موفقیت فناوران کشورمان در تولید ماژول ترنسیور نوری

موفقیت فناوران کشورمان در تولید ماژول ترنسیور نوری

پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان، موفق شدند ماژول ترنسیور نوری (SFP) (مدار تجمیعی که داده ها را از هر دو جهت بطور مستقل ارسال و دریافت می کند) را طراحی و تولید کنند که برای تبدیل پیام (سیگنال) دیجیتال به سیگنال نوری کاربرد دارد.

 

کارواشتغال به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از « صندوق نوآوری و شکوفایی» ، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درخصوص این محصول گفت: SFP (Small Form-Factor Pluggable) یک قطعه کوچک با پوشش فلزی برای تبدیل سیگنال دیجیتال به سیگنال نوری است. این قطعه به عنوان یک پلاگین کوچک، امکان اتصال کابل‌های فیبر نوری را فراهم می‌کند. این ترنسیورها، ماژول‌هایی با کارایی بالا و مقرون به صرفه هستند.
اکرم رمضانی نژاد افزود: از نقطه نظر تنوع محصول، ماژول‌های SFP سپیتام، به دسته‌های سینگل‌مود و مالتی‌مود، سیمپلکس و داپلکس (تک‌کر و دو کر)، صنعتی و غیر صنعتی، با نرخ‌های انتقال Gbps ۱.۲۵ تا ۱۰ (گیگابیت بر ثانیه) و پوشش مسافت‌هایی از ۲۰ کیلومتر تا ۱۲۰ کیلومتر تقسیم می‌شوند.
وی گفت: به طور مثال یکی از ترنسیور‌های تولیدی این شرکت ماژول Sepitam-SFP۱G-SM-SX-۲۰KM است که وظیفه ارسال و دریافت سیگنال‌های نوری را به‌صورت سینگل‌مود و بر روی تک فیبر برعهده دارد. با استفاده از این ماژول می‌توان اطلاعات را از طریق فیبر نوری با کانکتور LC را تا ۲۰ کیلومتر انتقال داد. این محصول به‌صورت لینک ارائه شده و از نرخ انتقال ۱.۲۵ گیگابایت بر ثانیه (Gbps) به‌صورت ارتباط دو جهته کامل (Full Duplex) پشتیبانی کرده و الزامات ایمنی لیزر کلاس A و استاندارد‌های SFP (MSA) و SFF-۸۴۷۲ را برآورده می‌کند.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به کاربرد‌های متنوع این محصول گفت: این ماژول فرستنده نوری در شبکه و محیط‌های دیتاسنتر که نیاز به انتقال داده با سرعت و توان عملیاتی  «Throughput  بالا دارند، شبکه‌های اینترنت، ارتباطات از راه دور و به طور کلی تجهیزات فیبر نوری قابل استفاده است. نکته حائز این محصول ، سازگاری آن با دستگاه‌های شبکه سایر نام های بازرگانی (برند‌) معتبر خارجی است. درحال حاضر نیاز کشور به این محصول حدود ۱۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار عدد در سال است.
رمضانی نژاد افزود :  دانش فنی طراحی و تولید این محصول در اختیار کشور‌های توسعه‌یافته از جمله آمریکا، ژاپن و چین است. نمونه مشابهی از این محصول پیش از این در کشور تولید شده است و پژوهشگران این شرکت دانش بنیان درحال توسعه و تنوع این محصول هستند.
وی، طراحی ساده و هوشمندانه برای آسان‌تر شدن تعمیرات، پشتیبانی از عملکرد Full Duplex، پشتیبانی از استاندارد‌های SFP (MSA) و SFF-۸۴۷۲، طراحی ۴ لایه PCB، هماهنگی بالا بین چیپ‌ست و سایر عناصر و PCB برای دستیابی به بالاترین بازده؛ رابط نوری قابل اتصال از نوع BIDI LC/UPC، تنوع بالای محصول همچنان که در بالا عنوان شد و گارانتی یک تا سه ساله را از ویژگی‌ها و مزیت‌های خاص این دسته محصول عنوان کرد.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: قیمت این محصول در صورت تولید انبوه، یک سوم مشابه نشان (برند) خارجی نظیر سیسکو است که پتانسیل بسیار زیادی جهت اشتغال‌زایی و جلوگیری از خروج ارز از کشور خواهد داشت و این شرکت توان تولید ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار عدد ماژول SFP در سال را دارد. با لحاظ ما‌به‌التفاوت ۷۰۰ هزار تومانی قیمت تولید ماژول SFP داخل و قیمت برند خارجی سیسکو و همچنین در نظر گرفتن تولید ۱۰۰ هزار عدد از این محصول، رویهم رفته می‌‎توان از خروج یک تا یک و نیم میلیون دلار ارز از کشور در سال جلوگیری کرد.
رمضانی نژاد درخصوص زمینه اشتغال‌زایی و صادراتی این محصول نیز گفت: با توجه به تقاضای بالا و کاربری فراوان این محصول در تجهیزات فیبر نوری و شبکه، تولید انبوه آن دارای پتانسیل اشتغال‌زایی بسیار زیادی است. به عنوان مثال برای تولید ۱۰۰ هزار ماژول SFP به حدود ۱۵-۱۰ نیروی انسانی متخصص نیاز داریم. در بخش صادرات نیز، در صورت تولید انبوه و رسیدن به یک قیمت رقابتی، امکان صادرات این محصول وجود خواهد داشت. با هدف بازاریابی مناسب برای این محصول، شرکت در نمایشگاه‌های خارجی و رایزنی با شرکت‌های بازرگانی را در دستور کار داریم.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اهمیت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به توسعه بازار محصولات این شرکت‌ها تأکید کرد: تسهیل اخذ مجوز‌های مرتبط با محصولات دانش‌بنیان؛ پشتیبانی و حمایت از اجرایی کردن قوانین جهش تولید و مصوبه‌های محصولات دانش‌بنیان در جهت معرفی و خرید این محصولات توسط شرکت‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌های داخلی؛ توجه جدی به بحث جلوگیری از واردات محصولاتی که مشابه آن در داخل تولید می‌شوند و ارائه تسهیلات لازم جهت تولید انبوه محصولات دانش‌بنیان و خرید تجهیزات تست و تجهیز آزمایشگاه، اقداماتی هستند که قطعا به توسعه بازار محصولات دانش‌بنیان کمک شایانی خواهند کرد.
وی تأکید کرد: در حال حاضر این ماژول‌ها برای تکنولوژی اترنت و ترافیک‌های مختص آن مورد استفاده قرار می‌گیرد که مناسب تجهیزات و دستگاه‌هایی، چون سوییچ‌های شبکه و مدیاکانورتر‌ها است.
اکنون تیم تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان متمرکز بر روی توسعه این دسته از محصولات است تا ماژول‌های SFP برای فناوری‌های WDM از قبیل CWDM و DWDM منطبق بر استاندارد ITU-T و ماژول‌های SFP برای فناوری‌های مبتنی بر TDM مانند SDH/SONET با ظرفیت‌هایی، چون STM۱، STM۴ و STM۱۶ را به سبد محصولات خود اضافه کند.
گفتنی است این شرکت یکی از ۱۵ شرکت حاضر در غرفه (پاویون) شرکت‌های دانش‌بنیان در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام ۱۴۰۲) است که محصولات، دستاورد‌ها و توانمندی‌های خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده‌اند.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید