که پرتو‌های تابشی فراوانی را از سوی خورشید به سوی خود جذب می‌کند و از آنجایی که سطح قرمز رنگی دارد شدت انعکاس این پرتو‌های کیهانی در آن بیشتر می‌شود. از طرفی دیگر نیز مردم رامسر ۸۰ برابر بیش از میانگین جهانی پرتو‌های تابش را تحمل می‌کنند. شرایطی که باعث شده سطح تولید گلبول‌های سفید خون در آن‌ها بیشتر باشد و بسیار کمتر از مردم دیگر نقاط جهان به سرطان ریه مبتلا شوند. تمام این شرایط در کنار هم، رامسری‌ها را به ایده آل‌ترین مردم برای سفر به مریخ تبدیل کرده است. البته شهر گوتاراپاری برزیل نیز شرایط مشابهی مانند رامسر دارد.

۴- یکی دیگر از نکات جالب در مورد رامسر، قرار داشتن نام این شهر بر روی یکی از مهمترین قرارداد‌های حفاطت از محیط زیست دنیا، به نام کنوانسیون رامسر است. به واقع بیشتر مردم دنیا نام رامسر را به واسطه این کنوانسیون می‌شناسند. کنوانسیون رامسر توافقی بین المللی ست که در آن کشور‌های عضو بر روی تالاب‌های مهم جهان به ویژه آن‌هایی که زیستگاه پرندگان آبزی هستند، مطالعه و تحقیق کرده و از آن‌ها حمایت می‌کند. مفاد این کنوانسیون برای اولین بار در در سال ۱۹۷۱ میلادی در شهر رامسر به تصویب رسید و به همین دلیل امروزه در دنیا به این نام خوانده می‌شود. اگر دوست دارید از این کنوانسیون بیشتر بدانید می‌توانید از این لینک کمک بگیرید.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسرغذا و خوشمزه‌های رامسر
غذا‌های رامسر طیف گسترده‌ای از خوراکی‌ها را در بر می‌گیرد، ولی بیشتر بر پایه سبزیجات محلی، برنج، ماهی، پرنده‌های محلی و لبنیات محلی ست. تازگی مواد اولیه غذا‌های شمالی و رامسری باعث طعم و عطر خوش آن‌ها می‌شود. همچنین رامسری‌ها در کنار غذا‌های شان از چاشنی‌هایی مانند زیتون پرورده، اشپل ماهی، سیر تازه، باقلی و… استفاده می‌کنند.

کباب ترش: کباب ترش از پرطرفدارترین و خوشمزه‌ترین غذا‌های شمالی ست و با گوشت گوساله یا گوسفند، رب انار ترش و گردو تهیه می‌شود.

پُلا سَر تره: این غذا با برنج، سبزی محلی، سیر، پیاز، گوجه فرنگی و تخم مرغ درست شده و همراه با مرغ، ماهی یا کباب و ماست سرو می‌شود.

فسنجان با رب ترش: فسنجان شمالی مانند فسنجان‌های معمولی ست که همه می‌شناسیم، اما در آن از چاشنی رب انار ترش استفاده و به طور معمول با گوشت مرغ یا مرغابی طبخ می‌شود.

هلوآب تره: هلوآب تره خورشتی از سبزی‌های مختلف محلی مانند گشنیز، نعناع و کوتکوتو و از همه مهمتر ترشک است. از رب آلوچه ترش جنگلی، گوجه فرنگی و فلفل برای طعم دار کردن آن استفاده می‌کنند و همراه با تخم مرغ زده شده داخل آن یا جوجه کباب (در برخی مواقع مرغ سرخ شده) بر سر سفره آورده می‌شود.

دوآب: دوآب به غذای کله جوش شباهت‌هایی دارد با این تفاوت که ماده اولیه آن را کشک سابیده شده تشکیل می‌دهد. برای تهیه این غذا، کشک سابیده شده را با آب و گوشت بپزید و همراه با نعناع و پیاز سرخ کرده نوش جان کنید.

ماهی شکم پر: ماهی شکم پر هم که به تعریف نیاز ندارد. انواع ماهی‌های دریایی و پرورشی پایه این غذا را شکل می‌دهند و مواد شکم پر آن نیز از سبزی‌های محلی و گردو تهیه می‌شود.

سیر قلیه، کته کباب، ترش تره، انواع ترشی، انواع مربا و … از دیگر غذا‌ها و خوشمزه‌های رامسر هستند.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسرسوغات و صنایع دستی رامسر
انواع صنایع دستی چوبی: انواع وسایلی که از چوب ساخته شده اند مانند تخته شطرنج، جعبه دستمال کاغذی، تزئینات چوبی و … از صنایع دستی مشهور شمال و رامسر به حساب می‌آیند.

نمد: نمد یکی از معروف‌ترین صنایع دستی رامسر است و یکی از بهترین انواع نمد کشور در این شهر ساخته می‌شود. هر چند امروزه به دلیل اقبال کم مسافران و نبود تنوع در طراح‌های نمدها، این بافته سنتی در حال فراموشی ست.

حصیربافی: حصیر بافی یکی دیگر از هنر‌هایی ست که در شمال ایران رواج دارد و انواع محصولات به دست آمده از آن در فروشگاه‌های سوغات و صنایع دستی به فروش می‌رسد.

عروسک‌ها و روسری‌های بافتنی: در سفر به رامسر در کنار جاده‌ها به احتمال زیاد خانم‌های محلی را دیده اید که با سرعت در حال بافت روسری یا ساخت عروسک‌های بافتنی هستند. این عروسک‌ها و روسری‌ها امروز دیگر به عنوان سوغاتی این شهر درآمده اند و کمتر پیش می‌آید مسافری بدون خرید یکی از آن‌ها به شهر خود بازگردد.

انواع شربت و مربا: شمال ایران به دلیل وجود درختان میوه و گل‌های فراوان یکی از مراکز تهیه انواع شربت و مربا در ایران محسوب می‌شود. از جمله محبوب‌ترین و مشهورترین آن‌ها می‌توان به مربای بهارنارنج، شقاقل، تمشک، شربت بهارنارنج و … اشاره کرد.

انواع ترشی: انواع ترشی مانند بادمجان ترشی، سیرترشی، هفت بیجار، لیته، ترشی آناناس، ترشی ازگیل، ترشی مرکبات، شور و … از خوشمزه‌های سوغات شمال و رامسر هستند.

انواع لواشک و میوه فرآوری شده: یکی از بهترین مکان‌هایی که می‌توان در آن به انواع لواشک و میوه‌های فرآوری شده دسترسی داشت، شهر‌های شمالی ست. رامسر نیز از این قاعده جدا نیست و در بازار‌های محلی، فروشگاه‌های فروش سوغات و بسیاری جا‌های دیگر بساط فروش لواشک به چشم می‌خورد.

چای، کلوچه، برنج، سبزی‌های خشک محلی و گیاهان دارویی، لبنیات محلی، گردو، فندق، ماهی دریایی، پرورشی، ماهی شور و دودی و خاویار و … دیگر سوغات رامسر را تشکیل می‌دهند.

جاذبه‌های گردشگری رامسر
رامسر شهری توریستی است و برای تفریح و گشت و گذار انتخاب‌های متنوعی را پیش پای گردشگران قرار می‌دهد که در ادامه به معرفی کلی آن‌ها می‌پردازیم.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسرجنگل دالخانی: جنگل دالخانی یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی رامسر است و برای جنگل بکر و تمیز، لذت فوق العاده رانندگی در میان درختان انبوه و زیبایی بی حد و حصر خود در چهارفصل سال مشهور شده است. راه دسترسی به سد میجران نیز از جاده این جنگل می‌گذرد. همچنین در انتهای جنگل دالخانی چند روستای توریستی و بسیار زیبا مانند گرسماسر، جنت رودبار و … قرار دارد.

تله کابین رامسر: مجموعه تله کابین رامسر مشهورترین جاذبه تفریحی رامسر محسوب می‌شود و در کنار تله کابین، تفریحات و دیدنی‌هایی مانند انواع تفریحات آبی و پروازی، زیپ لاین، پل معلق، کارتینگ، شهربازی، مراکز خرید را در خود جای داده است.

بلوار معلم: بلوار معلم نوستالژیک‌ترین و محبوب‌ترین دیدنی رامسر است. تاریخ ساخت آن به پنجاه سال قبل باز می‌گردد و بسیاری از گردشگران با این بلوار و گشت و گذار در آن خاطره‌ها دارند.

بازار محلی: یکی از جذابیت‌های شهر‌های شمالی ایران، بازار‌های محلی آنهاست. شهر رامسر نیز در روز‌های مختلف بازار‌های محلی دارد که در آن انواع محصولات تازه کشاورزی، پوشاک، وسایل خانه و … به فروش می‌رسد. شنبه بازار و سه شنبه بازار در منطقه بین دو پل، دوشنبه بازار کتالم و چهارشنبه بازار سادات شهر از مشهورترین بازار‌های محلی رامسر است.

روستای جواهرده: روستای جواهرده در میان دیدنی‌های مشهور رامسر، جایگاه ویژه‌ای دارد و برای آب و هوای مه آلود، طبیعت زیبا، جاده رویایی و آبشاری‌های تماشایی خود مشهور شده است.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسرقلعه مارکوه: قلعه مارکوه از معدود جاذبه‌های تاریخی رامسر است. بر فراز این قلعه می‌توان تمام منظره دریا و دشت تنکابن و کوه‌های رامسر را تماشا کرد.

کاخ موزه رامسر: کاخ موزه رامسر نیز از دیگر دیدنی‌های به جای مانده از دوره پهلوی در شهر رامسر محسوب می‌شود که یک باغ بی نظیر و یک کاخ کوچک را در خود جای داده است. همچنین موزه بین المللی عاج، موزه حمام قدیم و فروشگاه صنایع دستی از دیگر بخش‌های این مجموعه به حساب می‌آیند.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسرآبگرم‌های معدنی: بسیاری از گردشگران به غیر از جاذبه‌های معمول رامسر برای استفاده از آبگرم‌های این شهر نیز به اینجا سفر می‌کنند. آبگرم‌هایی که خاصیت طبی و درمانی فراوانی دارد و در مناطقی مانند جواهرده، کتالم، سادات شهر و خود رامسر سراغ شان را گرفت.

پارک جنگلی صفارود: در ۹ کیلومتری جاده جواهرده، پارک جنگلی با صفایی به نام پارک صفارود وجود دارد که به تنهایی مقصد بسیاری از مسافران و مردم محلی برای گذران یک روز تعطیل است. همچنین در این پارک جنگلی یکی از چشمه‌های مشهور رامسر به نام آب معدن قرار دارد.

پلاژ‌های متعدد ساحلی: رامسر شهری ساحلی است و در طول ساحل آن انواع پلاژ‌های مختلف با تفریحات متنوع به چشم می‌خورد. از مشهورترین آن‌ها می‌توان به پلاژ لیدو، توسکاسرا، شهرداری رامسر و … اشاره کرد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید