کاهش تمایل آلمانی‌ها برای استخدام در ارتش چالشی برای این نهاد امنیتی

کاهش تمایل آلمانی‌ها برای استخدام در ارتش چالشی برای این نهاد امنیتی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تمایل شهروندان آلمانی برای کار در ارتش کاهش چشمگیری داشته و این مسئله جذب نیرو برای این نهاد مهم امنیتی را که به شدت با بحران کمبود پرسنل روبرو است دشوار کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از “ان تی وی”، بوریس پیستوریوس اکنون کمی بیش از هفت ماه است که وزیر دفاع آلمان است و شهرت او همچنان رو به افزایش است. او حتی در میان حامیان اتحادیه احزاب متحد مسیحی، لیبرال دموکرات و سبزها بیشتر از حزب خودش محبوب است. اما ارتش آلمان تحت رهبری او برای مردم جذاب تر نشده است.

مشکلات ارتش آلمان بر جذابیت آن به عنوان یک کارفرما نیز تأثیر می گذارد. در ژوئن ۲۰۱۵، موسسه فورسا در یک نظر سنجی این پرسش را برای شهروندان مطرح کرد که آیا کار در ارتش آلمان برای جوانان جذاب است یا خیر. در آن زمان، ۵۲ درصد از پاسخ دهندگان به این پرسش پاسخ مثبت دادند. در نظرسنجی جدید تنها ۴۷ درصد است به این پرسش پاسخ مثبت دادند.

بوریس پیستوریوس می‌خواهد امروز (چهارشنبه) درباره استخدام در ارتش آلمان اطلاعات بیشتری ارائه کند زیرا شغل در نیروهای مسلح آلمان جذابیت کمتری برای شهروندان پیدا کرده است.

بر اساس آمارها تعداد متقاضیان کار در ارتش آلمان همچنان در حال کاهش است. همانطور که “اشپیگل” روز چهارشنبه به نقل از سخنگوی ارتش آلمان گزارش داد، از ژانویه تا پایان ماه مه ۲۰۲۳، مردان و زنان بسیار کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته برای حرفه نظامی اقدام کردند. بر اساس جدول داخلی این نهاد امنیتی ۲۳۴۱۴ زن و مرد تا پایان ماه می امسال برای این منظور درخواست داده بودند. این نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۲۲ حدود هفت درصد کاهش داشته است.

سخنگوی ارتش آلمان این کاهش تعداد پرسنل را در درجه اول به تأثیرات تغییرات جمعیتی و اجتماعی و تشدید وضعیت در بازار کار نسبت داد.

بوریس پیستوریوس ، وزیر دفاع آلمان امروز از مرکز شغلی ارتش آلمان در اشتوتگارت بازدید می کند. در آنجا او می خواهد در مورد استخدام برای ارتش آلمان اطلاعات بیشتری ارائه کند. به گفته این وزارتخانه، ارتش آلمان در سراسر این کشور خود را به عنوان یک کارفرما با ۱۶ مرکز شغلی معرفی می کند.

به عنوان بخشی از سازمان استخدام پرسنل ارتش، مراکز شغلی برای کمک به جذب افراد برای استخدام در این نهاد امنیتی در نظر گرفته شده است.

در آغاز ژوئن، پیستوریوس این سوال را مطرح کرد که آیا می توان به هدف افزایش تعداد سربازان در ارتش آلمان به ۲۰۳۰۰۰ تا سال ۲۰۳۱ دست یافت. در حال حاضر حدود ۱۸۳۰۰۰ سرباز در ارتش آلمان وجود دارد.

پیستوریوس کاهش تعداد متقاضیان را ناشی از همه گیری کرونا دانست. به گفته وی موضوع پرسنل در کنار مسئله تجهیزات بالاترین اولویت را دارد. وزیر دفاع آلمان تاکید کرد که برای جذب سربازان بیشتر، روند درخواست باید بهبود یابد.

به گفته وی متقاضیان باید سریعتر و الزام آورتر در مورد اینکه چه زمانی می توانند کار را شروع کنند شفافیت پیدا کنند تا بلافاصله دوباره علاقه خود را از دست ندهند. علاوه بر این، باید بر زنان و افرادی که سابقه مهاجرت دارند تاکید بیشتری شود.

سایت رادیو آلمان هم در مطلبی نوشت: به دلیل تهدید جدید ناشی از جنگ روسیه در اوکراین، ارتش آلمان باید بر اساس تصمیمات اتخاذ شده تا سال ۲۰۳۱ به ۲۰۳۰۰۰ سرباز افزایش یابد. اما تعداد متقاضیان در حال کاهش است. ارتش تلاش زیادی می کند تا برای جوانان جذاب تر شود.

همواره زنان و مردان کمتر و کمتری به حرفه نظامی علاقه نشان می دهند. در وزارت دفاع نگرانی فزاینده ای در مورد مشکلات کیفی در انتخاب پرسنل وجود دارد.

بر اساس یک الگوی محرمانه برای رهبری وزارت دفاع “روند کاهش درخواست ها در سال ۲۰۲۳، با وجود تلاش های قابل توجه، ادامه خواهد داشت.”

به گزارش هفته نامه “اشپیگل”، کارشناسان این وزارتخانه نسبت به عواقب کمبود متقاضیان هشدار می دهند. این مجله با استناد به یک پرونده طبقه بندی شده اعلام کرد: کاهش مداوم درخواست ها حفظ کیفیت بالای فعلی در انتخاب پرسنل را دشوار می کند.

کمیسر پارلمانی نیروهای مسلح آلمان هم اخیراً در مورد تحقق هدف تشکیل یک ارتش بزرگتر ابراز تردید کرده است. اوا هوگل در ماه ژوئیه گفت: «این بسیار سوال برانگیز است که آیا می توان با اقدامات و رویکردهای انجام شده تا کنون به هدف اعلام شده برای گسترش بوندسوهر به ۲۰۳۰۰۰ سرباز تا سال ۲۰۳۱ دست یافت. به گفته وی این تلاش قابل توجهی برای جذاب کردن بیشتر جوانان می طلبد.

ارتش آلمان افزایش حدود ۲۰ هزار سرباز را در دستور کار دارد. اوا هوگل، کمیسر پارلمانی نیروهای مسلح آلمان از حزب سوسیال دموکرات در این باره تردید دارد که آیا این امر بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا سال ۲۰۳۱ محقق خواهد شد.

اوا هوگل از حزب سوسیال دموکرات اخیرا خواستار تلاش‌های بیشتر برای جذب جوانان به عنوان سرباز برای ارتش شد.

یک مقام نظامی دیگر در آلمان نیز در این باره گفت: بوندسوهر “در ۳۰ سال گذشته از نظر اندازه کاهش یافته است، کوچک شده، واحدها برچیده شده اند و لغو این شرایط اکنون زمان می برد.

بهر حال این روزها ارتش آلمان که به شدت درگیر کمک‌ها به اوکراین شده است به گفته مقامات این نهاد امنیتی خود با مشکلات فراوانی به ویژه در زمینه استخدام نیروی کافی و قوی روبرو است.

در سال ۲۰۲۲، برای دومین بار متوالی، ارتش آلمان بیش از استخدام نیرو تعداد زیادی سربازان خود را از دست داد.

سرلشکر “مارکوس کورچیک”، فرمانده مرکز رهبری داخلی ارتش آلمان هم اخیرا خواستار شیوه‌ای متفاوت برای برخورد با افراد استخدامی شده است.

وی تاکید کرد: برخلاف ۲۰ یا ۳۰ سال پیش، امروزه جذب افراد جوان برای بوندسوهر بسیار چالش برانگیزتر شده است.

در پایان ماه مارس مشخص شد که بیش از ۱۹۵۰۰ سرباز در سال ۲۰۲۲ بوندسوهر را ترک کرده اند که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۷ بوده است.

اوا هوگل، کمیسیونر ارتش آلمان در پارلمان این کشور یک مشکل اساسی را در این راستا می بیند و آن این است که متقاضیان کافی برای افزایش نیروها وجود ندارد و حتی کسانی که می آیند لزوما نمی مانند.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع فدرال آلمان هم چندی پیش در مصاحبه ای اظهار داشت که کمبود تجهیزات ارتش آلمان در این دهه قابل جبران نیست.

گزارش های منتشر شده در رسانه های آلمانی نشان می دهد که ارتش آلمان این روزها شرایط خوبی ندارد و با کمبود پرسنل و تجهیزات دست و پنجه نرم می کند.

یک رسانه آلمانی اخیرا با استناد به اطلاعات وزارت دفاع آلمان از تداوم روند کوچک تر شدن ارتش آلمان برای دومین سال متوالی و بالاتر بودن تعداد خروجی ها از ارتش نسبت به سربازان ورودی خبر داد.

با شروع جنگ اوکراین وضعیت اسفبار ارتش آلمان نمود بیشتری پیدا کرده است. چندی پیش “بوریس پیستوریوس”، وزیر دفاع آلمان گفت که ارتش این کشور آماده دفاع از کشور در برابر تهاجم نظامی نیست.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید