۷۰ درصد دانش اموختگان فنی و حرفه ای وارد بازار کار میشوند
به گزارش کارواشتغال از ایرنا رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان با بیان اینکه آموزش های این دانشگاه منجر به اشتغال و کارآفرینی می شود، گفت: بر اساس نظرسنجی های انجام شده افزون بر ۷۰ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند که البته در برخی رشته ها تا بالای ۹۰ درصد است.
دکتر رسول شمشادی روز چهارشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان گیلان در رشت افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای دانشگاه دولتی است که در عرصه مهارت آموزی و کارآفرینی خدمت می کند، خروجی هنرستان ها ورودی های دانشگاه فنی و حرفه ای هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای دانشگاهی مهارت محور و بر پایه دروس عملی و کارگاهی است، اظهار داشت: سابقه دانشگاه فنی و حرفه ای به بیش از نیم قرن می رسد و دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان نیز یکی از قدیمی ترین مراکز آموزش علی فنی و حرفه ای کشور است که قدمت آن با دانشگاه فنی و حرفه ای کشور سنجیده می شود.
شمشادی خاطر نشان کرد: بنای دانشگاه فنی و حرفه ای استان گیلان با دانشکده شهید چمران رشت به سال ۱۳۴۶ می رسد که آغاز آن با رشته های برق مکانیک و ساختمان بوده و با نام انستیتو تکنولوژی شناخته می شد و یکی از مراکز بنام و صاحب ایده در این رشته ها است.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان دارای هفت دانشکده و آموزشکده و افزون بر هشت هزار دانشجوی پسر و دختر است، اضافه کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای استان دارای ۶ واحد دانشگاهی پسران و یک واحد آموزشکده دختران در حال تحصیل است که به لحاظ آماری حدود ۷۰ درصد پسران هنرستانی و ۲۰ درصد دختران جذب این مراکز دانشگاهی می شوند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان گیلان بیان داشت: این دانشگاه دارای ۱۱۲ کارگاه و آزمایشگاه، یک هزار و ۵۰۰ مدرس، حدود ۵۰ عضو هیات علمی، نزدیک ۵۵ دوره کاردانی، ۳۳ کد رشته و محل رشته کارشناسی داریم.
وی اظهار داشت: رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای در کشور و این استان را تربیت نیروی ماهر کارآمد خودکفا برای صنعت ، اصناف و سایر موارد عنوان و اظهار کرد: به همین واسطه رسالت این دانشگاه اهمیت دو چندان پیدا می کند و این مهم در این برهه از زمان برای کشور حیاتی است، اگر نیروی کافی در اختیار صنعت قرار گیرد و فاصله بین دانشگاه و صنعت کم شود موتور محرک اقتصاد تولید نیر به حرکت در می آید.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به تعامل خوب دانشگاه فنی و حرفه ای با صنعت اضافه کرد: این دانشگاه با تعامل خوبی که با صنعت و آموزش و پرورش دارد هر ساله با رصد و پایش اطلاعات جدید دانش آموزی و صنایع و اصناف سعی بر تعریف رشته مورد نیاز بازار کار دارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان گیلان خاطر نشان کرد: در سال ۹۸ بازنگری در سرفصل دروس دانشگاه فنی و حرفه ای انجام شد که این استان سرگروه نساجی کشور بوده که این بازنگری با رویکرد ۷۰ درصد دروس به صورت عملی است.
وی با اشاره به این که آموزشکده بندرانزلی به عنوان قطب دریایی و یکی از چهار مرکز دانشکاهی کشور در توسعه رشته های فنی و حرفه ای در زمینه دریایی است، اظهار داشت: دانشکده شهید چمران رشت به عنوان قطب نساجی سعی در احیاء و به روز کردن این صنعت به صورت آکادمیک است.
وی با بیان اینکه بیشتر مراکز دانشگاهی دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان بنا به منطقه و بوم در شاخه ای از فنی و حرفه ای سرآمد و زبانزد هستند، خاطر نشان کرد:در دانشکده صومعه سرا صنایع چوب ، رستم آباد صنایع فلزی و مکانیک، آموزشکده دختران گرافیک و طراحی دوخت سرآمد دانشگاه های استان در این زمینه بوده، ضمن اینکه سایر مراکز نیز به فراخور منطقه در برخی از رشته های دیگر در پهنه ای از وسعت استان در حال انجام امور محوله هستند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان از احیاء هنرستان نساجی در این استان خبر داد و اظهار داشت: این کار با امضاء تفاهمنامه آموزش و پرورش ، دانشگاه فنی و حرفه ای ، انجمن مدیران صنایع استان و انجمن تخصصی صنعت نساجی احیاء خواهد شد.