۳۵۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان گیلان آب‌رسانی می‌شود

۳۵۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان گیلان آب‌رسانی می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان گفت: تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان که شمال ۳۵۰ روستاست به طرح آبرسانی ۷۱۱ روستا افزوده می‌شود.

به گزارش کارواشتغال از  خبرگزاری تسنیم از رشت، مازیار علیپور صبح امروز در جمع خبرنگاران درباره میزان بهره‌مندی جمعیت گیلان از آب شرب اظهار داشت: در استان گیلان ۹۹‌.۹ شهرها و در روستاها ۷۷ درصد روستاییان از آب شرب بهره‌مندند که این آمار ۸۴ درصد جمعیت گیلان را در بر می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان خاطرنشان کرد: این آمار در کشور برای شهرها مانند استان گیلان حدود ۹۹ درصد و در روستاهای کشور نیز میانگین بهره‌مندی روستاییان از آب شرب کمتر از ۷۵ درصد بوده و گیلان در این بخش آمار بالاتری دارد.

علیپور درباره طرح‌های آب‌رسانی در گیلان با بیان اینکه طرح آب‌رسانی هزار روستا از قبل در غرب و شرق استان، رشت و رودبار در حال انجام بود گفت: به‌ جهت تکمیل طرح‌های آب‌رسانی قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) بهمن‌ماه‌ سال گذشته منعقد شد.

وی با بیان اینکه به موجب این قرارداد ۷۱۱ روستای استان گیلان با اعتباری بیش از هزار و ۸۲۵ میلیارد تومان آب‌رسانی می‌شود تصریح کرد: ۸۵ روستای استان گیلان فاقد شبکه آب‌رسانی و ۶۲۶ روستای استان نیز نیازمند بازسازى شبکه آب رسانی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان با اشاره به اینکه کلیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار که در گیلان ۳۵۰ روستا است به این طرح اضافه می‌شود افزود: اگر جمعیت روستایی کمتر از ۲۰ خانوار اما در مسیر روستاهای بالای ۲۰ خانوار بود آن هم از نعمت آب بهره‌مند می‌شود.

علیپور درباره روند تکمیل تصفیه‌خانه‌های استان عنوان کرد: تصفیه‌خانه سنگر بزرگترین تصفیه‌خانه گیلان است که فاز دو آب با ۳ هزار لیتر در ثانیه راه‌اندازی شده و مجموعه ۶ هزار لیتر در ثانیه تولید دارد؛ ارتقای تصفیه‌خانه بهارستان آستارا هم از ابتدای سال آغاز شد.

وی با بیان اینکه تصفیه‌خانه تول لات رودسر هم تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد اذعان داشت: در ۱۱ شهرستان گیلان ۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح‌های ساماندهی فاضلاب نیاز بود در حالی که منابع موجود پاسخگوی این نیاز نیست.

علیپور گفت: با توجه به محدود بودن اعتبارات تفاهم‌نامه‌ای با قرارگاه‌ خاتم‌الانبیا(ص) منعقد شد تا پروژه ساماندهی فاضلاب رشت را با ۱۰ هزار میلیارد تومان به اتمام برساند و در ۴ شهر دیگر شامل فومن، سیاهکل، لاهیجان و رودسر نیز قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) پای کار می‌آید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان افزود: ۳۵۰ پیمانکار فعال بخش خصوصی در استان فعالیت دارند که اکثر آنان نیز بومی بوده و از نیروهای بومی استفاده می‌کنند لذا رویکرد ما دعوت از پیمانکاران برای سرمایه‌گذاری در حوزه آب و فاضلاب استان است.

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب شرب در استان گیلان بیشتر از میانگین کشوری است خاطرنشان کرد: سرانه مصرف آب در گیلان ۱۵۱ لیتر در روز و در کشور ۱۴۷ است این در حالی است که استان گیلان از نظر منابع آب شرب در وضعیت خوبی نیست.

علیپور با اشاره به طرح‌های تشویقی برای مشترکان کم‌مصرف افزود: برای مشترکان خانگی که کمتر از الگوی مصرف یعنی کمتر از ۱۳ مترمکعب مصرف می‌کنند، هیچ‌گونه افزایش قیمتی در تعرفه‌ها در نظر گرفته نمی‌شود که این دسته۵۱ درصد مشترکان را تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه برای مشترکان تحت پوشش نهادهای حمایتی نیز در صورت مصرف کمتر از ۵ مترمکعب بخشودگی کامل برای آنان اعمال می‌شود اظهار داشت: رویکرد ما برای اصلاح الگوی مصرف کم مصرف کردن نبوده بلکه صرفه‌جویی در مصرف است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان اظهار داشت: در کل دنیا برای رسیدن به این هدف از ۳ الگوی اصلاح تعرفه، اصلاح رفتار و اصلاح ابزار استفاده می‌شود در حوزه تعرفه اکنون قیمت تمام شده هر مترمکعب آب ۳ هزار تومان و فروش آن ۸۰۰ تومان است.

علیپور با بیان اینکه در حوزه رفتار نیز باید صرفه‌جویی را مورد توجه قرار داده و به عنوان مثال برای شستن ماشین از آب شرب استفاده نشود افزود: برخی از مشترکان حین گرفتن وضو و یا شستن دست‌ها آب را باز می‌گذارند و یا از فشار آب برای تمیز کردن حیاط استفاده می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آبفا گیلان با اشاره به اینکه همچنین برخی از کشاورزان استان برای آبیاری مزارع خود از آب آشامیدنی استفاده می‌کنند خاطرنشان کرد: همه این عوامل در کنار هم سبب بیشتر شدن مصرف و پیشی گرفتن میزان آن از الگوی مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه اصلاح ابزار نیز یکی از عوامل مؤثر در بهینه‌سازی مصرف آب است تصریح کرد: به عنوان مثال استفاده از شیرهای اهرمی به جای شیرهای پیچی استفاده از دوش‌های کم‌مصرف و تانکرهای دو زمانه باعث صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود.

علیپور با بیان اینکه حدود یک سوم آب تولیدی با توجه به شکستگی متعدد شبکه‌های انتقال و توزیع در گیلان هدر می‌رود افزود: چنانچه مردم به محض مشاهده شکستگی با سامانه ۱۲۲ تماس بگیرند تیم همکاران بلافاصه برای ترمیم شکستگی در محل حضور می‌یابند.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید