چاپ مقالات محققان ایرانی با وجود تبیعض علمی

چاپ مقالات محققان ایرانی با وجود تبیعض علمی

محقق روانپزشکی و دانشمند یک درصد برتر گفت: تبیعض علمی مانع چاپ مقالات محققان ایرانی نمی‌شود.

 

کارواشتغال به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آخوندزاده در برنامه افق روشن رادیو سلامت با بیان این که نباید تبعیض علمی محققان را بترساند، گفت: در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۷۴ هزار مقاله علمی از ایران منتشر شده است، اگر بگوییم همه این‌ها به علت تحریم چاپ نمی‌شد درست نیست؛ بنابراین با پشتکار و مقاومت باید این ۲۵ درصد را دور زده و سهم ۷۵ درصد سایرمجلات دنیا را به دست بیاوریم.

این دانشمند یک درصد برتر افزود: از صد مقاله علمی که محققان ایرانی برای مجلات معتبر علمی ارسال می‌کنند حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد به علت مسائل سیاسی و تحریم رد می‌شود که این مسئله بر رشد علمی ایران تاثیر دارد.

این محقق علم روانپزشکی گفت: دولت آمریکا در ۲۰ سال گذشته با اعمال فشار بر ناشران علمی دنیا مانع از چاپ مقالات محققان ایرانی شده است و آغاز این تحریم علمی از دوران ریاست جمهوری بوش پسر آغاز شده است؛ آمریکا محققان ایرانی، کره شمالی، سوریه، روسیه و کشور‌های که با روسیه همکاری دارند، در فهرست تحریم علمی قرار داده است.

آخوندزاده درباره چگونگی چاپ مقالات علمی پژوهشگران جوان درمقایسه با محققان نام آشنا گفت: زمانی که یک محقق جوان همزمان با یک محقق کهنه کار مقاله‌ای را به نشریه جان وایلی ارسال می‌کنند، مسئول مجله به محقق جوان می‌گوید: تحریم هستی، اما مقاله محقق نام آشنا را می‌پذیرد از این رو توصیه به محققان جوان ممارست برای حضور بیشتر در مجامع علمی دنیا است.

این محقق علم روانپزشکی گفت: زمانی که کشوری یک نمایشگاه و همایش علمی برگزار می‌کند در صدور ویزا مشکلاتی را برای محققان ایرانی ایجاد می‌کند، اما همان کشور برای تامین نیروی کار به دانشجوی ایرانی ویزا می‌دهد، زیرا هدف او جذب نخبه جوان ماست.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید