پوشش تحصیلی ۹۸درصدی دانش‌آموزان عشایر/ظرفیت آزمون استخدامی آموزگاری عشایری افزایش می‌یابد

پوشش تحصیلی ۹۸درصدی دانش‌آموزان عشایر/ظرفیت آزمون استخدامی آموزگاری عشایری افزایش می‌یابد

مسئول دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت: پوشش تحصیلی در جامعه عشایری براساس آمار موجود در مقطع ابتدایی بیش از ۹۸ درصد است.

علی تیرگیر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره وضعیت تحصیلی دختران عشایر اظهار داشت: نزدیک به ۴۹ و نیم درصد دانش آموزان عشایر را دختران و ۵۰ و نیم درصد را پسران تشکیل می‌دهد و این آمار نشان می‌دهد که پس از انقلاب توانستیم گام خوبی در راستای پوشش تحصیلی دختران عشایر برداریم همچنین همه تلاش ما این است که موانعی که بر سر راه تحصیلی دانش‌آموزان به‌ویژه در مناطق محروم برداریم.

بازگشت بیش از ۲۰ درصد بازماندگان از تحصیل به مدرسه

مسئول دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت بازماندگان از تحصیل در مناطق عشایری افزود: امسال با هم‌افزایی آموزش و پرورش و سازمان امور عشایر یک آمار دقیق از میزان بازماندگان از تحصیل در مناطق عشایری شناسایی شد.

تیرگیر ادامه داد: این آمار نسبت به انگاره‌ای که در ذهن جامعه وجود دارد که در مناطق عشایری پوشش تحصیلی با یک افت شدید روبه رو باشد را نشان نمی‌دهد. بازمانده از تحصیل در مناطق عشایر داریم اما امسال توانستیم ۲۰ درصد از دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل را به چرخه تحصیل بازگردانیم.

وی افزود: همه تلاش ما این است که در یک بازه زمانی چهار تا پنج ساله افراد ترک تحصیل مناطق عشایری را به صفر برسانیم.

 

فعالیت ۲۴۵ مدرسه شبانه روزی

مسئول دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش درباره اقداماتی که برای برقراری عدالت آموزشی برای دانش‌آموزان این مناطق انجام شده است، گفت: اینکه ما در متوسطه اول و دوم مانند دوران ابتدایی در مناطق عشایر فعالیت نداشتیم، درست است. همه تلاش این است که ظرفیت‌ها را بکارگرفتیم که شرایط تحصیلی برای دانش‌آموزان عشایری در اقلیم خود آنها مهیا شود.

تیرگیر افزود: یکی از مهم‌ترین راهکارها در پوشش تحصیلی و آموزش با کیفیت تعریف و توسعه مدارس شبانه‌روزی عشایر است. اکنون بیش از ۲۴۵ مدرسه عشایر شبانه روزی فعال است که نزدیک به ۲۵هزار دانش‌آموز عشایری متوسطه اول و دوم دختر و پسر در این مدارس در حال تحصیل هستند و تلاش این است که ظرفیت این مدارس به ۱۰۰درصد افزایش یابد و مدارس شبانه روزی جدید هم اضافه شود.

وی درباره افزایش تعداد معلمان در این مناطق گفت: معلم در این مناطق وجود دارد، اینکه معلمی برای مدارس عشایری متوسطه اول و دوم اعزام نمی‌شود، فرضیه اشتباهی است اما ممکن است که در متوسطه دوم از یک معلم در ۲ درس استفاده شود.

 

 

۲ هزار سهمیه پذیرش در دانشگاه فرهنگیان برای دانش آموزان عشایر

مسئول دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت: امسال برای نخستین بار ۲ هزار سهمیه پذیرش در دانشگاه فرهنگیان برای دانش آموزان عشایر در نظر گرفته شده است و دانش آموزان عشایری که دوره متوسطه اول و دوم را در مدارس عشایری گذرانده باشند، می توانند از ظرفیت دانشگاه فرهنگیان استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این ظرفیت شامل دانش آموزان دختر و پسر می شود، افزود: با این ظرفیت از افراد عشایر و بومی منطقه برای دانش آموزان همان منطقه معلم می‌گیریم که این کاری بی‌بدیل است.

مسئول دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین امسال هم مانند سال گذشته در آزمون ماده ۲۸ وزارت آموزش و پرورش در آموزگاری، دبیری و معلم پرورشی و هم مربیان تربیت بدنی سهمیه ویژه عشایر را داریم.

تیرگیر اضافه کرد: ظرفیت سال گذشته آزمون استخدامی آموزگاری هزار نفر برای عشایر بود که در نظر داریم امسال این میزان افزایش یابد.

هفت هزار و ۳۱۹ مدرسه عشایری در ۲۶ استان کشور وجود دارد که براین اساس مصوبه ای با عنوان ارتقای دانش و سواد فرهنگ عشایر در هیات دولت تصویب شده که طبق این مصوبه وظایفی برای دستگاه‌ها تعریف شده و بخش اعظم آن بر عهده سازمان امور عشایر است.

۲۲۴ هزار دانش آموز عشایر داریم که ۱۶۲ هزار دانش آموز آن در مقطع ابتدایی و حدود ۶۲هزار دانش آموز نیز در مقطع متوسطه تحصیل می کنند.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید